Hae
Koivulan Emäntä

Hitti vai huti? GRILLIPIZZA

Tällä hetkellä kaikkien huulilla on GRILLIPIZZA. Maikkarin aamutv:n keittiömestari Risto Mikkola grillasi kesäkuussa suorassa lähetyksessä pizzan ja siitä tuli tämän kesän buumi. Itse muistan 10 vuotta sitten törmänneeni ensimmäisen kerran grillipizzaan. Muistan kuinka ihmettelin, miten ihmeessä grillissä voi tehdä pizzaa ja en meinannut millään uskoa, että siitä tulee hyvää. Maistoin ja totesin, etten ole saanut missään niin hyvää pizzaa, paitsi Sisiliassa ja ehkä joissakin oikeissa italialaisissa ravintoloissa. Uskokaa tai älkää, niin grillissä pizzasta tulee yhtä rapea kuin pizzauunissa.

 

 

Me teimme tänään tämän kesän ensimmäiset grillipizzat. Olinkin jo unohtanut miten ihania ne ovat! Meidän grillipizzojen salaisuus on itsetehty tomaattikastike ja pizzakivi, joka takaa pizzan rapeuden.

 

Pizzapohja

2dl käden lämpöistä vettä
25g hiivaa
1/2tl suolaa
4dl jauhoja
1/2 öljyä
Liuota hiiva veteen. Lisää suola ja vehnäjauhot. Alusta taikina kiinteäksi ja kimmoisaksi. Lisää loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä.

Tomaattikastike

1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
tilkka öljyä
500g tomaattimurskaa
oreganoa
basilikaa
 Hienonna sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli sekä valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää tomaattimurska, yrtit maun mukaan. Keitä seosta noin 30-60min.

 

Pizzan täytteissä on vain mielikuvitus rajana. Meillä oli tällä kertaa grillipekonia, tomaattia, sipulia, mozzarella ja tietenkin tomaattikastiketta ja juustoraastetta. Grillipekoni tulee kypsentää ennen pizzan päälle laittamista, muuten jää raa´aksi. Muistaahan jokainen, että aidossa italialaisessa pizzassa se juustoraaste tulee pohjalle, tomaattikastikkeen päälle? Meillä Suomessa useimmissa paikoissa laitetaan juustoraaste päällimmäiseksi. Pizzan maut korostuu, kun juuston laittaa pohjalle ja tällä tavoin pizzasta tulee mehevämpi. Tuoreet yritit kruunaavat valmiin pizzan. Meillä oli tällä kertaa villirucolaa ja basilikaa, jotka sopivat täydellisesti tämän päivän täytteisiin.

 

 

Joko olette kokeilleet grillipizzaa? Mitä piditte? Oliko teidän mielestä hitti vai huti?
Grillipizza on meidän perheen mielestä ehdottomasti
HITTI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *