Hae
Koivulan Emäntä

Kuinka saada taapero nukkumaan omassa sängyssä?

Yhteistyö Jemmoi kanssa – petivaatteet saatu bloginäkyvyyttä vastaab

 

Jokainen taaperon vanhempi tietää, että nukkumaanmenoajan lähestyessä kaikki voi mennä ihan päälaelleen vaikka ilta muutoin olisi mennyt hyvin. Sängyssä tai sängyn alla saattaa olla ”möököjä”, jotka tulee pimeässä esiin ja pistää tai puree. Näitä alkoi meillä ilmestyä, kun Ässä siirtyi omaan huoneeseen ja ”isojen poikien” sänkyyn. Yhtäkkiä saattaa tulla kauhea jano tai pissahätä, omassa huoneessa ei selkeästi viihdytä yksin. Nukkumaan meno saattaa muuttua pelleilyksi, ilman mitään näkyvää syytä. Rutiinit ja vanhempien yhtenäinen linja nukkumaanmenoajoissa sekä -tavoissa auttaa tilannetta, jolloin lapsi kokee nukkumaan käymisen turvalliseksi. Vaihtelut ja eri säännöt vanhempien välillä luo hämmennystä ja levottomuutta. Nämä ovat ne perusasiat, jotka myös neuvolassa ohjataan vanhemmille.
Meillä on pyritty tekemään nukkumaan meno houkuttelevaksi. Ässän sänky on tehty mahdollisimman mukavaksi ja viihtyisäksi, jotta hän menee sinne mielellään. Sängyllä on lempilelu, ristiäislahjaksi saatu viltti sekä ihanat lakanat. Nämä ihanat Kukkaketo -lakanat Ässä sai yhteistyössä Jemmoi kanssa. Lakanat ovatkin olleet mieleen, sillä Ässä rakastaa pupuja ylikaiken. Ihanat värit ja sadunomaisuus tuo ihanan lisän. Ässä kyselee ja pohtii tarinoita lakanasta. ”Minne pupu menee?” ”Pupu tykkää kukista.” ”Pupu asuu metsässä.” ”Se on taikametsä!” Värit, yksinkertaisuus ja selkeys on selvästi meidän pojan mieleen. Täytyy myöntää, että äitikin tykkää näistä lakanoista.
Meillä on nukkumaan meno huomattavasti helpottunut, kun sänky on muuttunut mieleiseksi. Petivaatteilla tuntuu olevan erittäin suuri merkitys. Kun petivaatteet, sänky ja lelut ovat mieleiset, niin pieni mies viihtyy omassa sängyssä. Nykyään Ässä makoilee ihan huvikseen sängyssään, juttelee sekä laulelee pupuille ja nallelle. Toisinaan tuntuu, että pitää ihan houkutella poikaa sieltä ylös, kun ei millään malttaisi nousta. Mutta onhan se sänky myös monen aikuisenkin lempipaikka. Tai ainakin minun…

Jemmoi-5

”Jemmoi on värikästä ja leikkisää.

Ikimetsiä, vaaleanpunaista, ja kettuja. Salaisuuksia, käpyjä, pilvenhattaroita.
Kaikki tekstiilituotteet suunnitellaan ja valmistetaan käsin täällä Suomessa. Materiaalina käytetään 100% puuvillaa, mihin iloiset ja raikkaat printit syntyvät silkkipainotekniikalla ja käsinmaalaamalla.”

Jemmoi-4

Jemmoi-3

Jemmoi-2

Millaisia sänkyjä ja petivaatteita teillä on taaperolle? 
Entä mistä löytyisi taaperon sänkyyn sopiva päiväpeitto? Vinkkejä otetaan vastaan.
 

 

2 kommenttia

  1. Minna M kirjoitti:

    Meillä nuorin siirtyi pinnasängystä krrrossaängyn alta vedettävään varavuodelaatikkoon. Tänään hän pääsee jatkettavaan sänkyyn, kun muutamme uuteen kotiin. Usein kipittää kyllä öisin meidän viereen. Että myös Tempur-sängyssä on tottunut nukkumaan. 🙂

    • Kati kirjoitti:

      Ihana ratkaisu. Tempurin sängyt on kyllä loistavia. Sellainen meillekin varmaan tulee parin vuoden päästä, ainakin toivottavasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *