Hae
Koivulan Emäntä

Keskustelupalstojen äitimafia

Olen nyt muutaman päivän pyöritellyt tätä äitimafia ”teoriaa” päässäni ja päätin nyt viimein kirjoittaakin siitä. Olen kuvitellut, että kiusaaminen jäisi kouluun, ihmiset kasvaa ja aletaan enemmän kunnioittaa ja arvostamaan erilaisuutta. Olen kauhukseni huomannut, että ei se niin olekaan. Kiusaamiseen törmää edelleen. Työpaikoilla sekä harrasteporukoissa harrastetaan syrjintään sekä ilmeisesti ihan avoimesti uimahalleissa (josta olemme kaikki voineet lukea facebookissa sekä iltasanomissa). Itse olen tyrmistynyt tähän erilaisten äitimafioiden kiusaamiseen. Nämä äitimafiat ottavat erilaisen äidin hampaisiin ja saattavat alkaa ihan ryhmässä kiusata tätä erilaista äitiä. Tämä kiusaaminen ilmenee silloin, kun erilainen äiti esittää kysymyksen taikka oman mielipiteen asiasta kuin asiasta. Tässä oma huomioini neljästä erilaisesta äitimafiasta. Näitä äitimafia klaaneja on varmasti enemmänkin (kuten se johon itse kuulun), mutta nämä neljä tyyppiä pomppaa keskustelupalstoilla hyvin esille, koska pitävät eniten meteliä.

Tutkimusäidit

Ollaan otettu selvää kaikista uusista tutkimuksista ja uskotaan niihin sokeasti. Lähdekritiikkiä tuskin edes mietitään. Jos se asia on painettu niin näin se on. Jos jonkin tutkimuksen mukaan jokin ruoka-aine saattaa ehkä mahdollisesti aiheuttaa vanhempana esim. allergiaa tms. niin sehän on sitten saatanasta ja sitä ei missään nimessä tule käyttää. Ei siltikään vaikka sitä ruokaa on lapsille annettu jo vuosikymmeniä ilman mitään ongelmaa. 

Lisäksi nämä äidit ottavat myös selvää kuinka erilaisten tutkimusten mukaan lapset pitää kasvattaa taikka pukea. Eikä nämä äidit yhtään ymmärrä, että lapset ovat yksilöitä ja kaikki kasvatustavat nyt vaan ei sovi jokaiselle lapselle. Silti, jos on asia tutkittu ja se on julkaistu, niin näin se on oltava!

Luomuäidit

Luomuäidit imettävät lastaan mahdollisimman pitkään. Kun tulee aika alkaa antaa kiinteitä, luomuäidit tekevät kaiken itse. Mitään valmista ei koskaan anneta. Mielellään valitaan kaikki tarvikkeet omasta kasvimaasta ja jos ei ole kasvimaata niin kauppojen luomuhyllyiltä. Ruuan tulee olla puhdasta ja mielellään lähiruokaa.

Luomuäidit uskovat lapsen tahtiseen elämään. Lapsi kyllä osaa itse päättää koska väsyttää taikka koska on nälkä. Lapselle opetaan sitten vasta uusia asioita, kun lapsi itse alkaa osoittaa niihin kiinnostusta. Lapsen kasvua ja kehitystä ei kiirehditä vaan annetaan lapsen kasvaa rauhassa.

Luomuäidit harvoin omistavat autoa ja lastenvaunutkin nämä luomuihmeet kokevat turhiksi. Luomuäidit uskovat lapsen kantamiseen liinassa. Lapsi sidotaan liinalla selkään taikka rinnalle, jossa luomuäiti voi pitää pilttiään lähellä. Luomuäidit ovat pyrkineet synnyttämäänkin luomusti, jottei mikään vaan tule äidin ja pikku-piltin väliin. Luomuäidit nukkuvat perhepedissä siihen saakka kunnes lapsi menee yläkouluun. Lapsi myös puetaan orgaanisiin vaatteisiin, joiden valmistamiseen ei ole käytetty lapsityövoimaa. Luomuäidit mielellään tekevät pilttinsä vaatteet itse, jos vaan suikin siihen kykenevät.

Imettäjä-äidit

Lasta tulee täysimettää vähintään 6kk taikka sinun lapsesta tulee allerginen ja sairas! Vaikka neuvolassa ohjeistetaan aloittamaan pikku hiljaa kiinteät 4-6kk ikäisenä, niin ne on väärässä. Lasta tulee täysimettää se puoli vuotta ja sitten aloitetetaan suoraan sormiruualla, siitähän se pikku kullan murun vatsa ei mene pilalle, kun on saanut tarpeeksi kauan vatsan täytteeksi äidinmaitoa. Ja kun nämä sormiruuat aloitetaan silloin puolen vuoden ikäisenä niin silti jatketaan sitä imetystä. Mielellään ainakin sinne kaksi vuotiaaksi asti. Tämä myös tarkoittaa sitä, että äiti on lastensa kanssa kotona ainakin sinne 3-vuotiaaksi asti, mielellään ihan kouluikään saakka. Päivähoitohan on suoraan saatanasta ja jos se piltti on siellä päiväkodissa, niin eihän imettäjä-äiti voi täyttää omaa imettäjän tehtäväänsä.

Imettäjä äideissä on myös tutkimusäitien piirteitä. He myös uskovat sokeasti uusiin tutkimuksiin niin lasten ruokailusta kuin kasvatuksestakin. Lisäksi heistä löytyy vähän luomuäitiäkin. He ovat sitä mieltä, että missään tapauksessa lapselle ei tule antaa kaupan valmiita soseita, vaan ne pitää äitien omin pikku kätösin tehdä. Valmisruuathan on suoraan saatanasta ja kertovat vaan äitien laiskuudesta.

Näiden äitien mielestä ne äidit, jotka ovat antaneet lapselleen korviketta ovat vain laiskoja. He eivät olleenkaan ajattele lastensa parasta. Näiden imettäjä-äitien mielestä korvikeäidit ovat itsekkäitä ja oman etunsa ajattelijoita.

Korvikeäidit

Nämä äidit ovat joko epäonnistuneet imetyksessä taikka eivät vain ole haluneet imettää. Ne äidit, jotka eivät ole halunneet imettää vaikka olisivat siihen pystyneet ovat melko itsekkäitä äitejä. He viettävät aikaa kahviloissa ja kavereiden kanssa ulkona. Lapset leikkivät keskenään tai nukkuvat vaunuissa. Nämä äidit myös aloittavat kiinteät ruuat mahdollisimman aikaisin, jotta lapsi nukkuisi mahdollisimman pitkät yöunet, jotta vanhemmat saavat iltaisin omaa-aikaa sekä äiti saa nukkua aamulla mahdollisimman pitkään. Nämä äidit saattavat antaa lapsensa hoitoon sukulaisille muutaman päivän jälkeen synnytyksestä, jotta äiti pääsee vähän rentoutumaan sekä huoltamaan itseään. Nämä äidit haluavat olla myös seksikkäitä äitejä. Suoraan synnytyssairaalasta on lähdetty salille ja vatsa on yhtä litteä kuin ennen raskautta jo viikko synnytyksen jälkeen. He pitävät lasta kivana asusteena, jolle ostetaan kaikki mahdolliset pelit ja vehkeet. Lasta puetaan viimeisen muodin mukaan trendikkäisiin lastenvaatteisiin, joiden arvo jopa nousee käytön myötä. Nämä äidit eivät jaksa odottaa koska voivat palata töihin, jossa voivat esitellä pikku-zachary:stä valokuvia huippusuunnittelijoiden vaatteissa. Nämä äidit keskittyvät enemmän lapsensa kehumiseen kuin tämän hoitamiseen. 

Äidit, jotka taas ovat epäonnistuneet imetyksessä, pyrkivät kuitenkin jatkaa edes sitä osittaista imetystä ja jos sekään ei ota onnistuakseen, pyrkivät nämä äidit taas olemaan muutoin kaikin puolin parhaita äitejä. Silti nämä äidit tuntevat piston sydämessään, kun se imetys ei ole onnistunut. Ja usein imettäjä-äidit onnistuvat näitä äitejä sitten haukkumaan tietämättä mitä oikeasti on taustalla.
Millaisiin äitityyppeihin sinä olet törmännyt tai kuulutko johonkin näistä? Oletko kokenut kiusaamista keskustelupalstoilla? 
Itsestäni löydän noista neljän äitimafia-tyypistä kaikista jotakin. Olen varmaankin osittain jokaisen tyypin sekoitus maustettuna omalla ajatusmaailmallani. Omasta ajatusmaailmasta kirjoittelen joku kerta lisää. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *