Hae
Koivulan Emäntä

Onko tämä sitä pesän rakennusta? – Kodin makeover suunnitelmat

 

 

Tänä aamuna tajusin, että siitä on nyt neljä viikkoa, kun olen jäänyt töistä kotiin. Neljä viikkoa sitten minulle sanottiin, että nyt pitää rauhoittua ja levätä. Töihin ei saa mennä uuvuttamaan ja polttamaan kynttilää kummastakin päästä. No, ei lääkäri tainnut tietää, että töissä olisin ehkä saanut kuitenkin ”levätä”. Tai olisin pystynyt ottamaan rauhallisemmin. Sillä mitä tapahtuu, kun toiminnan keskellä elävä ihminen pakotetaan kotiin? Sellainen ihminen, joka on tottunut pitämään ainakin sata rautaa yhtäaikaa tulessa? Siinä on vaarana totaalinen lamaannus ja masennus. Onneksi tällaiselle neuvokkaalle touhottajalle kotiin jääminen ei ollut pahin mahdollinen tuomio. Kyllä ihminen keksii tarvittaessa itselleen tekemistä, ei ehkä ihan heti, mutta heti kun shokki katoaa. Oliko sitten hyvä ratkaisu minun jäädä kotiin? Terveyden puolesta varmaan kyllä, mutta lompakon ja rakkaan mieheni hermojen puolesta ei.
Kun alkushokki kotiin jäämisestä oli voitettu, aloin keksimään kaikkea kivaa kotona toteutettavaa projektia. Olen tässä viikkojen aikana laatinut listan, mitä kaikkea täällä kotona on jäänyt tekemättä, mitkä kaikki asiat kaipaavat muutosta ja miten niitä muutoksia voidaan toteuttaa. Olen myös kehitellyt erilaisia muutosvariaatioita ja toteutustapoja. Ja ennen kuin huomasin, lista oli todella pitkä. Masennuin. Kaikkiin muutoksiin ei yksinkertaisesti ole varaa, ainakaan kerralla. Rahaa säästyy, jos on taitoa tehdä itse, mutta sitä taida olla. Onneksi kevään ihana aurinko toi toivon. Aloin plaraamaan tuunausjuttuja netistä sekä lehdistä. Tutustuin erilaisiin tekniikoihin, kuinka voin herättää vanhasta uutta. Aloin tulemaan siihen tulokseen, että virhettä ei voi tapahtua. Mitä tahansa kävisi, niin lopputulos on varmasti parempi kuin tämä vanha. Joten kunnian himoisena ihmisenä olen päättänyt yrittää juhannukseen mennessä toteuttaa suurimman osan tämän hetkisestä listastani. Tämä listahan on varmasti muuttuva, joten en pidä sitä millään tavalla kiveen hakattuna.

 

Remontoidaan

En tiedä mitä ajateltiin, mutta meillä on alkamassa lattiaremontti maaliskuussa. Vanha, ruma ja pilalla oleva parketti revitään irti ja tilalle asennetaan näillä näkymin vinyylilattia. Vielä emme ole käyneet valikoimassa lattiaa, joten ehditään vaihtaa mielipidettä muutamaan kertaa. Lattian väri vielä mietityttää, mutta keltainen tai kellertevä se ei tule olemaan! Eli maaliskuussa päästään blogissa seuraamaan miten lattiaremontti meillä etenee ja millaista on asua remontin keskellä koirien sekä lasten kanssa. Lähestyvä laskettuaika tulee tekemään oman yllätysmomenttinsa hommaan.

Tuunataan

Tämän kevään aikana tullaan näkemään muutamia tuunausprojekteja blogissa. Suunnitteilla on mm. vaatekaapin, ikkunapokien sekä vanhojen pöytien ja tuolien tuunausta. Haaveilen uusista huonekaluista, mutta todellisuus iski eteen. Tässä kohtaa elämää, meillä ei ole mahdollisuuttaa tai oikeastaan varaa uusia koko taloa, joten osa vanhoista huonekaluista tulee saamaan uuden ilmeen.

Sisustetaan

Tämä sisustus vimma on tullut täytenä yllätyksenä. Pikkuhiljaa on kotiimme on ilmestynyt kaikkea uutta, osa upeita kirppari löytöjä ja osa ihan uutta kaupasta kotiin kannettuna. Mukaan on tarttunut mahtavia outlet löytöjä, ale-tuotteita sekä kotimaista kädentaitoa. Ostoksissa on painottunut klassisuus sekä helppous yhdistää erilaisiin elementteihin. Lastenhuoneeseen on tullut uusia huonekaluja, olohuoneeseen sekä eteiseen mattoja ja keittiöön odotetaan uutta pöytää. Hankintalistalla on verhoja, päiväpeittoja ja huonekaluja. Haaveena olisi löytää imetykseen sekä satujen lukuhetkiin sopiva keinutuoli. 

Leikitään viherpeukaloa

Tämän kevään tavoitteena minulla on saada pihalle jokinlaista kukkaistutusta. Jos saisin aikaiseksi rakennettua edes sen kukkapenkin, niin olisin äärimmäisen tyytyväinen. Pieni toivo olisi saada myös sisällä joitakin ihania viherkasveja. Tosin olen kuuluisa siitä, että onnistun kaikki kasvit tappamaan. Mutta jos nyt yrittäisin parhaani. Ainakin minulla on nyt ollut aikaa suunnitella sekä opiskella. Se on sitten aivan eri asia, mitä on jäänyt päähän.
Remonttia, tuunausta ja sisustusta-2
Vauvan lasketun ajan lähestyessä projektit vaan kasvavat ja lisääntyvät. Ihme ja kumma, en ota asiasta erityisemmin stressiä. Teen sen mitä ehdin ja siinä järjestyksessä, jossa ehdin ja on taloudellisesti mahdollista. Olen kuitenkin erittäin toiveikas, että onnistun näissä projekteissa ja saan kodin näyttämään upealla ennen juhannusta. Jo pelkkä uusi lattia saa kotiimme uutta ryhtiä ja ilmettä. Kaikki muu sen lisäksi on vain plussaa.
Onko muita vallannut kevään korvalla sisustusvimma?
Mitä muutoksia teillä ollaan tekemässä?

 

2 kommenttia

 1. Jasmin N kirjoitti:

  Minä, minä täällä, minä! Nyt on rv 39+1 ja koko äippäloma on käytännössä mennyt siihen kun oon uudelleensisustanut tätä kämppää ku hullu 😀 myyny kaiken turhan pois ja sitten sillä rahalla ostanut uutta. Kevääksi suunnittelin partsille kaikkea ihanaa istutusta ja muita hömpötyksiä, esim. tomaatteja, chiliä ja mausteita ajattelin ryhtyä kasvattelemaan vaikka myös itsekin yleensä kaikki tapan. Viime viikolla laitoin meidän ruokapöydän uuteen kuosiin dc-fixillä ja ai että tuo on kuin ihan uusi nyt! 😀 jossain kohtaa täytyy kyllä väkisinkin ostaa isompi ruokapöytä mutta tuo nyt menee vielä ainakin muutaman vuoden ja nyt sitä jaksaa paremmin katellakkin kun on paremman näkönen. Ja tää kaikki sekoiluhan alko siis sen jälkeen kun vauvan huone oli valmis 😀 pesänrakennusvietti suht vahvana kun pitää koko ajan olla selaamassa pinterestiä sun muuta. Nyt mulla on idea yhdestä ihanasta kirjahyllystä jonka tahtoisin tuommoisen kallaxin tilalle, pitää vaan ostaa sopivat laudat siihen niin johan alkaa lyyti kirjoittamaan :'D

  ~ Jasmin N
  // littlethingswithjassy.blogspot.fi

  • Kati kirjoitti:

   Ihanaa etten ole ainut! Mutta on tää kyllä ihan jäätävä tää älytön tarve laittaa paikkoja. 😂 Onneksi tuo mies vielä suht hyvin jaksaa. Tosin kyllä se tuossa jo kiroili ettei enää ainakaan mitään koottava tähän taloon halua… mutta jos leikkimökki kesällä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *