Hae
Koivulan Emäntä

Kala-katkarapupata

Meillä on viime aikoina ollut haasteena hyvä arkiruoka helposti, nopeasti ja halvalla. Olen tästä kirjoittanut mm. täällä. Kala on tässä asiassa haastavin. Kuten kaikki tiedämme, niin kalaa tulisi syödä ravitsemussuositusten mukaan vähintään kahdesti viikossa. Mutta ongelma on, että kala on kallista. Seitiä saa suht edullisesti pakasteena, mutta monella minun ikäpolven ihmisillä on kammo seitiin, kiitos koulun. Meillä ei peruskoulussa muuta kalaa tunnettu kuin seiti ja se maistu aina karmealle. Sama myös miehelläni. Joten nyt otin haasteen, voiko pakasteseitistä saada hyvää? Ja onnistuin! Täytyy myöntää, että jopa itse yllätyin miten hyvin onnistuin. Joten laitanpa samantien hyvän kiertämään ja reseptin jakoon.

Kala-katkarapupata

1pkt pakasteseitiä
1pss katkarapuje
2 limen mehu (n.1,5-2dl)
2 punasipulia
2-3 kynttä valkosipulia
1-2 punaista chiliä
1 prk tomaattimurskaa
400ml kermaista kookosmaitoa
1 kalaliemifondi
suolaa
öljyä
persiljanippu
Laita katkaravut siivilään sulamaan. Paloittele seiti sopivan kokoisiksi paloiksi. Sekoita suola limestä puristettuun mehuun ja laita kalat marinoitumaan mehuseokseen. Kuori ja pilko sipulit sekä murskaa valkosipuli. Kuumenna öljy pannussa ja lisää sipulit pannulle. Anna hetki kuullottua. Lisää pannulle tomaattimurska, kookosmaito, kalafondi sekä chili. Anna hautua n. 10min. Lisää marinoituneet kalapalat pannulle ja jatka kypsentämistä niin kauan, että kalapalat ovat kypsiä (n. 5min). Lisää katkaravut ja kuumenna, älä enää keitä. Lisää lopuksi silputtu persilja pinnalle ja tarjoile riisin kanssa.
Hyvää ruokahalua!
PS. Ruuan ilme muuttuu huomattavasti, kun lisää vielä rucolaa… Vai mitä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *