Hae
Koivulan Emäntä

Turvaistuin törmäyskurssissa

Niin siinä sitten kävi, että meille tuli eteen uuden turvaistuimen hommaaminen. Tämä tarve tuli yllättäen eräänä aurinkoisena iltapäivänä kauppakeskuksen parkkihallissa. Mieheni odotti pahaa aavistamatta vapautuvaa autopaikkaa, kun rytisi. Siinä ei kuulemma ehtinyt edes mitään tajuta, kun vahinko oli jo tapahtunut. Eläkkeellä oleva vanha rouva päätti peruuttaa ruudustaan mieheni paikallaan olevan auton kylkeen. Vauhti ei ollut hurja, mutta vahinko sitäkin suurempi. Apukuskin takaovi oli täysin rutussa.
Asiaa puitiin parkkihallissa lopulta poliisin kanssa, koska rouva oli vakaasti sitä mieltä että mieheni on kolariin syyllinen. Eihän hän tietenkään ollut. Koska rouva päätti kiistää syyllisyytensä poliisit lätkäsivät hänelle korvausvelvollisuuden lisäksi sakkolapun kouraan. Huokaisimme helpotuksesta, kun rouva todettiin syylliseksi ja korvausvelvolliseksi kolarissa aiheutuneisiin vahinkoihin. Joten vakuutusyhtiöön yhteys, auto korjausarvioon ja korvausvaatimusta vetämään.
Mieheni käytti auton samana päivänä vakuutusyhtiön osoittamassa paikassa korjausarviossa ja sai ajan muutaman viikon päähän oven vaihtoon sekä maalaukseen. Samalla meille kerrottiin, että koska turvaistuin oli ollut mukana peltikolarissa, tulisi sekin vaihtaa uuteen. Ihmettelimme miksi? Turvaistuimeen ei ollut tullut vauriota ja istuin oli ollut sijoitettuna toiselle puolelle autoa. Meille selvitettiin, että turvaistuimen takuut menevät umpeen pienestäkin kolarista, vaikka silmin nähtävää vauriota ei syntyisikään. Turvaistuimen rakenteisiin on saattanut tulla joka tapauksessa vaurio, joka heikentää istuimen ominaisuuksia mahdollisissa tulevissa kolareissa. Törmäys on ollut kohtalaisen kova, koska takaovi on rutussa. Joten ei auta muu kuin hommata uusi istuin ja kysellä mahdollista korvausta vakuutusyhtiöltä. Koska istuimella on kiire, emme ehdi odotella vakuutuspäätöksiä, vaan istuin olisi saatava nopeasti.

OZbaby logo1

Siinä sitten oltiin perjantaina kahlaamassa turvaistuin testejä, hintoja ja saatavuuksia. Lopulta löysin OZ-babylta täydellisen istuimen, jonka saa kotiin toimitettuna 1-3 arkipäivässä, toimistustavasta riippuen. OZ-baby on turkulainen perheyritys, jossa kauppiaana toimii neljän lapsen äiti Heli Wendelin. Yrityksen internetsivuilta löytyy laajalti tietoa lastentarvikkeista sekä erilaisia oppaita, jotka auttavat valikoimaan oikean tuotteen juuri sinulle. Ja jos verkkopalvelusta ei löydy kysymykseesi vastausta, vastaavat henkilökunta sähköpostiin sekä puheluihin nopeasti ja asiantuntevasti.

 

Siinä sitten oltiin perjantai iltana kahlaamassa turvaistuin testejä, hintoja ja saatavuuksia. Lopulta löysin OZ babylta täydellisen istuimen, jonka saa kotiin toimitettuna 1-3 arkipäivässä, toimitustavasta riippuen. OZ babyn perheyrityksen kivajalkamyymälä löytyy Turusta, mutta yrityksellä laaja verkkokauppa. Yrityksen internetsivuilta löytyy laajalti tietoa lastentarvikkeista sekä erilaisia oppaita, jotka auttavat valikoimaan oikean tuotteen juuri sinulle. Ja jos verkkopalvelusta ei löydy kysymykseesi vastausta, vastaa ystävällinen henkilökunta sähköpostiin sekä puheluihin nopeasti ja asiantuntevasti. Kirjautuneet asiakkaat saavat OZ babylta loistavia rahan arvoisia etuja, joten kirjautuminen OZ babyn asiakkaaksi kannattaa. Tällä hetkellä on vielä menossa suuri kesäale, joten mahtavia tarjouksia kannattaa käydä kurkkaamassa täältä. Myös turvaistuimista löytyy mahtavia tarjouksia. Me tilasimme tämän Cybex Sironan istuimen:
Nyt jännityksellä odotamme, koska turvaistuin saapuu. Palaan asiaan ensivaikutelman kanssa. Tämä postaus on tehty yhteistyössä OZ babyn kanssa. 🙂
Tiesitkö sinä, että turvaistuin pitää vaihtaa pienenkin kolarin jälkeen.

Yksi kommentti

  1. Anne kirjoitti:

    Mä oon niin tarkka turvajutuista, että varmasti menisi istuin vaihtoon pienenkin kolarin jälkeen. Ei kuitenkaan tiedä onko istuimen rakenteet vaurioituneet.

    Meillä on Sisulla myös Cybexin istuin, olikohan Solution m-fix.. Loistava istuin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *