Hae
Koivulan Emäntä

Kun äidiltä rumasana lipsahti

Tänään se tapahtui! Vaikka aina olen ollut niin varovainen mitä suustani päästän, varsinkin kun pienet korvat ovat kuulolla. Onhan noita rumia sanoja välillä lipsahtanut aikaisemminkin, mutta ei koskaan näin tunteella ja voimalla. Eikä koskaan niin, että siinä ihan vieressä olisi ollut oikea papukaija.
Tilannehan meni jotenkin näin: Tein meille välipalaksi smoothieta. Touhusin keittiössä tapani mukaan samalla kolmea asiaa yhtäaikaa. Niinhän siinä sitten käy, ettei moneen asiaan voi kiinnittää huomiota ja vahinkoja alkaa tapahtumaan. Joten kompastun koiraan ja tämän seurauksena lyön varpaani keittiön pöytään. Samalla kädessäni oleva lasi lipeää ja hajoaa tuhansiksi siruiksi ympäri keittiötä.
PASKA
PASKAN PASKAN PASKA
PASKA
Lipasahtaa ihan vahingossa suustani. Ja niinhän siinä sitten käy, että tämä pieni papukaija heti bongaa uuden sanan. Onnistui jopa käyttämään oikeassa yhteydessä…
PASKA MUUTIE
PASKAA MAITOO
Alkaa iloisella lapsen äänellä kuulua pöydän päästä. Siinä hetken sai äiti haukkoa henkeään, ennen kuin totesin: ”että mikä oli”. Johon tietty saan saman iloisen vastauksen. Yritän siinä sitten olla vihainen, kun lapsi on niin innoissaan oppiessaan uuden sanan. Täytyy kyllä myöntää, että tämä äiti toivoo lapsen unohtavan tämän sanan mahdollisimman pian. Tällä hetkellä meillä kaikki on kuitenkin paskaa…
Mikä nyt sitten neuvoksi? Toivon, että vanha neuvo jättää negatiivinen toiminta huomiotta ja siirrä ajatukset muualle auttaa tässäkin asiassa. Samalla täytyy vain toivoa, että sana unohtuu ja menettää hauskuutensa. Nimittäin eihän sitä enää sanomattomaksi saa. Kerran kun on opittu, niin ei se taito niin vain katoa. Mutta ehkä unohtuu ja menettää jännityksensä. Ainakin niin toivon.
Onko muiden lapset oppineet ei toivottuja sanoja? 
Miten ne ovat unohtuneet?

2 kommenttia

  1. Taru | Mutsi hoitaa kirjoitti:

    Meillä ei ihan kovin kauheasti kiroilla, mutta kun sain ne kiehuvat kasvissosekeitot päälleni, saatoin päästää muutaman ärräpään. Jouluna äitini satutti kätensä ja sanoi "ai", johon taapero lisäsi "taatana". Ehkä sopiva reaktio ei ollut ruveta nauramaan, sillä samana iltana matkasängystä kuului "taatanan taatanan taatana" 😅 No, sittemmin ei ole meidänkään taapero kiroillut, joten kyllä se varmaankin helposti unohtuu myös teiltä 😊

    • Kati kirjoitti:

      Kiitos! Tuota niin toivon. Onneksi ei kuitenkaan ollut pahempi sana, vaikka en tuotakaan haluaisi lapseni viljelevän. 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *