Hae
Koivulan Emäntä

Makea limelohi

Olen matkalla Jyväskylään kädentaitomessuille sekä tapaamaan muita mäsäläisiä. Tästä Jyväskylän reissusta tulen ensi viikolla kirjoittelemaana. Junamatkan ratoksi ajattelin jakaa teille ihanan ruokavinkki viikonloppuun.
Tein viikolla aivan mielettömän hyvää lohta ruuaksi. Tämä ruoka sai meidän nirsoimmaltakin (Isimies) ruokailijalta täydet pisteet. Ruoka maistui myös kuopukselle. Vaati ihan lisääkin. 😊

 

Makea limelohi (4hlö)
 
Lohta 600g
Paprikaa 2kpl
Punasipulia 2kpl tai yksi suuri
Nippu persiljaa
Valkosipulia 2kpl
Lime 2kpl
Hunajaa 2rkl
Juoksevaa rasvaa
Kanafondie kuutio
Mustapippuria
Suolaa
Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Nypi lohesta ruodot sekä irrota nahka. Levitä uunivuolla ja suolaa. Silppua sipuli ja pilko kirsikkatomaatit sopivan kokoisiksi paloiksi. Silppua persilja ja murskaa valkosipulin kynnet. Purista limestä mehut.mKuullota sipuli, paprika ja noin puolet persiljasta rasvassa pannulla. Lisää kalafondi, limemehu, hunaja ja pippuri. Seos kaadetaan kalan päälle ja laitetaan uuniin kypsymään n. 25-35min tai niin kauan kunnes lohi on kypsää. Lisää lopuksi loppupersilja valmiin kalan päälle. Tarjoile riisin ja tuoreiden kasvisten kanssa.
Ihanaa viikonloppua kaikille! Minä palaan messusaaliini ja muiden kuulumisieni kanssa taas ensi viikolla!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *