Hae
Koivulan Emäntä

Vastasyntyneen flunssa ja baby-vac

Jokaisen äidin kauhu, vastasyntyneen flunssa! Vitsi, se kuulostaa kamalalle, kun hengitys rohisee ja vinkuu. Välillä tuntuu, ettei pikkuinen saa kunnolla henkeä. Nenä täynnä räkää, eikä pikkuinen osaa vielä niistää tai aivastaa kunnolla räkää ulos. Siinä tuntee äiti itsensä todella avuttomaksi ja pieneksi.

Minä olin varautunut vauvan rään niistämiseen Emma merkkisellä niistäjällä. Voi luoja, mikä vitsi koko laite on! Eihän sillä tee yhtään mitään. Keittosuola liuoksella yritettiin saada räkää juoksevammaksi, mutta sekään ei tuntunut auttavan.

Pikkuisen ensimmäinen kokemus sairaalapäivystyksestä tuli sitten 13 vuorokauden ikäisenä. Täytyy kyllä myöntää, että sain yllättyä positiivisesti lasten päivystyksestä. Päästiin lääkärin vastaanotolle jo 20min päästä sisäänkirjautumisesta. Pikkuisesta otettiin labrakokeita ja imettiin limaa pois nenästä. Labrat ja kaikki muu olivat ok. Vauva jäntevä ja kasvaa hyvin. Eli vauva on saanut vain flunssan.

Kotiin saatiin ohjeeksi laittaa keittosuolaliuosta nenään useasti päivän aikana ja kehotus hommaamaan baby-vac liman imemiseen. En ollut koskaan aikaisemmin kuullut kyseisestä laitteesta. Ja ajatus laitteen käytöstä vauvalla kuulosti aivan kamalalle, kun sain kuulla, että se liitetään PÖLYNIMURIIN! OIKEESTI?!?! Tässä kuitenkin kuvaus tuotteesta:

”Baby-Vac Nenäimuria käytetään pölynimurin avulla. Baby-Vac Nenäimuri on kuluttajamarkkinoiden nopein ja tehokkain , mutta kuitenkin turvallinen kotikäyttöinen laite nuhaisen lapsen liman poistamiseen. Baby-Vac Nenäimurin käyttö tuntuu lapsesta samalta kuin hän niistäisi voimakkaasti”


”Baby-Vac Nenäimurin käyttö

Laita imupää (3) kiinni kerääjään (2) ja käynnistä pölynimuri (800-1800W). Liitä Baby-Vac Nenäimurin suutin (1) kiinni imurin letkun päässä olevaan suuttimeen. Laita imupää (3) lapsen sieraimeen niin, että se täyttää koko sierainaukon ja pidä imupäätä sieraimessa muutaman sekunnin ajan. Voit hellävaraisesti pyörittää imupäätä lapsen sieraimessa nopeuttaaksesi toimenpidettä.” (Kopioitu: www.nenäimuri.fi)

No, lääkärin kehotuksesta päätimme hommata kyseinen laite. Meillä päin laitteen löytäminen ei ollutkaan kovin helppoa. Sain soittaa useamman apteekin, ennen kuin löytyi. Hinta ei onneksi ollut päätä huimaava. Tämä ihmelaite maksoi vain 29,90€.

Pakotin mieheni kokeilemaan laitetta ensin itselleen. Ei kuulemma tuntunut pahalle. Sitten kokeiltiin vauvalle. Ensin keittistä sieraimiin ja sitten muutama sekunti pyöräytetään laitetta vauvan sieraimella. Ja ihme ja kumma! Vauva ei ollut imusta moksiskaan ja räät lähti! Nyt ollaankin päivän aikana neljästi imetty laitteella räät vauvan nenästä ja vauva on ollut tyytyväinen. Hengitys kulkee, eikä räkä enää haittaa. En voi muuta kuin suositella tätä baby-vac:ia! On se ihmelaite 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *