Hae
Koivulan Emäntä

Arkiruokana: Kanapasta

Kanapasta

Arkena on aina kiire… Oikeasti… Ja mikä pahinta, kun arkena tullaan kaupan kautta töistä kotiin, on koko perheellä kiljuva nälkä. Ruokaa on saatava ja heti. Jos ruokaa ei ole nopeasti tarjolla saa kuunnella huutavaa taaperoa, kiukuttelevaa teiniä ja murisevaa miestä. Ja voin kertoa, ettei ole mukava ilta tiedossa… Tämän vuoksi olenkin pyrkinyt tänne blogiin kokoamaan meidän perheen nopeita arkiruokia, jotka maistuvat myös perheen nirsoimmille.
Tänään lähdin töistä ajoissa ja minulla oli valmiiksi kiljuva nälkä. Kiireellä kaupan kautta kotiin. Kaupassa paniikissa nappasin kärryyn vähän kaikkea, tietämättä mitä niistä edes valmistaisin. Päässä jyskytti vain ajatus, että ”pasta on nopeaa”. Joten päädyin siis valmistamaan pastaa. Yllättävän hyvä ruoka tuli tästä sekalaisesta ostoskorista, jonka nälissäni kasasin kaupassa.

Kanapasta

Kanapasta

öljyä
450g kanan fileesuikaleita
2-3 valkosipulinkynttä
1 pieni kesäkurpitsa
1 oranssi tai keltainen paprika
1 salottisipuli
3rkl tomaattipyrettä
200g creme fraichea
1-2dl ruokakermaa
basilikaa
suolaa
paprikajauhetta
Pilko paprika, kesäkurpitsa sekä salottisipuli sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna öljypannussa ja kypsennä öljyssä kanan fileesuikaleet, mausta suolalla ja paprikajauheella. Lisää joukkoon kasvikset. Murskaa valkosipulin kynnet ja lisää ne ruoan joukkoon. Anna hautua hetki. Lisää ruokakerma ja creme fraiche sekä tomaattipyre. Mausta lopuksi basilikalla. Tarjoile kuumana pinaatti-tagliatellen kanssa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *