Hae
Koivulan Emäntä

Hyvää maailman MS-päivää kaikille

Maailman MS-päivää vietetään vuosittain toukokuun viimeisenä keskiviikkona. MS-päivää vietetään jopa 60 eri maassa. Päivän tavoitteena on lisätä tietoisuutta MS-taudista. Päivän aikana on erilaisia tietoiskuja, kampanjoita, luentoja ja tutustumisia ympäri maailmaa. Vuoden 2015 MS-päivän teemana on ”Avoimet ovet elämään”. MS-päivän tapahtumat Suomessa löydät täältä.
Suomessa elää n. 7000 ihmistä MS-taudin kanssa. Ja heidän jokaisen tarina on erilainen. Jokaisen MS-tautia sairastavan sairaus ja sen ilmeneminen sekä kokeminen on erilaista, jokainen on oma yksilönsä. MS-tauti voi aiheuttaa mm. lihasheikkoutta, uupumusta, näköhäiriöitä ja tuntomuutoksia. Joka vuosi tähän tautiin sairastuu n. 250 suomalaista. MS-tauti luokitellaan eteneväksi neurologiseksi sairaudeksi, joka aiheuttaa muutoksia keskushermostossa. MS-tautiin ei ole parannuskeinoa, mutta sen kanssa oppii elämään. Lisäksi MS-tautiin on kehitetty useita erilaisia lääkkeitä, joiden avulla taudin etenemistä voidaan yrittää hidastaa.
Erilaisia MS-tautiin sairastuneiden tarinoita sekä tietoa sairaudesta ja hoidosta löydät Neuroliiton WWW-sivuilta.
Nyt MäSämutsi haluaa toivottaa kaikille oikein hyvää MS-päivää! Nautitaan elämästä sairaudesta huolimatta. Sairaus on vain osa minuutta, MäSämutsi on myös kaikkea muuta, MS-tauti on vain hyvin pieni osa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *