Hae
Koivulan Emäntä

Ruokarajoitteisin suklaakakku

Meillä on aina ollut kaikki illanistujaiset sekä juhlat ongelmallisia, kun on kaiken näköisiä ruokarajoitteita. Meidän lähipiirissä on gluteenittomia, maidottomia, laktoosittomia, munattomia yms. rajoitteita. On kala, porkkana, mansikka  ja sitrushedelmä allergiaa. Ja mitä vielä lisäksi. En edes kaikkia muista enää.
Joka kerta, kun järjestämme juhlat kerrataan allergiat. Vastauspyynnön mukana toivomme aina allergia luettelon ja sitten pyrimme järjestämään jokaiselle jotakin syötävää. Mielellään vielä hyvää syötävää. Nyt olemme löytäneet kaksi erittäin loistavaa kakkua, joita olemme tehneet pari kertaa. Tässä toisen kakun resepti.
Tämä suklaa kakku sopii munattomille, maidottomille ja gluteenittomille. Ja mikä parasta ei tarvitse leikkiä liivatteen kanssa!

Suklaakakku 

Pohja:
150-160 g (gluteenittomia ja maidottomia) Digestive-keksejä
75 g (maidotonta) margariinia

Täyte:
6 dl soijapohjaista vispiä
½ dl ruokosokeria tai tavallinen sokeri
350 g (maidotonta) tummaa suklaata (esim. Plamil)
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla – näin kakku irtoaa kauniimmin.
Murenna keksit monitoimikoneella tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja sekoita keksit ja ruokosokeri joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.
Vaahdota kylmä vispi kuoheaksi. Sekoita joukkoon ruokosokeri. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) välillä sekoitellen. Lisää suklaasula vispivaahtoon ja vatkaa tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta, varmista esim. veitsellä, että kakku irtoaa reunoista nätisti. Nimimerkillä, meillä kävi vahinko ensimmäisellä kerralla kun tehtiin tämä. Kakku repesi…

Maidoton, munaton ja gluteeniton suklaakakku
Maidoton, munaton ja gluteeniton suklaakakku

Aion pitää nyt blogissa herkkuviikon. Elikkä viikon aikana postaan erilaisia herkkuja. Toivottavasti ovat mieleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *