Hae
Koivulan Emäntä

Välimerelliset lihapullat

Välimerelliset lihapullat

Useat perheelliset varmasti tietää, kuinka arkiruoka alkaa jossain kohtaa tökkiä. Samoja ruokia päivästä toiseen. Kauppaan mennään kiireellä, pää tyhjänä mitä sitä tekisi. Ainakin tämä on ongelma niillä, jotka eivät suunnittele valmiiksi sitä viikon ruokalistaa. Minä olen usein pyhästi tehnyt lupauksen, että nyt alan suunnittelemaan viikonloppuna viikon ruuat ja yhtä monesti olen pettänyt sen lupauksen. Joten eilen olimme taas lähdössä kauppaan ja en millään keksinyt mitä tehdä. Kaupassa haalin kaikkea hyllyiltä, mitä kuvittelin mahdollisesti tarvitsevani. Vasta kotona aloin ihmettelemään mitä niistä saisin aikaan ja kuin ihmeen kaupalla keksin raaka-aineista mukavan vaihtelun meidän arkeen.

Välimerelliset lihapullat

700g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
1dl korppujauhoja
2dl vettä tai kermaviiliä
1 kananmuna
2tl kurkumaa
2tl garam masala mausteseosta

Tomaattinen lihapullakastike

2 sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
2rkl juoksevaa margariinia tai voita
2prk (800g) Mutti yrttimaustettua tomaattimurskaa
200g maustettua tuorejuustoa (esim aurinkokuivattu tomaatti)
tuoretta basilikaa
1tl rouhittua mustapippuria
Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Laita korppujauhot muutamaksi minuutiksi turpoamaan joko veteen tai kermaviiliin. Hienonna sillä välin sipuli. Lisää sipuli, jauheliha, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele taikinasta sopivan kokoisia lihapullia. Paista uunissa n. 15-20min. Nosta valmiit lihapullat uunivuokaan odottamaan kastiketta.
Hienonna osa basilikasta (jätä osa koristeluun). Kuumenna pannulla tai teflon kattilassa tomaattimurska. Sulata joukkoon tuorejuusto ja mausta hienonnetulla basilikalla ja mustapippuri rouheella. Kaada kastike lihapullien päälle tasaisesti. Leikkaa sipulit renkaiksi ja murskaa valkosipuli. Kuullota sipulit rasvassa pannulla kevyesti, älä polta. Levitä sipulit tasaisesti pinnalle. Paista vielä uunissa 175 asteessa n. 20 min. Koristele basilikanlehdillä. Tarjoile pastan tai makaronin kanssa.

Välimerelliset lihapullat

Tämä ruoka sopi meidän nirsolle miehelle, teinitytölle, nirsoilemaan alkaneelle taaperolle sekä raskaana olevalle vaimolla. Eli ruoka sopii moneen makuun. Parasta tässä ruuassa on, että mausteilla voidaan muuttaa ruuan makua moneen suuntaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *