Hae
Koivulan Emäntä

Terveiset turvaistuin viidakosta!

Syyskuun lopulla pohdin blogissani turvaistuimen ostoa. Pohdin erilaisia vaihtoehtoja ja turvallisuutta. Listasin kolme mielestäni meille sopivinta vaihtoehtoa. Kyseisen postauksen voit lukea täältä.

Nyt olemme viimein ostaneet istuimen. Päädyimme Ässän kohdalla Cybexin sironaan. Kävimme kaupassa koeistumassa istuimia ja tämä viehätti eniten. Tämä istuin tuntui tukevimmalle ja sen toiminnot sujuivat ilman mitään säätöjä sekä erittäin jouhevasti. Istuimessa lapsi mahtuu todennäköisesti matkustamaan selkä menosuuntaan reilu kaksi vuotiaaksi. En usko, että pidempään mahtuu, koska jo nyt 11kk iässä Ässän jalat osuvat penkin selkänojaan. Tuolin kallistus säädöillä kuitenkin pystyy pelaamaan lisää jalkatilaa.
Nyt muutaman viikon käytön jälkeen voin edelleen sanoa, että olen erittäin tyytyväinen. Myös Ässän viihtyy tuolissa. Se, että tuoli kääntyy sivulle, helpottaa mielettömästi lapsen istuimeen laittoa. Varsinkin ahtaissa parkkihalleissa. Tuolin sivuilla on magneetit, joihin saa vyön kiinni. Näin vyöt saa kätevästi sivuille, jolloin niitä ei tarvitse kaivaa lapsen alta. Lisäksi tuoli on helppo kiinnittää ja irroittaa. Turvallisuutta tuo isofix kiinnitys.
Ainoa iso miinus tuolissa on sen paino. Tuoli painaa todella paljon, mikä tekee inhottavaksi siirtämisen autosta toiseen. Mutta helppo kiinnitys kuitenkin hieman tätä kompensoi. Toinen miinus on tuolin koko. Tuoli on iso ja kaikkiin autoihin se ei mahdu lainkaan kuskin taakse, riippuen toki kuskin omasta koosta. Apukuskille ei jää paljoa jalkatilaa, varsinkaan pienessä autossa, kun tuolin sijoittaa apparin taakse. Eli tämä tuoli kyllä kannattaa ennen ostoa sovittaa omaan autoon. Meillä tuoli mahtuu minun taakseni ja mieheni autossa miehen taakse. Itse tykkään sijoittaa istuimen itseni taakse, jolloin minun ei tarvitse kiertää autoa turhaan.
Kaiken kaikkiaan tällä kokemuksella voin kertoa, että turvaistuin on ollut hintansa arvoinen. Voin lämpimästi tätä tuolia suositella, vaikka tuoli ei täytä uutta iSize standardeja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *