Hae
Koivulan Emäntä

Kuinka teini voi tienata itselleen hieman taskurahaa – 3 vinkkiä taskurahatienestiin

Teinit ja raha… Sitä ei ole koskaan tarpeeksi. Teini-ikäisen mielestä. Teinit myös kuvittelee, että vanhempien kukkaro on täysin ehtymätön. Sen verran meillä on Teinimonsteri ymmärtänyt, että helpommin saa ylimääräistä rahaa, kun tekee ylimääräisiä kotitöitä. Eli työstä maksetaan palkka. Teinimonsteri onkin oppinut, että mitä enemmän tekee töitä, sitä enemmän on rahaa. Mutta sitä Teinimonsteri ei ollut ymmärtänyt, että vanhempien kukkaro ei ole pohjaton. Joskus sieltä on rahat loppu.
Pohdimme viime viikolla, miten Teinimonsteri voisi tienata itselleen hieman taskurahaa. Keksimme sitten kolme erilaista tapaa, mitä Teinimonsteri voisi tehdä. Ja rahan ahne kun on, niin tottahan toki hän sitten päätti kaikki työt tehdä…

Isoisovanhemmille apuriksi

Tämä on ihan paras ja helpoin tapa. Varsinkin meidän isoisovanhempien kanssa. He ovat melkein valmiita maksamaan jos siitä, että Teinimonsteri istuu heidän kanssa päiväkahvit. Nyt kuitenkin on vannotettu vanhukset, etteivät anna rahaa ellei Teinimonsteri oikeasti tee jotain. Minun isovanhemmilla on oikeasti jo ikää ja he oikeasti hyötyvät siitä, että heille siivotaan tai käydään kaupassa. Ensimmäiset hommat ovat olleetkin verhojen vaihto, viikkosiivous sekä auttaminen ostosten kantamisessa. Tästä diilistä ovat hyötyneet kaikki. Ja mikä parasta mummilla on myös kiva käydä. <3

Koirien lenkitys

Tämä on myös hyvä tapa tienata hieman taskurahaa, jos lähipiiristä löytyy tuttavia, jotka haluavat ulkoistaa koirien lenkityksen muutaman kerran viikossa. Meillä Teinimonsteri on ulkoiluttanut meidän koiria sekä tuttava perheen koiria pientä maksua vastaan. Olemme maksaneet lenkkien keston mukaan pientä ”palkkaa”. Kummallisesti on Teinimonsteri lenkit alkanut venyä. 😀 No, koirat nauttii ja saa liikuntaa.

Kirpputorille myyjäksi

KonMarin ”marituksen” innoittamana myös Teinimonsteri on alkanut perata tavaroitaan. Eli lähtevää tavaraa on ja paljon. Otimme Teinimonsterin kanssa yhdessä kirpparilta pöydän, jonka tuoton olen kokonaisuudessaan luvannut Teinimonsterille. (Tuotolla tarkoitetaan kaikkea sitä mikä jää pöytävuokran jälkeen.) Suurin osa myynnissä olevista tavaroista on Teinimonsterin. Pöytään ei minun tavaroita juurikaan mahtunut. Nyt jännitetään yhdessä kuinka paljon tuottoa tulee.
Tämä homma tosin vaatii myös vanhemman sitoutumista, sillä alaikäinen ei voi vuokrata kirpparipöytää. Lisäksi meiltä on kirppikselle matkaa 17km, joten äiti joutuu toimimaan kuljettajana. Äidin apua tarvitaan myös tavaroiden hinnoitteluun.
Ensi viikolla tulen postaamaan kuinka paljon tuottoa tuli kirppikseltä sekä mitä opimme kokemuksesta. Tämä myös minun ensimmäinen kerta, kun otan pöydän itsepalvelu kirpparilta. Myyjänä olen joka kesä ollut Hietsun kippiksellä, mutta tämä on ihan uusi kokemus. Jo alkuvaiheessa on tullut paljon yllätyksiä, joita en ollut osannut ollenkaan ajatella.

3 kommenttia

  1. Mrs K kirjoitti:

    Marjojen poiminta. Eikun kuulokkeet korville ja Spotify soimaan metsässä. 😉

  2. Hanna / Yli pyykkivuorten, läpi lasikattojen kirjoitti:

    Ajankohtainen aihe meilläkin!

  3. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

    Itsekin käynyt teinistä asti auttamassa isoäitiäni vielä tänä päivänäkin käyn ajamassa nurmikon, siivoamassa yms 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *