Hae
Koivulan Emäntä

Suomi, mielensäpahoittajien maa

Minun täytyy kyllä nyt sanoa, että ihmiset ovat ihmeellisiä valittajia! Olen itse alunperin Helsingistä ja tietoinen siitä, että siellä asuu mieletön määrä valittajia. Valitetaan metelöivistä naapureista, ravintoloissa pyörivistä ihmisistä, liikenteestä, bussiyhteyksistä, junasta… sano aihe, niin siitä varmasti valitetaan. On väärän näköisiä ja kokoisia ihmisiä. Mainokset ovat huonoja kauppojen ikkunoissa ja kaikki on tietenkin kallista. Helsingissä on liikaa turisteja tai liian vähän turisteja. Naapurin lapset ovat liian villejä ja niiden äitikin tuli todella myöhään kotiin. Ja sitten se joka vuotinen koirankakka keskustelu. Kaikesta mahdollisesta pahoitetaan mieli ja valitetaan. Mikään ei tunnu olevan koskaan hyvin. On liian kuuma, liian kylmä, liikaa lunta, liian vähän lunta, sataa vettä tai aurinko paistaa… HuoH!

Muutimme ”maalle” Helsingistä 8 vuotta sitten, olemme syntyperäisiä Helsinkiläisiä ja emme enää jaksaneet sitä valitusta. Ajattelimme, että lasten on hyvä kasvaa maalla, jossa ei valiteta jatkuvasti ja ollaan positiivisempia. Lisäksi halusimme meidän lemmikeille hyvän ympäristön elää, jossa voi olla välillä vapaana ja saa juosta metsässä. No, miten sitten kävikään?

Minut on Helsingissä kasvatettu siihen, että koiran paskat kerätään, joten toimin täälläkin niin. Lopetin toiminnan siinä vaiheessa, kun noukin koirani paskaa kymmenen muun paskan seasta ja ohikulkija sanoo, mulle että voisin kerätä muutkin. Että mitä?!?!? En todellakaan rupee kerää toisten koirien paskoja. Edelleenkään en tykkää paskottaa koiriani kadunvarsille vaan vien ne tarpeilleen metsään tai pellolle. Koirani ovatkin oppineet ettei paskoja muualle tehdä. Toki eräs naapurini huomautti minulle, että minun pedot paskovat jatkuvasti hänen postilaatikolleen… No, naapuri ei taida tuntea koiria, koska jätös oli hyvin pieni ja minun koirani isoja… Eli ei minun koirani… Mutta otin haukut vastaan ja siivosin jätökset, koska halusin pitää yllä naapurisovun.

 

Minun koirani pitävät talvesta. Ne rakastavat lumikylpyjä ja juosta hangessa. Lumikasan nähdessään useimmiten sulkeltavat siihen. Mutta maalla ei saa tehdä niin! Koska hieno lumikasa saattaa mennä pilalle ja osa lumesta saattaa valua tielle taikka ojaan… Myöskään lapset eivät saa kävellä lumivallien päällä koulumatkoilla eikä tehdä näihin lumilinnoja! Siitähän voi tulla sotkua. Minun tytärtäni kiellettiin leikkimästä lumikasassa kaverinsa kanssa heidän ollessa 8 vuotiaita. Aiheuttivat kuulemma sotkua, kun lunta oli sortunut hieman jalkakäytävälle, jota muutenkaan oltu viimisimmän lumisateen jälkeen aurattu, eli ei ollut vahinkoa edes oikeasti tapahtunut. Mutta lumikasoissa EI leikitä!

Täällä maalla ihmiset tuntuvan vihaavan koiria ihan yhtä paljon kuin Helsingissä, vaikka suurin osa ihmisistä omistaa koiran. Täällä maalla ihmiset pitävät koiriaan pihoillaan, suurin osa ihmisista asuu omakotitaloissa, joissa isot pihat ja koirilla oma tarhaus. Koirat harvoin pääsevät lenkille, sillä ovathan ne ulkona tarhassa joka päivä. Meilläkin koirat ovat omalla pihalla, mutta meillä ei ole tarhaa, koska me ulkoilemme koirien kanssa yhdessä, niin kuin Helsingissäkin. No, nämä ”paikallisten” koirat pihoilla haukkuu ja meuhkaa, jos siitä kävellään ohi oman koiran kanssa ja toisinaan ilman koiraakin kävelevä saattaa aiheuttaa saman reaktion koirissa. Ja tämä on tietenkin paheksuttavaa. Nimittäin se on sen ohikulkijan vika, kun koira haukkuu pihalla… Näiden pihojen ohi ei tietenkään saa kävellä, koska kävelijä ärsyttää ”turhaan” koiraparkaa, joka ulkoilee omalla pihallaan. No, jos välttelisin näitä pihoja, niin voisin kävellä ainoastaan omalta tontilta metsään taikka kotikatua 50m kumpaakin suuntaan, etten vaan ärsytä koirieni kanssa tai ilman ketään. Myöskään meidän teinimonsteri ei voi mennä kouluun, koska koulureitillä ärsyttäisi ainakin kolmen talon koiria.

No, metsään ei talvisin saa mennä! Siellä on latuja… Ja laduillahan EI SAA kävellä. Täällä meillä on ladutettu melkeinpä koko se alue, jossa moni koiran ulkoiluttaja juoksuttaa koiriaan. Siis ne joiden koirat eivät elä vaan takapihalla tarhassaan. Näin talvella meidän, jotka haluavat harrastaa koirien kanssa ja katsovat, että koira tarvitsee muutakin ulkoilua kuin oma piha, elinalue pienenee huomattavasti. Toki voin pakata koirani autoon ja ajaa muualla, mutta eihän siinä ole oikeasti mitään järkeä.

Tällä hetkellä meidän alueella on noussut meteli n. 30-50m matkasta, josta moni koiran ulkoiluttaja kulkee metsään. Tämä on matka, jonka joutuu kulkemaan ladulla, jotta koiran kanssa pääsee laduttomille poluille koiran kanssa. Mutta hei, koirat voi mennä muualle, koska nyt on hiihtokausi ja sekin on täällä Suomessa niin lyhyt… Noita latuja täällä meidän alueella on todella paljon, lisäksi tuolle samalle ladulle on ainakin 6 eri pääsyä. Mutta hiihtäjien pitää saada kaikki! Koirat sekä pulkkamäkeen haluavat lapset ovat suoraan Saatanasta!

 

 

Eikä tässäkään vielä kaikki… Kyllä täällä koiran paskasta osataan valittaa, mutta ihminen joka valittaa paskasta heittää samalla purkan, röökin, kaljapullon ja mäkkäriroskat maahan. Nämä on vaarallisia eläimille, esim. purkka voi aiheuttaa ihan lemmikin kuoleman, lasin sirut rikkoa tassut yms. Mutta se on ihan okei, koska ei ole lähtöisin koirasta taikka riehuvista lapsista. Tosin roskaaja onkin lapsi, niin se on sitten todella paha rike! Paska sentään maatuu, mutta tää roskamäärä ei!

Täällä maalla on koiran paskojen kerääminen tehty erittäin hankalaksi. Täällä ei ole joka nurkassa yleisiä roskiksia, parhaimmassa tapauksessa saat kulkea sen paskapussin kanssa 5km, jotta roskis löytyy tai viedä sitten ihan himaan asti. Nimittäin siihen naapurin roskiinhan sitä pussia ei saa heittää! Siinähän saattaa koko roskis täyttyä ja aiheuttaa lisäkustannuksia roskiksen omistajalle.

Mä en kyllä voi tähän sanoa muuta kuin hankkikaa nyt hyvät ihmiset elämä! Ja miettikää nyt välillä muitakin. Vihatkaa koiria, mutta vähemmän niistä on haittaa kuin ihmisistä. Ne ei sentään roskaa luontoa, eivätkä kaahaa pikkuteillä, aiheuta harmia kännissä taikka muutoin valita ja niuhota joka asiasta. Elämä olisi paljon helpompaa, jos joka asiasta ei tarvisi pahoittaa mieltä ja alkaa nalkuttaa! Nautitaan tästä päivästä, eikös niin. 🙂

3 kommenttia

 1. Sofia And Me kirjoitti:

  Tosi hyviä kannanottoja! Voi kun kaikki osaisivat olla ihmisiksi sulassa sovussa. 🙂

  • Kati kirjoitti:

   Kiitos! Olisi ihanaa, jos ei aina tarvisi kytätä toisten tekemisiä ja olla poliisina. Mutta toki sellainenkin on joskus tarpeen, mutta usein tuntuu olevan aika turhaa niuhottamista.

 2. Sofia And Me kirjoitti:

  Tosi hyviä kannanottoja! Voi kun kaikki osaisivat olla ihmisiksi sulassa sovussa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *