Hae
Koivulan Emäntä

MITÄ SAIN VUODELTA 2016? – Tavoitteet vuodelle 2017

Mitä vuosi 2016 antoi

Vuoden viimeisenä päivänä on hyvä hetkiä pysähtyä ja katsoa taaksepäin, mitä vuosi 2016 on antanut. Ensimmäinen asia mikä tuli mieleeni oli, että vuosi 2016 meni todella nopeasti. Toisin sanoen vuosi on ollut täynnä tapahtumia ja toimintaa. Ja kun alan katsomaan aikaa taaksepäin, niin onhan se ollut. Täytyy melkein ottaa penkistä kiinni, niin huimaa vauhtia sitä on menty. Mitä kaikkea sitä onkaan tapahtunut?Kaikki odottavat, että uutena vuotena annetaan pyhiä lupauksia seuraavalle vuodelle. Itse en aio tehdä lupauksia, koska tiedän etteivät ne ole kovinkaan pitkäkestoisia ja kun lupauksistaan ei voikaan pitää kiinni, se masentaa. Kuitenkin minulla on odotuksia ja tavoitteita vuodelle 2017. Mitä odotuksia ja tavoitteita minulla onkaan?

TYÖELÄMÄ

Alkuvuodesta 2016 palasin tekemään töitä kokoaikaisesti hoitovapaalta. Ässä oli alkuvuoden edelleen kotihoidossa, koska sain kunnian ottaa keväälle kolme hoitolasta neljänä päivänä viikossa. Lisäksi tein viikonloppuisin keikkatöitä nuorisokodeissa ohjaajana. 2016 kevät menikin todella nopeasti töiden vuoksi. Päivät sai rutiinin ja aloin tuntemaan luissani mitä ruuhkavuodet kirjaimellisesti tarkoittaa. Päivät koostui töistä, lasten kuskaamisesta harrastuksiin, kaupassa käynnistä ja ruuanlaitosta.
Kesän koittaessa hoitolapset jäivät kesälomille ja ilmoitin etten enää syksyllä jatka lastenhoitajana vaan haluan päästä takaisin harjoittamaan omaa ammattiani. En kuitenkaan ollut vielä keväällä valmis palaamaan omaan leipätyöhöni ja hain vuoden virkavapaan, jotta voin kokeilla jotain uutta. Niinpä kevään aikana laitoin muutamat työhakemukset ja muutamasta tärppäsikin. Kesän aikana tein ammatilliset valintani ja syyskuussa aloitin uudessa työssä. Uusi työ on avartanut maailmaani ja antanut sopivasti uusia haasteita. Joten tämä loppu vuosi on mennyt äärettömän nopeasti.
Urakehitys ja valinnat jatkuvat vuonna 2017. Edelleen koen, että jotain muutosta kaipaan. Joten vuoden 2017 tavoite onkin omien ajatusten ja tavoitteiden selkeyttäminen työrintamalla sekä tasapainon löytyminen työn ja vapaa-ajan välille.

VAPAA-AIKA JA HARRASTUKSET

 

Tänä vuonna aktiiviseen harrastamiseen ei ole yksinkertaisesti vain riittänyt tarpeeksi paukkuja. Harrastaminen ollut säännöllisen epäsäännöllistä. Ollaan käyty Ässän kanssa perheuinnissa ja –jumpassa satunnaisesti, mikä on sääli, sillä Ässä on näistä nauttinut kovasti. Salilla olen pyrkinyt aktiivisesti käymään, kuitenkin on tullut viikkoja jolloin en ole salille mennyt lainkaan. Syitä liikkumattomuuteen on ollut monia, mutta todellinen syy on ollut lorvikatarri.
Syksyn aikana harrastukset ovat jääneet bloggaamiseen, käsitöihin, ruuan laittoon, satunnaiseen lukemiseen ja tv:n katseluun. Bloggaaminen on ollut antoisaa, sillä sen kautta olen saanut uusia ystäviä. Blogini on siirtynyt Kaksplussan blogiverkostoon alkuvuodesta 2016, joka on tuonut pienelle äänelleni lisänäkyvyyttä ja uusia lukijoita. Ystävien tapaaminen on melkein kokonaan jäänyt tänä vuonna. Jos minulla ei ole voimia harrastaa, niin ei minulla ole ollut voimia tai aikaa tavata ystäviänikään.
 
Vuoden 2017 tavoite onkin viritellä perheen yhteisiä harrastuksia ja herättää minun liikunnan ilo sekä tavata ystäviä. Blogin saralla vuoden 2017 tavoite on kehittyminen, toivon voivani tuoda vertaistukea yksinäisille, perheellisille sekä myös kroonisesti sairastuneille. Toivon, että minun havainnoista ja kokemuksista on apua muille.

Mitä vuosi 2016 antoi

 

TERVEYS JA HYVINVOINTI

Liikkumattomuudesta sekä onnettomasta seuraelämästä päästäänkin terveyteen. Vuosi 2016 ei ole ehkä kohdellut minua oman hyvinvoinnin kohdalla parhaiten. Olen kadottanut itseni jonnekin kiireen keskelle ja unohtanut huolehtia omasta hyvinvoinnista. MS-tauti ja Crohnin tauti eivät ole onneksi tästä närkästyneet niin pahasti, kuin voisi olettaa. Jäsenten ja nivelten jäykkyys on hieman lisääntynyt, mutta uskon vahvasti sen olevan vielä korjattavissa vuonna 2017. Ainakaan lääkärit eivät ole lyöneet minulle toivottoman tapauksen leimaa otsaan. Yksinäisyys on ollut vuoden 2016 suurin vaiva. Olen ollut melko yksinäinen, ellei omien lasten ja miehen seuraa lasketa. Ilman bloggausta ja Facebookin vertaisryhmiä olisin varmasti kadottanut itseni kokonaan.
Eli tavoite vuodelle 2017 on oman hyvinvoinnin lisääminen sekä ystävyyssuhteiden elvyttäminen.

PERHE-ELÄMÄ

Perhe-elämä on tällä hetkellä tavallista ruuhkavuosissa elävän perheen arkea. Työt ja lasten harrastukset ovat rytmittäneet viikon. Kiireisiä olemme olleet ja parisuhteen hoitaminen on jäänyt melkein kokonaan. Keväällä 2016 teimme miehen kanssa pakoretken arjesta pidennetylle viikonlopulle lappiin ja se tulikin tarpeeseen.
Teinimonsterin koulu on sujunut hienosti ja olemme olleet hänestä äärimmäisen ylpeitä. Yläkoulu on nyt puolessa välissä ja toivomme, että tämä menestys jatkuu. Teinimonsterilla on kuitenkin kunnianhimoiset tavoitteet lukion suhteen, joten päämäärätietoisena ladyna, hän todennäköisesti ne toteuttaa. Toki tiedostamme, että paljon on siihen vielä matkaa ja mitä vain voi tapahtua.
Syksyllä Ässä aloitti hoidon päiväkodissa ja Ässän arki muuttui täysin. Päiväkodilla on ollut Ässään positiivinen vaikutus ja hän on kartuttanut uusia taitoja mielettömästi. Minun ikioma ihana pieni mies, sydän ihan pakahtuu aina kun katson hänen valoittavaa hymyä. Varokaa naiset, täällä on kasvamassa oikea sydänten murskaaja. Tämä on todettu myös päiväkodin henkilökunnan toimesta.
Elokuussa 2016 perheemme sai pienen shokkiuutisen, nimittäin tein positiivisen raskaustestin. Tämänhän ei pitänyt olla mahdollista, joten piti muutama testi tehdä lisää varmuuden vuoksi sekä käydä yksityisellä ultrassa varmistamassa asia. Mutta kyllä se vaan näin on, raskaana ollaan. Shokki kuitenkin muuttui nopeasti iloksi ja onneksi. Olenkin aina haaveillut suurperheestä, joten kolmas lapsi on erittäin toivottu vaikka yllättikin meidät tulollaan.
Vuoden 2017 tavoite on selviytyä synnytyksestä ja vauva-arjesta, unohtamatta Ässää ja Teinimonsteria, parisuhteesta puhumattakaan. Eli vuonna 2017 aion jatkaa omistautumista ihanalle perheelleni.

 

Vuosi 2016 on siis ollut täynnä tunnetta ja tapahtumia. Kaiken kaikkiaan vuosi on ollut hyvä. Jos vuosi 2017 on edes puoliksi yhtä hyvä kuin vuosi 2016, olen onnellinen.
Kiitos kuluneesta vuodesta!
 

 

6 kommenttia

 1. Jenni Huhtimäki kirjoitti:

  Hyviä tavoitteita sulla on tulevalle vuodelle! Itsekään en tee lupauksia, koska epäonnistuminen masentaa 😀 tavoite on lupausta armollisempi 😉

  • Kati kirjoitti:

   Kiitos. Joo, mäkään en enää tykkää lupauksista. Aina tullut hirveä morkkis, jos ei ole pystynyt pitää jotain lupausta ja sitten on kaverit naljaillut asiasta… 🙂

 2. evelotta kirjoitti:

  Hyviä tavoitteita sulla! Ole onnellinen..ja menestyksiä elämään!

  • Kati kirjoitti:

   Kiitos 🙂
   Onnellinen olenkin. Ja miten voisin ollakaan mitään muuta, kun olen saanut näin mielettömän ihanan perheen.

 3. Minna M kirjoitti:

  Ihania asioita on vuoteenne mahtunut! Onnea vuoteen 2017!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *