Hae
Koivulan Emäntä

Mistä tietää, että on tullut vanhaksi?

Olen pitänyt itseäni aina nuorena, coolina, rentona sekä hauskana. En ole mielestäni tiukkapipo ja turhasta nipottaja. Nyt kuitenkin tuo teinimonsteri on alkanut huomauttelemaan, että olen alkanut tulemaan vanhaksi ja nipoksi. Kyselen kuulemma ihan tyhmiä, huolehdin kaikesta ja muutenkin olen muuttunut varovaisemmaksi. Eli teen siis kaikkia niitä asioita, joita isoäitini tekee… Eli olen tekemässä teinimonsteriani hulluksi, niin kuin isoäitini oli saamassa minut.

No, mutta enhän minä kuitenkaan tätä ole myöntänyt. En ennen kuin teinimonsteri osoitti minulle viime viikolla tuon todeksi. Seuraavassa 10 kohtaa, joista teinimonsteri minua huomautti:

  1. Autoilla kaahailevat saavat verenpaineeni nousemaan. Aikaisemmin en itsekään välittänyt tuon taivaallista nopeusrajoituksista. Mottoni oli: ajan niin kuin huvittaa, muut niin kuin uskaltaa.
  2. Liian lyhyt turvaväli! Pässit eivät tajua, että kun liukkaalla jarruttaa sitä ollaan niskassa. Tämä on kyllä ärsyttänyt aina, mutta nyt osoitan sen myös takana tulevalle sekä kanssa matkustajilleni.
  3. Talvitassut vaihdetaan autoon heti, kun tulee viitteitäkin pakkasen suuntaan. Aikaisemmin vaihdoin renkaat vasta kun oli aivan pakko.
  4. Auton valinnassa ratkaisee turvallisuus. Ennen tärkeintä oli ulkonäkö ja moottorin koko.
  5. Pukeutuminen! Vaatteet sään mukaan… Jos on pakkasta päähän laitetaan pipo ja hanskat käteen! Takki ulottuu pepun alapuolelle ja on oikeasti toppatakki. Ennen kuljin pakkasella melkein alasti, kuhan näytin hyvälle… Mottoni oli: ulkonäkö ennen kaikkea. Nykyään omistan toppahousutkin, joita vannoin teininä, etten ikinä tule vetämään päälle sellaisia mauttomuuksia. Lisäksi omistan goretex kengät, takin ja housut, enhän halua sateella kastua. Lopullinen vanhuus tuli, kun ostin itselleni viime viikolla ice bugit… Sitähän voi vaikk murtaa lonkan jos kaatuu liukkaalla
  6. Pyöräilykypärä pitää olla päässä pyörällä ajettaessa, myös minulla… En ole sitten tokan luokan pitänyt pyöräilykypärää, mutta viime kesänä ei tullut mieleenkään lähteä pyöräilemään ilman.
  7. HEIJASTIMET! Meillä on joka paikassa heijastimia nykyään. Koirilla heijastavat hihnat, vilkkuvat pannat, teinimonsterille olen yrittänyt laittaa joka takkiin ja laukkuun ja allekirjoittaneella on jopa heijastinliivi! Ennen en välittänyt näkymisestä lainkaan ja mustissa liikuin… Nykyään kauhistelen kaikkia, jotka ovat mustissa vaatteissa, eikä ole heijastimia.
  8. Mukavat löysät vaatteet ja kengät! Lempivaatteeni on nykyään verkkarit ja huppari. Niillä voin lähteä myös kaupungillekin. Kenkinä tennarit, koska niillä voi oikeasti kävellä. Aikaisemmin vaatteissa oli tärkeintä ulkonäkö, mille niissä näytin, varsinkin peppu. Nyt haluan vaatteiden olevan mukavia, ne ei saa puristaa tai kiristää. Materiaalin täytyy olla puuvillaa. 😀 Sama koskee myös alusvaatteita, mikä tietty harmittaa erästä… 😛
  9. Meikittömyys ja roikkuvat hiukset. Ennen meikkasin jopa jos piti viedä roskat ulos. Hiukset laitoin joka päivä. Omistin jos jonkin näköistä hiustököttiä. Nykyään en meikkaa ellen ole lähdössä jonnekin illanistujaisiin taikka juhliin ja silloinkin laitan ripsaria ja puuteria, ja valmista! Juhliin harjaan hiukset. Ennen valmistautumiseen saattoi mennä pari tuntia, kun piti laittaa ja puunata. Nykyään selviän 10 minuutissa juhlakuntoon.
  10. Viimeisenä… NYKYAJAN NUORISO! Joskus päätin, etten koskaan tule valittamaan ”nykyajan nuorisosta, jotka vaan lorvii ja tekee pahuutta”. Ja miten on käynyt…? Kyllä vaan kauhistelen, kuinka nuorena nuoret aloittaa tupakan polton, alkoholin juonnin ja hengailun kauppojen edessä. Nuoret jotka istuvat kahvilassa porukassa, josta yksi on käynyt ostamassa jääveden, ärsyttää suunnattomasti. Olen nykyään myös valmis pesemään melkein jokaisen nuoren suun saippualla. Nuorten kielenkäyttö järkyttää tai ärsyttää. Välillä tuntuu ettei nuoret osaa muuta sanoa, kuin hokea vi**u sa*t*n*a.
Kyllä se ikä näköjään tekee tehtävänsä. Ehkä minulle on tullut viimein aika, jolloin täytyy myöntää etten ole enää 20v. Tosin mieleltäni tulen aina olemaan 20v. 😀 Mutta toisaalta, ei tässä kolmikymppisyydessä mitään kamalaa ole, koska minulla on kaksi maailman ihanin lasta jotka pitävät minut nuorena. 😉 Pakko se on myöntää, että toistelen nykyään myös samoja fraaseja kuin mummoni… mutta mummoni onkin fiksu, oikeasti… ja tätä en kyllä mummille myönnä, hän on ollut aina oikeassa. <3
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *