Hae
Koivulan Emäntä

Uusi Cybex Sirona M i-Size testissä

Heinäkuun 30. pvä kirjoitin siitä, kuinka olimme joutuneet parkkihallissa peltikolariin. Sekä siitä kuinka vakuutusyhtiön määräämässä vahinkoarviossa, meitä kehoitettiin hommaamaan Ässälle uusi turvaistuin. Tämän postauksen voi käydä lukemassa täällä. Tilasimme heti uuden istuimen OZbabylta. Tein tilauksen perjantai iltana ja istuin oli noudettavissa jo seuraavana tiistaina matkahuollon toimipisteestä. Toimitus oli hurjan nopeaa!

Päädyimme tilaamaan Cybex Sirona M i-Size istuimen, joka oli miltei samanlainen kuin kolarissa vaurioitunut istuin. Muutamia eroja kuitenkin on vanhaan Sironaan verrattuna.
PLUSSAA:
Helpompi kiinnitys ja irrotus
Istuin osa irtoaa jalustasta
Istuimen kaikkien osien oikea kiinnitys varmistettu värikoodein
(eli istuin, isofix ja jalusta)
Suurempi istuintila
5cm pidempi selkänoja
Enemmän pehmustetta
Kasvot menosuuntaan mentäessä istuimen turvavyöt (ei palikkaa)
Istuimen kääntäminen helpompaa
Vie hieman vähämmän tilaa autossa
Uusien i-Size standardien mukainen
MIINUSTA:
Ei ole 360 kääntyvä
Näin ensivaikutelman perusteella voisin sanoa, että aivan täydellinen istuin. Toki tuo 360 kääntyvä toisi hieman helpotusta lapsen asettamisessa istuimeen, mutta muut ominaisuudet korvaavat sen.

Cyber Sirona OZbaby

Istuinta pystyy kallistamaan helposti yhdellä kädellä. Turvaistuimen vöitä pystyy nostamaan tai laskemaan sekä säätämään myös leveyssuunnassa.

Cybex Sirona OZ baby

Cyber Sirona OZbaby

Vihreä väri kertoo, että istuin on asennettu oikein. Ylemmässä kuvassa näkyy istuimen asennus telakkaan sekä tukijalan asennus lattiaan. Alemmassa kuvassa Isofixin kiinnitys.

Cyber Sirona OZbaby

Cyber Sirona OZbaby

Istuimen sivuilta löytyy hassun näköiset ulokkeet, ne antavat lisäsuojan sivulta tulevassa törmäyksessä. Kuvassa oikealla ylhäällä istuimen sivussa voit nähdä pienen vihreän pisteen ja turvavyölogon. Tässä on magneetti, johon saa istuimen turvavyöt nostettua pois tieltä lasta asettaessa istuimeen.

Cyber Sirona OZbaby

Istuimen selkänojassa on kotole, jossa on istuimen ohjekirja. Myös itse istuimeen on hyvin kuvattu istuimen kiinnitys, mutta ohjekirja kannattaa lukaista jotta kaikki ominaisuudet löytyvät.

Cyber Sirona OZbaby

 

 

Tämä postaus on tehty yhteistyössä OZbabyn kanssa.

6 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Anteeksi tyhmyyteni, mutta kääntyykö sen 90 astetta, että saa lapsen kätevästi istuimeen? Meillä siis vanha sirona käytössä ja mietitään että ostetaanko kuopukselle myös, kun on niin huippu 🙂

  • Kati kirjoitti:

   Miinuksena olen istuimesta maininnut, että ei käänny. 😔 Tässä siis on telakka ja istuin. Eli kasvot menosuuntaan saa irrottamalla istuimen ja kääntämällä toisin päin. Tässä on erona myös vanhaan se ettei tähän tule sitä palikkaa, menee kasvot menosuuntaan vaan edelleen lapsi menee valjaissa.

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Kiitos selkeästä plussaa ja miinusta esittelystä 🙂 Pohdin tuon vanhan Sironan ja uuden Sirona M2:n välillä vielä, osaatko sanoa kummassa on enemmän jalkatilaa? Toivoisin nimittäin lapseni matkustavan mahdollisimman pitkään selkä menosuuntaan. Koit myös plussaksi sen, että M2:ssa on kasvot eteenpäin matkustettaessa turvavyöt eikä palkkia. Oliko palkki mielestäsi huono? Itse sain jostain käsityksen, että jos on pakko nenä menosuuntaan matkata, olisi palkki siinä tilanteessa vöitä parempi? Kiitos jos jaksat kommentoida 🙂

  • Kati kirjoitti:

   Kiitos, tarkoitus oli olla mahdollisimman selkeä sekä realistinen.

   M-mallissa on enemmän jalkatilaa. Itse koin turvavöiden pujottelun hankalaksi, koska ei voi lennossa vaihtaa kasvojen suuntaa. Koen myös jostain syystä turvallisemmaksi nuo turvavyöt, koska palkissa ei tule mitään jalkojen väliin. En kuitenkaan usko, että pois luiskahtaminen istuimesta siltikään on mahdollista. Mutta siis M-malli on näppärämpi, jos haluaa vaihtaa suuntaa. Pitää myös huomioida, että kaikki lapset eivät tykkää siitä palkista. Eli kannattaa kokeilla istuinta palkin kanssa.

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Hei!
  Kiitos hyvästä ja selkeästä esittelystä! Meillä juuri turvaistuimen osto ajankohtaista ja tämä istuin listan kärjessä! Osaatko sanoa onko istuimen käyttöikä 4v vai 4v per lapsi? kun autoliiton sivulla luki näin:

  "Istuimen valmistajan mukaan istuin on suunniteltu niin, että sen käyttöominaisuudet säilyvät hyvinä korkeintaan noin neljän vuoden käytön ajan."

  Kiitos jos jaksat vastata 🙂

  • Kati kirjoitti:

   Heippa, kiitos kommentista! Istuimen käyttöikä on siis tuon 4v. Eli istuin tulisi vaihtaa neljän vuoden välein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *