Hae
Koivulan Emäntä

Taivaallisen hyvä gluteeniton texmex-piirakka

Gluteeniton texmex-piirakka

Tänään sain hyvän syyn kokeilla taas uutta gluteeniton piirakka reseptiä, kun lounaalle piti saada jotain hyvää ja raikasta tarjolle. Löysin mukavan reseptin k-ruoka resepti pankista, jota päätin hieman tuunailla oman maun mukaan.

 

Gluteeniton texmex-piirakka

pohja:
1dl vettä
1/2 tl psylliumia
2 dl maissijauhoja
1/2 dl mozzarella juustoraastetta
2 rkl perunajauhoja
1/2 tl suolaa
täyte:
400g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl vettä
1prk tomaattisosetta
1pss santa maria tacomausteseosta
1,5 dl mozzarella juustoraastetta
korianteria maun mukaan
päälle:
rasia kirsikkatomaattia
puolikas kurkku
2 avokado
1 lime
korianteria
mozzarella juustoraastetta
nachoja
creme fraichea
Valmista taikina. Sekoita psyllium ja puolet vedestä, anna turvota muutama minuutti. Lisää loppu vesi ja loput pohjan ainekset, vaivaa tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (käytin halkaisijalta 24cm irtopohjavuokaa) ja painele taikina tasaisesti pohjalla sekä reunoille. Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Valmista täyte. Paista jauheliha ja pilkotut sipulit pannulla. Lisää vesi, tacomauste, tomaattisose, korianteri ja juustoraaste, sekoita tasaiseksi seokseksi. Anna juuston sulaa. Levitä täyte pohjan päälle tasaisesti.
Lisää päälle pilkottu tomaatti, kurkku, avokado ja mausta puristetulla limellä. Koristele korianterilla, juustoraasteella ja nachoilla. Tarjoile creme fraichen sekä nachojen kanssa.

Gluteeniton texmex-piirakka-2

Piirakka oli yllättävän helppo ja nopea valmistaa. Aikaa meni kaikkiaan vajaa tunti. Resepti on helposti muunneltavissa. Täytteitä voi laittaa oman mielen mukaan, koska ainoastaan pohja käy uunissa. Tästä piirakasta on helppo tuunata salaattipitoisemman, lisäämällä päälle friseesalaattia, paprikaa ja sipulia.

Tämä piirakka yllätti täydellisesti! Pohja oli minun makuuni sopivan rapea ja pysyi hyvin kasassa. Tosin piirakan leikkaaminen oli hieman haastavaa rapsakan pohjan vuoksi tavallisella kakkulapiolla, joten suosittelen siihen ihan oikeaa puukkoa.

Gluteeniton texmex-piirakka-3

 

8 kommenttia

  1. Anniina / Raidoilla kirjoitti:

    Kiva idea koota ns. tuore piirakka! 🙂 Tuota voisinki joskus kokeilla, tosin ihan tavallisista jauhoista kun ei oo tarvetta tehdä gluteenitonta.

    • Kati kirjoitti:

      Suosittelen ehdottomasti. Tämä oli oikeasti todella hyvää. Tavalliset jauhot varmasti ok, mutta suosittelen tekemään kuitenkin rapean pohjan.

  2. Minna M kirjoitti:

    Näyttääpä tosi hyvältä tuo piirakka! Pitää kyllä testata joskus!

  3. Taru | Mutsi hoitaa kirjoitti:

    Tämä kuulostaa siltä, että maistuisi ainakin mun avokille 😅 ja ei mullakaan ole mitään texmexruokia vastaan. Nams!

    • Kati kirjoitti:

      Meillä mies oli sitä mieltä, että muuten tosi hyvä, mutta ne korianterit ois voinut jättää päältä pois. Tosin mun mielestä ne toi siihen mukaan maun, joten nyppiköön jatkossa ite pois, jos ei tykkää… 😆

  4. Ansku kirjoitti:

    Oi tätä täytyy kokeilla 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *