Hae
Koivulan Emäntä

Voihan turvaistuin!

Meillä on tullut aika siirtyä turvakaukalosta turvaistuimeen. Onhan Ässä ikää jo 10kk, eikä poika enää meinaa viihtyä kaukalossa. Minulla oli ajatuksena, että kipaisen nopeasti ruokaostosten yhteydessä hakemassa istuimen lastentarvikeliikkeestä viikonloppuna. Mutta miten se nyt sitten menikään? En ollut ollenkaan ajatellut, että turvaistuin valikoima on ihan mieletön ja niillä istuimilla on oikeasti eroa, muutakin kuin ulkonäkö tai hinta. Teinimonsterin aikaan istuinvalikoima oli todella suppea. Vaihtoehtoina oli suurinpiirtein kallis ja turvallinen tai halpa ja turvaton. Näin karrikoidesta ilmaistuna.

Siinä sitten ihmettelin pitkään millaisen istuimen oikein hommaan, kun myyjä tuli kysymään meidän istuin tarvetta. Kerroin, että meillä on kaksi autoa ja lapsi on 10kk, sekä lapsi kulkee kummassakin autossa. Lisäksi kerroin, että istuimen asennuksen tulee olla helppo sekä haluisimme vain yhden istuimen. Myyjä alkoi esittelemään liikkeen istuinvalikoimaan ja kertomaan istuimista. Oliko istuin turvallinen. Miten kiinnitetään. Mitä lisävarusteita on. Kuinka turvaistuinta säädetään ja mitä kaikkia säätöjä istuimesta löytyy. Mitä tulee ottaa huomioon, kun istuinta kiinnitetään. Mitä istuimesta oli sanottu testeissä. Ja entäs sitten se mukavuus… Joo-o olipas siinä sitten. Kuuntelin myyjää varmaan tunnin ajan, kunnes totesin että nyt meidän kyllä täytyy mennäkin kotiin hieman pohtimaan asiaa.

Nyt minä sitten istun kotona ja selaan netistä näitä istuimia. Olen tutustunut turvaluokituksiin (joita on näköjään kolmea, joista uusin on i-Size). Lisäksi olen kahlannut autoliiton turvallisuustestit. Pää on ihan pyörällä. Lisäksi olen tutustunut istuinten ominaisuuksiin. On 360 kääntyvää, on mahdollista matkustaa sekä kasvot ja selkä menosuuntaan, on isofix tai vyökiinnitteistä, on kallistuvia istuimia jne. Ja voi luoja kun olen pihalla!

Nyt olen kuitenkin rankannut ehkä sen kärkikolmikon, josta minun pitäisi kai se istuin sitten valita meidän Ässälle. Ja istuimet ovat:

 

Cybex sirona
BeSafe iZi kid i-size
Maxi-cosi axissfix
Nämä kolme istuinta mielyttivät eniten, koska näissä oli eniten säätömahdollisuuksia ja ulkonäkökin oli ihan mieleinen. 🙂 Turvallisuudesta puhumattakaan.
Cybex ja Maxi-cosi houkuttaisi näistä eniten, koska istuimissa on tämä 360 kääntyvyys. Tämä ominaisuus helpottaa lapsen laittamista istuimeen huomattavasti. Mutta ominaisuus ei kuitenkaan välttämätön. BeSafe meillä on ollut kaukalona ja olemme olleet siihen erittäin tyytyväisiä, isuimenakin vaikutti erittäin tukevalla sekä vaivattomalla kiinnittää autoon. Lisäksi iZi kidissä jalkatilaa on mahdollista jatkaa, minkä vuoksi tämä istuin on erittäin varteen otettava, koska menisi mahdollisesti 4 ikävuoteen asti selkämenosuuntaan päin. Nämä istuimet ovat myös pärjänneet hyvin testeissä ja ovat kaikki luokiteltu turvallisiksi. Mutta minkä näistä sitten ostaisimme? Kaikki ovat suurinpiirtein saman hintaisiakin. Lisäksi kaikki tuntuvat olevan ihan yhtä hankalia siirtää autosta toiseen, eli ei siitäkään tunnu olevan apua…
Mikä istuin teillä on? Onko näistä istuimista kokemusta? Risuja ja ruusuja näille istuimille?
MäSäMutsi

 

5 kommenttia

 1. A kirjoitti:

  Ķokeilkaa kumpaankin autoon istuimet. Niin tiedätte, mikä on teidän istuin. Kaikki istuimet eivät vaan mahdu ja "istu" autoon.

  Meillä mummulakäytössä Britax two-way Elite. Perusteluna koko. Meidän autoon ei ihan mikä tahansa istuin mahdu. Ja tosiaan, hinta kohdallaan, kun ei jokapäiväisessä käytössä. Nuorella perheellä Britax multitec-II. Ei myöskään vie hirvittävästi tilaa, mutta mietitympi kuin tuo Elite. Kumpikin helppoja kiinnittää.

  • Kati kirjoitti:

   Ilmeisesti meidän autoihin mahtuu oikeastaan kaikki istuimet. Siis meillä on kummallakin todella tilavat takapenkit (siis jalkatilaa on reilusti). Meillä oli mietinnässä tuo Britax duolfix, mutta jostain syystä se hävisi jo meidän listalta… Hmm… Täytyypä käydä taas tutustumassa. Pitäisi olla oikeastaan myös se reilu 3v. lapsi mukana, niin näkisi sen todellisen käyttöiänkin… 🙂

 2. Kukkis - Jalankulkuonnettomuus kirjoitti:

  Meillä on joku Besafen istuin (izi combi??) ja ollaan ihan rakastuttu siihen. Meillähän kävi niin että auton vaihdon myötä jouduttiin vaihtaa myös istuin, koska vanhaa istuinta ei saanutkaan kiinnitettyä uuteen autoon. Eli kannattaa tosi tarkkaan varmistaa että istuimen, päädytte nyt mihin tahansa, saa varmasti kiinnitettyä kumpaankin autoon.

 3. Laura kirjoitti:

  Ah, miten mielenkiintoinen aihe. Täällä kohta sama etsintä rumba edessä. Itse haluaisin lapsen matkustavan selkä menosuuntaan ja istuimen on toki oltava turvallinen, mutta myös sellainen jossa lapsi viihtyy, koska autoilemme paljon. Sinun vaihtoehtosi ovat kiinnostavia, täytyypä itsekkin tutustua paremmin!

 4. Kati kirjoitti:

  Meillä on Cybex Sirona isofixeillä ja on kyl ollu paras hankinta!! Istuin kannattaa aina koklata autoon, meillä esim tuo oli ainoita mitkä mahtui selkämenosuuntaan. Besafe oli onnettoman iso samoin useempi muu. Ja meillä kuitenkin normi henkilöauto. Mut mul ei kyl o sironasta mitää pahaa sanottavaa tältä kahdelta vuodelta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *