Hae
Koivulan Emäntä

Homemade Snickers

 

 

Bongasin MaaBaker -blogista tällä viikolla ihanan ohjeen kotitekoisiin Snickers patukoihin. Olen aina ollut hulluna suolaisen ja makean yhdistelmistä, joten olen myös vannoutunut Snickers-fani. Alkuun ajattelin, etteivät nämä voi olla niin hyviä kuin se alkuperäinen herkku, mutta jäivät kuitenkin hieman mieleeni kummittelemaan. Iltalehden eilen uutisoidessa patukoista, ajattelin että kai niiden tekemistä on pakko itsekin testata. Sillä jos iltalehdessä jotain kirjoitetaan ja suositellaan, niin sen on pakko olla kokeilemisen arvoista. Ja pitäähän kaikkiin uusiin villityksiin lähteä mukaan… Hehehhehe…
Niin siinä sitten kävi, että löysin itseni eilen iltapäivällä lähikaupasta koluamasta kaupan hyllyjä ja etsimässä puuttuvia ainesosia torstai-illan herkkuun. Meidän testi Snickersit valmistuivat gluteenittomina.

Homemade Snickers-3

 

Snickers

Pohja:
150 g digestive-keksejä
(gluteenittomat keksit sopivat tähän hyvin)
50 g voita sulatettuna
(kasvismargariini)
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl tummaa siirappia
30 g voita
1,5 dl suolapähkinöitä
Päälle:
100 g maitosuklaata
(varmista suklaan gluteenittomuus, esim. Pandan suklaa)
Murskaa Digestive-keksit joko lihanuijalla tai kaulimella esim. pakastepussin sisällä. Sulata voi kattilassa. Sekoita murskatut digestive-keksit voisulan kanssa ja painele suorakulmaiseen vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Leipävuoka on tähän tarkoitukseen omiaan. Laita pohja jääkaappiin jäähtymään ja ala valmistamaan täytettä.
Mittaa täytteen aineet teflon -pinnotteiseen kattilaan (EI suolapähkinöitä). Keitä hiljaisella lämmöllä kunnes seos sakenee (minulla meni tähän 40 minuuttia). Sekoita seosta hiljalleen koko ajan, ettei se pala pohjaan. Lisää suolapähkinät joukkoon, kun kinuski on valmista. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Sulata suklaa vesihauteessa tai teflon -pinnotteisessa erittäin miedolla lämmöllä hiljalleen sekoittaen. Kaada sulanut suklaa jäähtyneen täytteen päälle. Laita koko komeus takaisin jääkaappiin (tai pakkaseen) jähmettymään. Kun herkku on kokonaan jäähtynyt ja jähmettynyt, irrota vuoasta ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Homemade Snickers-2

Nämä makeiset ovat oikeasti todella hyviä ja takuuvarmoja makeanhimon sammuttajia. Sanoisin näiden olevan jopa parempia kuin aito ja alkuperäinen Snickers. Nämä ovat huomattavasti makeampia kuin alkuperäiset, jopa tällainen herkkuperse, kuin minä  ei kyennyt kuin yhden palan syömään tätä herkkua. Suosittelen kokeilemaan tummaa suklaata (esim. fazerin tumma leivontasuklaa on gluteeniton) päälikerrokseen, jolla saa makeutta hieman vähemmäksi. Sokerin määrää voi myös vähentää ja/tai korvata esim. palmusokerilla. 

Maidoton ja gluteeniton:

Maidottomaksi tämän herkun saa esim. kaurakermalla tai kookoskermalla. Yhteishyvän sivuilla on ohje kookoskermasta tehtävään kinuskikastikkeeseen. Itse en ole tätä vielä kokeillut, mutta kumpikin kerma lähtee testiin. Huomioi myös, että suklaa on maidoton, Fazerin tummassa leivontasuklaassa on maitojauhetta. Brumbergilta löytyy laktoosittomat suklaat. Voi on myös vaihdettava kasvismargariiniin, jotta saadaan tästä herkusta maidoton.

Oletko jo kokeillut itsetehtyä Snickersiä? 
Hitti vai huti?

Allekirjoitus

12 kommenttia

 1. Laura Kesälä kirjoitti:

  Aikas herkkua, täytyy joskus kokeilla 😊 Oon myös ajatellu, että täytys tehdä ite sitä herkkua wienernougatia 😊

  • Kati kirjoitti:

   Suosittelen ehdottomasti näitä kokeilee. Yllätyin miten helposti nämä valmistu ja miten hyvää tuli. 🙂 Wienernougatia pitäs kanssa kokeilla.

 2. Pieni pesue kirjoitti:

  Tää menee kokeiluun gluteenittomana ja tummalla suklaalla 🙂 nam!

  • Kati kirjoitti:

   Ehdottomasti suosittelen tummaa suklaata. Maitosuklaalla tämä ainakin tuntui liian makealle. Tai sitten suolapähkinöiden määrä oli liian vähäinen 😛

 3. Leenaelina kirjoitti:

  Tätä olen mietiskellyt itsekin, nyt on kyllä pakko kokeilla! Meillä tästä tulee oma versio kasvikermalla ja maidottomalla, tummalla suklaalla :).

  • Kati kirjoitti:

   Kerro sitten mitä pidit? Itse teen tästä ensi viikolla gluteenittoman ja maidottoman version, aion myös kokeilla palmusokeria tähän.

 4. Mrs K kirjoitti:

  Haluaisiko mies olla maistajana? 😀 Minä kun en itse tykkää Snickerssistä yhtään, mutta tekisi mieli kokeilla 🙂

  Kiitos osallistumisesta Kivemman blogin Viikonlopun linkkirinkiin!

  • Kati kirjoitti:

   Mäkään en yleensä tykkää Snickerssistä, mutta tämä oli hyvää. Ihan liian hyvää.

 5. Neea Åkerfelt kirjoitti:

  Näyttää tosi herkulliselta 🙂 oliks tätä tosi vaikee tehä? Ite oon keittiössä aina ihan peukalo keskellä kämmentä vaik kui koittaisin seuraa ohjeita 😀 Laitoin linkin tähän postaukseen talteen jos päätän kokeilla näitä

 6. sanna.m.m kirjoitti:

  Voikohan nämä pakastaa vai kauan säilyisi jääkaapissa? 😊

  • Kati kirjoitti:

   En näe estettä pakastamiselle. Toki sulatuksen jälkeen pitää varmasti vuorokaudessa syödä. Jääkaapissa meillä säilyi ainakin viikon hyvänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *