Hae
Koivulan Emäntä

Hei, me lennetään! 5 vinkkiä lennolle taaperon kanssa

Meillä oli ensimmäinen lentomatka taaperon kanssa viime viikolla. Meidän esikoinen, Teinimonsteri oli jo 8 vuotta, kun oli ensimmäisen kerran koneessa. Joten meillä ei ollut aavistustakaan mitä odottaa. Yritimme varautua kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan.

Ässän lento”ura” alkoi Helsinki-Kittilä lennolla, sillä lähdimme viettämään talvilomaa Leville, Teinimonsteri jäädessä kotiin koiranvahdiksi. Kentälle lähdettiin omalla autolla hyvissä ajoin. Emme ottaneet Ässälle vaunuja reissuun mukaan. Olimme saaneet Sirkan alueen MLL:ltä vuokralle vaunut, joten kentällä tuli pärjätä kantoliinan kanssa.
Olimme kentällä melkein kaksi tuntia ennen lennon lähtöä. Miehelläni on oikeus käyttää Finnairin loungea, joten päätimme mennä koko perhe sinne. Loungessa odottelu taaperon kanssa olikin järkevä vaihtoehto. Siellä ei ollut meidän lisäksi kuin muutama ihminen, joten Ässä sai purkaa energiaa juoksentelemalla loungea ympäriinsä. Tarjolla oli syötävää ja juotavaa, saatiin kaikki syödäksemme aikaisen luonaan. Lensimme Norwegianilla, jossa ei ole lennon aikana tarjoilua.

 

Lentomatka sujui hienosti. Ässä ei juurikaan itkeskellyt. Muutaman kerran meinasi Ässällä mennä hermot, kun ei päässyt vapaaksi koneessa vaan oli köytettynä sylissä. Näistä suuttumuksista päästiin nopeasti yli. Jännitimme kovasti lentokoneen nousua ja laskua, sitä mitä Ässä tuumaa, kun korvat menee lukkoon paineen vaihdellessa. Mutta Ässäpä ei ollut asiasta moksiskaan. Natusteli kiltisti naksuja ja lueskeli kirjaa. Koska lento ja matkustaminen meni hyvin, aloimme miettiä jos suuntaamme seuraavaksi Eurooppaan.
5 vinkkiä lennolle
 • Kantoliina on ihan ehdoton. Siinä lapsi tuntee olonsa turvalliseksi sekä pysyy lähellä.
 • Lounge! Siellä saa hieman juoksennella ja on ruokaa tarjolla. Alue on suljettu, joten ei pääse pitkälle.
 • Naksut tai muuta herkkua purtavaksi nousuun ja laskuun. Helpottaa jos korvat menee lukkoon.
 • Tekemistä. Tabletti, kirja tai jokin mieleinen lelu, jonka kanssa viihtyy lennolla.
 • Vaippoja, vaihtovaatteet ja oma juomapullo hoitolaukkuun
Lisäksi kannattaa varata mukaan roppakaupalla huumorin tajua ja pitkää pinnaa. Onhan se lentokentillä ja ahtaassa lentokoneissa oleskelu jo ilman lasta haastavaa, joten kun siihen lisää lapsen haastetta on kaksin verroin.
Millaisia kokemuksia sinulla lentämisestä lapsen kanssa? Oletko lentänyt pitkiä matkoja? Miten on mennyt?

3 kommenttia

 1. Selina Kun äiti kelaa kirjoitti:

  A oli vuoden ja 8 kk, kun matkustimme Turkkiin lomalle pari vuotta sitten. Lentoaikaa en nyt muista mutta useampi tunti meni lentämiseen. Matka sujui hyvin eikä neiti moittinut ollenkaan korviaan. Hyviä vinkkejä! 🙂

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Valjaat ovat kätevä tapa estää lasta juoksemasta tiehensä lentokentällä. Ottaa vaan ne irti syöttötuolista siksi aikaa.

 3. skribentti kirjoitti:

  Meillä on ollut yksi aivan katastrofaalinen lentomatka poikiemme kanssa. Silloin meni hermot niin lapsilta kuin vanhemmiltakin. Huoh. Ei auttanut enää mikääääään, ja oma mielikuvitus oli ihan äärimmilleen kurottu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *