Hae
Koivulan Emäntä

Helposti kivaa arkeen – Liinailu

Huhtikuussa Kaksplussan bloggaajat jakavat omat vinkkinsä päiviin, joina ”ei ole mitään tekemistä”. Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan tai maksaa maltaita, jotta arjesta saa mielikuvituksellisen – seuraa Kaksplussan Facebook -sivua ja inspiroidu bloggaajien arjesta!

 

Kun meillä ei ole mitään tekemistä, me liinaillaan. Ässä pitää liinailusta ja usein oikein pyytää päästä kyytiin. Ilmeisesti liinan kyydissä on hauska katsoa maailmaa. Ihan pienenä Ässä matkusti aina edessä kietasuristissä tai kengurupussissa (kuvassa kengurupussi). Mutta kun ikää on tullut, Ässä haluaa päästä ratsastamaan äidillä, eli liinalla selkään. Samalla kun Ässä keikkuu selässä, voi tämä äiti tehdä ruokaa, siivota tai pestä pyykkiä, ilman pikku ”apulaista”.

 

Parasta liinaillen ovat pitkät lenkit koirien kanssa sekä päivätanssit. Jos mikä saa Ässän tikahtumaan naurusta on tanssiminen äidin kanssa. Eli jos on sadesää ja on tylsää, panemme Ässän kanssa musiikin raikaa aletaan tanssimaan. Liinalla on meillä myös muita käyttötarkoituksia. Se toimii päiväunilla peittona, uniriepuna taikka unialustana. Kantoliinasta voidaan tehdä myös riippukeinu taikka maja. Eli se taipuu todella moneksi.

 

 

 

 

 

 

Minä olen ihan hurahtanut liinailuun. Tällä hetkellä omistan n. 15 erilaista kantoliinaa. Eli liinoja on tilanteeseen kuin tilanteeseen. On eri materiaaleista tehtyjä ja eri pituisia. Jokaisella liinalla on oma käyttötarkoitus. Kuvissa olevat liinat ovat Artipoppea ja viimeisessä kuvassa on Lawilden kantoliina.
Kantamiseen ja liinailuun voi tutustua lisää kantoliinayhdistyksen www-sivuilta. Facebookista löytyy mm. kantoliinat ja kantoreput kysy ja keskustele – ryhmä, jossa pidempään kantaneet vastaavat mielellään erilaisiin kantamiseen ja liinailuun liittyviin kysymyksiin. YouTubessa on paljon erilaisia sidontaohjeita, joilla saa lapsen selkään, lonkalle tai eteen. Myös minulle saa laittaa kysymyksiä, vastaan jos osaan ja jos en osaa niin selvitän vastauksen. 🙂
Ja sitten se tärkein kysymys: kuinka kauan lasta voi kantaa. No, niin pitkään kuin se on sinusta ja lapsesta kivaa. Tiedän esikouluikäisiä, joista on kiva päästä aina välillä reppariin ja miksei jopa vanhemmatkin. Siinä vastaan koska alkaa kannettava olemaan niin painava ettei jaksa enää kantaa. Kantoliinat kyllä kestää vaikka aikuisen. 😉
Käy kurkkaamassa muiden Kaksplus -verkostobloggaajien vinkit arkeen. Mm:
Mutsi ja Murupullat
Kadun aurinkoisella puolella
Fantastic Playroom
Blogeista löytyy erilaisia vinkkejä
Mikä on sinun vinkkisi arkeen?
Kuinka saada arjesta kivempaa?

16 kommenttia

 1. Nea- Kädenjälkiä Sydämessä kirjoitti:

  Siis mitämitä viisitoista erilaista liinaa 😀 Siinä on aikamoinen määrä! Kivoja kuvia ♡

  • Kati kirjoitti:

   Täytyyhän jokaiseen tilanteeseen ja vaatteeseen olla sopiva liina. Minun ainoa turhamaisuuteni 😆

   Kiitos ❤️

 2. Taru | Mutsi hoitaa kirjoitti:

  Meillä on vain Tula. Mutta olen kyllä tykännyt. Ja lapset on. Arastelen liinailua, koska sidonnat vaikuttavat monimutkaisilta ja pelkään tekeväni jotain väärin, eikä sidontani pitäisi.

  Ihana sinä ja Ässä! <3

  • Kati kirjoitti:

   Niin mäkin alkuun arastelin sidontojen tekemistä. Olin myös aivan varma etten koskaan saa lasta selkään laitettua. Mutta olin totaalisen väärässä. Nykyään koen repun haastavaksi.

   Kiitos ❤️

 3. Elsa Pihlström kirjoitti:

  Viistoista?? 😀

  Kiva että ootte löytäneet yhteisen kivan puuhan ♡

  • Kati kirjoitti:

   Pitäähän sitä nyt joka tilanteeseen olla oma. Kyllä vähemmälläkin pärjää, mutta mä oon nyt näihin hurahtanut. Hyvä/sopiva määrä varmaan olisi 3 erilaista.

 4. Jenni / Ilopiikki kirjoitti:

  Ihanasti olette hurahtaneet! Meillä mennään Ergon repulla. Minun aikani ei (mukamas) riittänyt liinailun opetteluun 🙂

 5. JaninaCharlotta kirjoitti:

  Kätevää kun on samalla kädet vapaana touhuta muita juttuja ja silti on lähekkäin lapsen kanssa ! Ihania kuvia<3

  • Kati kirjoitti:

   Juuri näin. Meidän ässä varsinkin on sellainen sylissä roikkuja, etten varmaan saisi koskaan mitään tehtyä jos en olisi opetellut liinojen sidontaa.

 6. Hanna / Yli pyykkivuorten, läpi lasikattojen kirjoitti:

  Näyttää ihanalta! Meidän Aava 5v on niin sylikissa, että tykkäisi kyllä varmasti vieläkin liinasta 😀

 7. Inka / Lapsen Askelin kirjoitti:

  Harmi että meidän tyttö ei ole ikinä oikein innostunut liinailusta :/ Olisi esim koiran kanssa lenkkeilykin helpompaa 🙂

  • Kati kirjoitti:

   Koirien takia tuon alunperin opettelin. Tykkään käydä juoksuttaa koiria metässä ja eihän sinne vaunuilla pääse. 🙂

 8. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Näyttää kivalta 🙂
  me ei olla koskaan kokeiltukaan, pitäis varmaa kokeilla :3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *