Hae
Koivulan Emäntä

Arkiruokana: Savulohilaatikko

Savulohilaatikko

Mieliteot… ne on raskaana ollessa välillä ihan mahdottomia! Viimeisimpänä mielitekona, minulla on ollut savukala. Ja nössö kun olen, niin en ole uskaltanut savukalaa syödä sen listeria vaaran vuoksi. Raskausaikanahan ei suositella kaupan vakuumipakattuja savu- ja graavisuolattuja kaloja, joten olen tyytynyt olemaan ilman… Mutta koska himo ei ole helpottanut, niin päädyin tekemään savukalasta laatikon. Vakuumipakattuja kalojahan voi syödä, jos se lämmitetään kauttaaltaan yli 72 asteiseksi, jolloin listeriabekteeri tuhoutuu… Elikkä tuumasta toimeen: turvallinen savukalaruoka odottajalle.

Savulohilaatikko

600-800g lämminsavulohta
1kg peruna-sipulisekoitusta
4-5 porkkanaa
1 purjo
5dl kermaa
1 yrttifondi
nippu tilliä
mustapippuria
Kuori ja pese porkkanat huolellisesti. Suikaloi porkkanat. Halkaise purjo ja pese huolellisesti. Siivuta purjo ohuiksi siivuiksi. Kuullota porkkanat ja purjo pannulla nopeasti ja mausta mustapippurilla. Laita puolet peruna-sipulisekoituksesta uunivuoan pohjalle. Laita lämminsavulohi tasaisesti paloina päälle. Lisää porkkanat ja purjot tasaisesti. Viimeisenä peruna-sipulisekoitus päällä. Hienonna tilli. Sekoita puolet tillistä ja yrittifondi kerman sekaan ja kaada tasaisesti vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa n. 60min. Lisää loput hienonnetusta tillistä valmiin ruuan päälle. Tarjoile salaatin kera.

Savulohilaatikko

PS. muistathan Lapsen maailma -lehden arvonnan? Arvontaan pääset tästä.

 

4 kommenttia

  1. annikajokinen kirjoitti:

    Ihanan näköistä ruokaa 🙂

  2. Sofiakii kirjoitti:

    nam 😀 pitää itekkin kokeilla;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *