Hae
Koivulan Emäntä

Tulinen pizzaleipä

Olen talven aikana tehnyt itse viikonloppuisin leipää tai sämpylöitä. Itse tehdyt sämpylät ovat ihan parasta iltapalaa mitä tiedän. Ne uppoo lapsillekin loistavasti. Näissä itse tehdyissä sämpylöissä tosin on vaarana, että niitä syö paljon enemmän kuin olisi tarpeellista… Mutta onko sillä niin väliä, jos niitä ei kuitenkaan joka päivä syö? Ja voihan taikinan tehdä myös terveellisemmin, aina ei tarvitse olla valkoista jauhoa. Minä teen usein viikonloppuisin yli jääneestä kaurapuurosta iltapalaksi sämpylöitä, joten ovat ainakin ravitsevia ja kuitupitoisia.

Olen tehnyt meille aikuisille aina välillä erikoisleivän. Alkuperäisen ohjeen löysin joskus yhteishyvä -lehdestä, josta olen tätä lähtenyt muokkailemaan. Tästä on tullut meidän viikonloppujen hittiruoka. Teinimonsteri on aina välillä tätä hieman maistanut, mutta ei ole ollut hänen makuunsa. Hyvä näin, sillä tässä on juuri sopivasti meille aikuisille suolasen nälkään.

 

 

Aikuisten viikonloppuleipä

2dl vettä
0,5pkt hiivaa tai pussi kuivahiivaa
1tl merisuolaa
1tl sokeria
5dl jauhoja
loraus öljyä
n. 50g juustoraastetta
Pinnalle:
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
2 valkosipulin kynttä
jalopenoja
tuoretta basilikaa
n. 100g juustoraastetta
ripaus merisuolaa
Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhot vähitellen mieluiten siivilän läpi. Lisää lopuksi öljy sekä juustoraaste. Vaivaa taikina tasaiseksi. Peitä taikina pyyhkeellä ja anna kohota lämpöisessä paikassa kaksin kertaiseksi.
Kun taikina on kohonnut, levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille ja muotoile haluttuun muotoon. Anna kohota vielä n. 15min.
Paloittele kirsikkatomaatit esim. neljään osaan ja ripottele leivän päälle. Hienonna valkosipulin kynnet pieneksi ja levitä tasaisesti leivän päälle. Lisää leivän päälle jalopenoja ja basilikan lehtiä oman maun mukaan. Ripottele lopuksi juustoraaste tasaisesti leivän päälle. Lisää pinnalle tarvittaessa suolaa. Paista leipää uunissa 200 asteessa n. 30min. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *