Hae
Koivulan Emäntä

Et kai säkin vaan metsästä Pokémoneja?

”Äiti, Pokémon go on tullut nyt app-storeen! Ladataanko se ja lähdetään metsästää Pokémoneja?”
Oli lause, jonka Teinimonsteri huusi minulle lauantai aamuna. Pokémon go -peli oli siis vihdoin tullut myös app-storeen ja myös me omena-ihmiset pääsisimme katsomaan, mistä ihmeestä oikeen kuhistaan. Olimmehan jo viikon ajan kuulleet siitä, kuinka geokätköily oli muuttunut Pokémonien metsästykseen. Ja mitä tämä MäSäMutsi sitten vastasi?
”Todellakin!”

Siitä se sitten lähti. Pokémonien maailmaan tutustuminen alkoi lauantaina. Ja täytyy myöntää, että on koukuttava peli. Pelin ideanahan on liikkua ympäriinsä sovelluksen kartan kanssa ja etsiä Pokémoneja. Näitä Pokémoneja voi olla missä vain! Niitä on löytynyt mm. meidän wc:tä (joo, pitihän sitä vessassa käydä pelin kanssa), juna-asemalta, kirjastosta, metsästä ja lenkkipolulta. En ole varmaan koskaan lenkittänyt näin paljon meidän koiria edes koko viikon aikana, kuin nyt kahtena päivänä. Olemme ravanneet Teinimonsterin kanssa ulkona koirien kanssa vähä väliä etsien Pokémoneja. Lenkit ovat myös huimasti pidentyneet. Aikaisemmin nopeat pissatukset, muuttuivat viikonloppuna 10km lenkeiksi. 
”Et kai säkin vaan metsästä Pokémoneja?”

Kysyi Isimies, kun tuli autolla vastaan, ollessani koiran kanssa lenkillä kännykkä kädessä. Isimiestä oli huvittanut miltä olin näyttänyt. On kuulemma hölmön näköistä, kun aikuinen ihminen juoksee pitkin kyliä etsien Pokémoneja. Sain kuulla ettei Pokémonit ole aikuisten juttu. No, miksi ei olisi? Ja vaikka ei olisi, niin olenpahan viettänyt koko viikonlopun Teinimonsterin kanssa ulkona liikkuen etsimässä niitä Pokémoneja. Eli vaikka ei olisi aikuisten juttu, niin ainakin on yhteistä hauskaa tekemistä. Ja mikä tärkeintä, tämä peli motivoi liikkumaan. Lisäksi peli opettaa kartan lukutaitoa. Eli vaikka kyseessä monen mielestä turhaakin turhempi peli, niin minä sanon, että tässä on nyt sellainen koukuttava peli, jota itsekin kannatan. Mitä kauemmin Teinimonsterin innostus tähän peliin kestää sen parempi.
Jos jotain negatiivista tästä pelistä pitää sanoa, niin sovellus ilmeisesti kuormittuu liikaa ja kaatuu usein. Näiden ongelmien vuoksi pelaaminen ei aina onnistu ja se saa pelaajat turhautumaan. Pokémonien suosio on näköjään sovellukselle liikaa. Täytyy toivoa, että ongelmat korjaantuu ennen kuin meillä innostus laantuu. 
Miten on, metsästätkö säkin jo Pokémoneja?

6 kommenttia

 1. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

  Heh, en ole itse vielä "sortunut" mutta kai se on pakko…kun J sitä kanssa pelailee 😀

  • Kati kirjoitti:

   Toi on oikeesti tosi hauska peli! Paitsi nyt on serverit alhaalla. Ei ole toiminut klo17 jälkeen. 🙁

 2. Jebsu K. kirjoitti:

  Eilen latasin sen app-Storesta ja metsästin meidän olohuoneesta yhden "ötökän". 😀 Tuo oma poikahan ei vielä näiden päälle ymmärrä (1v.), mutta pitäähän se harjotella tulevaisuutta varten…;)

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  hahah mun on pakka myöntää, että nyt vasta googletin, mistä tässä on oikeen kyse 😀 Mutta vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselle pelille 😀

 4. petra kirjoitti:

  meillä on nyt innostus jo laantunut kun tosiaan sovellus kaatui… mies latasi sen ensin mun puhelimeen ja sitten vasta omaansa 😀

  • petra kirjoitti:

   Pakko kommentoida uudestaan, nyt sain meinaan päivitetty omaan puhelimeen tän uusiksi ja arvaapa mitä me tehtiin frisbeegolfin ohessa, joka alotuspaikalla oli pokestop :'D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *