Hae
Koivulan Emäntä

Smoothiekakku

Tässä on kakku, joka sopii niin lapselle kuin aikuiselle. Myös vähähiilihydraattiseen dieettiin tämä sopii, koska kakku ei mielestäni vaadi sokeria. Meillä tehtiin tämä kakku ensimmäisen kerran Ässän 1v. synttäreille ja koska kakku oli hitti, olemme tämän leiponeet muutaman kerran ihan vain omaksi iloksi. Tämän kakun saa myös maidottomaksi ja gluteenittomaksi valikoimalla digestive-keksit joissa ei ole maitoa tai gluteiinia. Kakun teimme kinuskikissan smoothiekakun reseptiä mukaillen.

Smoothiekakku

Pohja:
150 g digestivekeksejä
1 prk vauvojen mangososetta
Smoothie-täyte:
10 liivatelehteä
500 g mansikoita
                                                                                         200g mustikoita
 (1-2 banaania)
1 prk kookoskermaa
½ dl sitruunamehua
                                                                                               Pinnalle:                                                                                                 kiiviä
viinirypäleitä
Hienonna digestivet tehosekoittimella tai esim lihanuijalla. Sekoita keksimurskan joukkoon mangosose. Painele seos vuoan pohjalle. Kakku menee 20-24cm irtopohjavuokaan. Vuoka kannattaa vuorata leivinpaperilla ja reunat öljytä, jotta kakku lähtee kivasti irti.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pakastemansikat ja -mustikat sulatetaan ja enimmät nesteet kannattaa kaataa pois tai sitten vähentää kerman määrää. Tarvittaessa voi lisätä esim 1-2 banaania, jotta sose kiinteytyy. Itse olen tehnyt tämän sekä banaanilla että ilman. Mansika, mustikat ja banaanit soseutetaan blenderillä, lisää kookoskerma ja sekoita.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Pyöräytä liivatemehu sekaisin muiden ainesten kanssa.
Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele kakku kiiveillä ja viinirypäleillä.

Smoothiekakku

Tämä kakku on meidän Ässän ehdoton suosikki. Ässä voisi syödä tätä vaikka kuinka paljon. Täytyy kyllä itsekin myöntää, että kakku on ihanan raikas ja mukavaa vaihtelua myös tälle herkkusuulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *