Hae
Koivulan Emäntä

Syksyinen possukastike

Arkiruokien miettiminen on haastavaa. Ruuan pitäisi valmistua nopeasti, sen pitäisi olla edullista ja vielä kaiken lisäksi maistuvaa. Aikamoinen yhtälö, jonka toteuttaminen tuntuu ajoittain mahdottomalle tehtävälle. Ennen kuin palasin vanhempainvapaalta takaisin töihin, arkiruokailu oli helppoa. Minähän olin päivät kotona, joten pystyin aloittamaan ruuan valmistuksen jo päivällä. Nyt pääsen töistä klo 16.30, olen kotona vasta klo 17 jälkeen. Ja auta armias jos pitäisi kaupassa käydä! Tulin todella nopeasti siihen tulokseen, että minun pitää tehdä välillä ruuat valmiiksi edellisenä iltana. Näin jos haluamme arkena syödä jotain muutakin kuin pastaa tai kanaa ja riisiä, jotka valmistuvat alle puolessa tunnissa. Eilen illalla tein tämän aivan ihanan ja suussa sulavan possukastikkeen, jonka söimme tänään päivällisellä. Ja voin kertoa, että maku vain parani yön aikana jääkaapissa. Seuraavasta ohjeesta riittää neljälle henkilölle.

Syksyinen possukastike

Syksyinen possukastike

400g possun suikaleita
1 paprika
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
1tlk herkkusieniä
50-100 pippurituorejuustoa
1 lihafondi
2-3rkl vehnäjauhoja
3dl vettä
pippuria
suolaa
Paista possun suikaleita pannulla kunnes ovat ruskeita. Lisää hienonnettu sipuli, murskattu valkosipuli sekä pilkottu paprika. Ripottele jauhot joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada vesi pikku hiljaa koko ajan sekoittaen.Lisää mausteet ja fondi Hauduta kannen alla n. 30min. Lisää lopuksi herkkusienet ja tuorejuusto. Kiehauta. Tarkista maku. Tarjoile perunamuussin ja tuoreen salaatin kanssa.
Aikaa ruuan valmistukseen meni kokonaisuudessa n. tunti. Possun suikaleita on hyvä hauduttaa n. 30-45min, jotta niistä tulee mureita. Kastikkeessa voi käyttää myös possun sisäfileetä, jolloin haudutusaika on lyhempi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *