Hae
Koivulan Emäntä

5 asiaa jotka ärsyttävät – viikon ärsytykset

Viime viikon aikana huomasin pienten asioiden alkaneen ärsyttää suunnattomasti. Ilmeisesti elämässäni on kaikki hyvin, kun pienet asiat ärsyttävät. Enhän olisi suomalainen, jos kaikki olisi hyvin eikä mikään ärsyttäisi. Mutta eikö se ole hyvä välillä purnata myös niistä ihan pikkuruisista jutuista? Pienistä asioista voi tulla myös niitä isoja… Voi myös olla, että tätä postausta on kirjoitettu pieni pilke silmäkulmassa, joten älä ota tätä vakavasti. Ethän?

Roskaavat ihmiset!

Miten tuollainen käytös ärsyttääkin niin suunnattomasti. En ymmärrä miten esimerkiksi leikkipuistot, ostarit ja uimarannat voivat olla täynnä roskia. Roskia on ympäriinsä vaikka jokaisessa leikkipuistossa, ostarilla sekä uimarannalla on se roskis. Ja jos ne roskat on hetken mielenhäiriössä viety roskikseen, niin tupakan tumpit on jätetty maahan! Miksi niiden vieminen roskikseen on ylitsepääsemättömän vaikeaa? Todella inhottavaa, kun niitä lojuu myös leikkipuistoissa todella paljon taaperoiden riemuna. Mielestäni tupakka ei kuulu lainkaan leikkipuistoon. Mutta jos ei malta olla polttamatta siellä leikkipuistossa, niin sen verran voitaisiin ajatella, ettei niitä tumppeja jätetä siellä lasten löydettäväksi! En myöskään ymmärrä miten autoteillä on mäkkärin ruokapusseja sekä juomamukeja. Kuka urpo heittää ne auton ikkunasta ulos? Eikö sen vertaa jaksa, että veisi ne vaikka ihan kotiin omaan roskikseen? Myös siellä mäkkärin pihassa on ne roskikset… Huoltoasemien ja kauppojen pihoilta löytyy roskiksia… Onhan se toki helpompaa vaan heittää kaikki auton ikkunasta ulos.

Vihjailevat tilapäivitykset!

Oikeesti!!! Tarvitseeko sitten laittaa mitään siihen naamakirjaan jos ei halua avata asiaa?!? Kiva lukea, kuinka joku on murheen murtama ja sitten 50 ihmistä kysyy miksi eikä tule vastausta. Sitten siihen otetaan osaa ja lähetetään jaxuhaleja… (En edes viitsi aloittaa mitä mieltä olen noista jaxuhaleista!) Tai sitten päivitetään kuinka ollaan ”jännän äärellä”. Argh! Niin mitä nyt on tapahtumassa? Ihan jännäkakka tulee housuun, kun mietin mitä jännää siellä sinunkin elämässä on tapahtumassa. Ja taas sama homma. 50 kaveria kysyy ”mitä mitä?” mutta koskaan ei tule vastausta. Hyvällä tuurilla utelijat saavat vastaukseksi silmänisku hymiön. Sitten siihen postaukseen tulee kolme kaveria hymisee, kuinka he jo tietääkin. Eikö teille jo lapsena opetettu ettei seurassa saa kuiskia? Todella raivostuttavaa tuollainen. Aikuiset ihmiset!

”Halpuutimme hintoja” ja muut tyhmät sloganit!

Oikeesti, missä on kielioppi! (Ihan kuin ite aina kirjoittaisin oikein, mutta sehän ei liity tähän sitten mitenkään.) Halpuutimme, eihän se edes tarkoita mitään. Hintoja alennetaan tai lasketaan, ”ALENSIMME HINTOJA” tai ”LASKIMME HINTOJA”, niitä ei halpuuteta. En tiedä olenko Suomen ainut ihminen, jota ärsyttää S-ryhmän hintojen halpuutus. Kyllä se ekan kuukauden meni, mutta nyt se vaan v*tuttaa. Toinen ärsytys tähän halpuuttamiseen liittyen on Gigantin ”Se nyt on vaan tyhmää maksaa liikaa” mainos. Oikeasti?!?! Mutta kun eihän se gigantti aina edes ole halvin…? Muistatteko myös sen ”Taitaa tyttö tietää, että seinän takana olisi patukkaa tarjolla” -sloganin? Ei ihan heti tullut mieleen, että siinä suklaata mainostetaan. Varsinkin kun saman aikaan pyöri mainos, joulupukista kolkuttelemassa ovea kassit täynnä ja huutamassa Marjukkaa päästämään sisään. Ei ole mainosmiehet tainneet näitä sloganeita miettiä ihan loppuun saakka?

Jumppatuntien ”kannustavat ohjaajat”

Nyt on alkanut ärsyttää suunnattomasti nämä bodypumpin ja kahvakuulan ”jaksaa jaksaa, menee vielä” -ohjaajat. Tekisi mieli huutaa Sami Hedberg meiningillä takaisin ”entä jos ei v*ttu jaksa?!?” Se ei ainakaan minua kannusta lainkaan, jos ohjaaja itse seisoo edessä ja seuraa tuntia, eikä näytä esimerkkiä kuinka jaksetaan. On ehkä näyttänyt liikkeen, mutta ei tee ite perässä. Helppohan se on siinä huudella, jos itsellä ei ole paita hiestä märkänä ja naama tulipunaisena treenistä. Jos et itse tee, niin et voi tietää miten mahdollisesti jaksaa. ”Älä vaadi muilta mitään, jota et itse pysty tekemään paremmin, tehokkaammin ja nopeammin!” Toki saa kannustaa ja kehoittaa jaksaa, mutta ei tarvii huomauttaa sille takarivissä naama punaisena ähisevälle, että kyllä vielä menee 10 toistoa, jos oikeesti on ne voimat loppu. Joskus sitä ei vaan jaksa!

Sivistyssanojen väärinkäyttö!

Tämä on niin raivostuttavaa! Jos et tiedä tai et ole varma mitä sana tarkoittaa, älä käytä sitä lauseessa! Lapsien hassut ilmaisut sivistyssanoista voi olla suloista, mutta aikuisella se on NOLOA. En tiedä ärsyttääkö tässä eniten se myötähäpeän määrä vai se sanan väärinkäyttö. Turhauttavaa on, kun se sanan väärinkäyttö toistuu. Siinä ei sitten enää edes voi toiselle sanoa, että ”hei, ootkohan nyt ymmärtänyt sanan ihan oikein?” jos ei ole alunperin asiasta mitään maininnut. Mitä kauemmin sitä jatkuu, niin sitä kiusallisemmaksi tilanne muuttuu, kuulijan kannalta. Miksi niitä sivistyssanoja edes pitää väkisin käyttää? Varsinkin jos niitä löytyy sanavarastosta ehkä kolme ja niidenkään oikeaa merkitystä ei tunnuta tietävän. Jos niillä sivistyssanoilla yrittää antaa itsestään jotenkin fiksumman kuvan, niin epäonnistuu kyllä täydellisesti jos niitä käyttää väärin.
Mikä sinua ärsyttää?

6 kommenttia

 1. Kat von Yvon kirjoitti:

  "Taitaa tyttö tietää, että seinän takana olisi patukkaa tarjolla" -sloganista tuli mieleen, että suoritin tässä nettilukiossa ensimmäistä äidinkielen kurssiani. Tehtävänä oli sitten linkittää opettajalle jonkun tv-mainoksen video, koska tehtävästäni oli se puuttunut. Linkitin sitten kyseisen tupla mainoksen, josta opettaja ei tykännyt, jonka johdosta sain kurssista 6 😀 Joten tämä toimikoon jollekkin hyvänä esimerkkinä, että itsensä mielestä hauska mainos ei välttämättä ole toisen mielestä hauska tai opettajan huumori ei riitä.

  • Kati kirjoitti:

   Mustakin tuo mainos oli hauska… HETKEN… Mutta ilmeisesti näin/kuulin sen aivan liian monta kertaa, että alkoi ärsyttää. 😀

 2. Hanna / Yli pyykkivuorten, läpi lasikattojen kirjoitti:

  Argggggg!!!!! Vihaan vihjailevia päivityksiä! Älä sitten kerro mitään, jos et voi kertoa! Ärsyttävintä tosiaan, että osa tietää ja hymisee mukana ja osalle kirjoittaja vastaa laittavansa yv:n. Ei muakaan oikeesti kiinnosta, ihan sama mulle! Arrrrgggg!

  Huh kiitos Kati, nyt voin mennä nukkumaan, kun sain vähän nettiraivota. 😀

 3. Unknown kirjoitti:

  No mutta jos ne mainokset ovat noin syvälle syöpyneet mieleesi niin silloin on markkinointi tehnyt tehtävänsä 😀

  • Kati kirjoitti:

   Se on ihan totta… Mutta se ei siltikään tee niistä vähemmän ärsyttävää eikä muuta minun kulutustottumuksiani…. 😉

 4. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Joo ne facebook-päivitykset nostaa niskakarvat pystyyn, tägätään että ollaan sairaalassa… eikä mitään muuta. " kerron myöhemmin " tai " laitan yv:llä ".
  ARGH 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *