Hae
Koivulan Emäntä

Lattiaremontti, nyt se alkaa!

Siis apua! Mihin ihmeeseen olen taas pääni laittanut? Olen viimeisillä raskaana, toinen koirista juuri 10 päivää sitten sterilisoitu, toinen koirista taas on venäyttänyt takatassunsa ja Ässä on siirtynyt päiväkodissa puolipäivähoitoon ja nyt meillä alkaa remontti! Eikä mikään pieni remontti, että ”maalataan vähän seinää” -remontti vaan revitään pilalle menneet lattiat irti ja vaihdetaan uutta tilalle. Eli meillä on koko omakotitalon lattiat menossa vaihtoon. Ja aikaa remontille on 4 päivää. Saas nähdä kuin käy…
Olemme onneksi aloittaneet tämän remontin suunnittelun hyvissä ajoin (periaatteessa jo 9 vuotta sitten, kun muutimme tähän taloon), joten eikös puoliksi suunniteltu ole kuin puoliksi tehty? Tämän vuoden alussa päätimme, että nyt on viimein korkea aika vaihtaa nämä lattiat, kiitos pienen vesivahingon. Ollaanhan me jo 9 vuotta katseltu pilalla olevia lattioita. Lisäksi ajatus tikkuilevalla parketilla ryömivästä vauvasta kauhistutti, joten oli viimein aika tarttua tuumasta toimeen.
Aloitimme remonttiin valmistautumisen tutustumalla eri lattiamateriaaleihin ja kilpailuttamalla lähialueen remonttifirmat. Lopulta löysimme hyvän ammattilaisen hommaan ja työn hintakin oli passeli. Buukkasimme ensi töiksi tämän remonttifirman. Remonttifirman löydyttyä aloimme juoksemaan rautakaupoissa ja pohdimme, mikäs lattia meille nyt tulisi. Meillä oli PITKÄ vaatimuslista lattian ominaisuuksiin kohdistuen. Tulevan lattian tulisi olla:
iskun kestävä
koiran kestävä
ei saa olla liukas
hiljainen
lämmin
veden kestävä
hyvännäköinen
 
Tuollaisen listan kanssa menimme rautakauppoja kiertelemään, peläten että joutuisimme naurun kohteeksi. Mielessä oli, että joistakin asioista meidän on varmasti tingittävä, sillä eihän tuollaista lattiaa voi olla olemassa. Iloksemme saimme kuulla, että meidän on mahdollista saada oikeasti kaikki haluamamme ominaisuudet.

 

Ainoastaan yksi lattiamateriaali täytti kaikki meidän toiveet, yksi meille riittikin. Ja se oli vinyylilankkulattia. Parketista tai lankkulattiasta haaveilin, mutta järki onneksi voitti. Kumpikaan niistä ei ole koiratalouteen sopivia, ellei ole valmis vaihtamaan / hiomaan ja lakkaamaan lattiaa muutaman vuoden välein. Ja emme todellakaan olleet siihen valmiita. Lisäksi parketti on liukas, melkein yhtä liukas kuin laminaatti. MS-taudin aiheuttamat tasapaino-ongelmat ja liukkaus ei ole lainkaan hyvä yhdistelmä. Joten ei kiitos, liukkaalle materiaalille.
Koska meillä ei ole lattialämmitystä, emmekä ole siihen tällä hetkellä valmiita investoimaan, jouduimme vetämään laminaatti että kivilattiat yli. Nämä olisivat erittäin kylmät materiaalit ilman lattialämmitystä. MS-taudin oireiden vuoksi kylmä lattia ei tulisi missään nimessä kyseeseen. Kylmyys aiheuttaa jalkoihin voimakasta särkyä ja voimattomuutta. Lisäksi laminaatti on äärettömän liukas, joten se ei olisi ollut edes länpöeristeen kanssa vaihtoehto.
Näin päädyimme vinyylilattiaan. Jolloin vaihtoehdoksi jäi vielä vinyylilankku tai vinyylikorkki. Näistä korkki olisi ollut ihanteellisin, mutta erittäin herkkä vedelle. Eli korkki karsiutui pois heti. Lapsi- ja koiraperheessä aina jotain kaatuu lattialle, toivoa sopii että sen huomaa ajoissa. Joten päädyimme vinyylilankkuun. Ja mikä parasta sille annetaan 25 vuoden takuu! Lattian alle tilasimme vielä oman eristeen, mikä tekee lattian super hiljaiseksi sekä mahdollisimman lämpöiseksi. Ei muuta kuin tosi toimiin!

 

 

Nyt seuraavat neljä päivää (ainakin) tulemme asumaan keskellä remonttia. Saa nähdä mitä tästäkin tulee. Uskon kuitenkin vakaasti, että selviämme. Eilen illalla olohuone näytti juuri tuolta kuin noissa kuvissa. Täytyy sanoa, että ei tule ikävä tuota vanhaa koivuparkettia! Ilomielin sanon hyvästi tälle vanhalle lattialle ja odotan innolla uutta lattiaa tilalle.
Kuvat on otettu kännykällä. Ja koko remontin ajan joudun ikäväkseni tyytymään kännykkä kuviin, koska joku neropatti (eli minä) pakkasi järkkärin remontin tieltä perimmäiseen nurkkaan ja kaikki huonekalut kannettu siihen eteen. Joten sinne jäi.
Onko kokemuksia remontin keskellä elämisestä? 
Entä onko kokemusta vinyylilankkulattiasta? 
Onko maineensa arvoinen?

4 kommenttia

 1. Meri/ Äidin sanoin kirjoitti:

  Oi, laitahan sitten kuvia lopputuloksesta! 🙂

 2. Minna M kirjoitti:

  Remontin keskellä elämisestä on kuulausien kokemuksia… Ehkäpä jopa lähemmäs vuoden ellei ylikin. Vinuyylilankkulattia sen sijaan on kokematta. Parkettia, laminaattia, muovimattoa ja laattaa on kyllä vuosien varrella ollut. Tällä hetkellä tykkään tosi paljon meidän vanhasta valkoiseksi lakatusta lautalattiasta. Myös laattaa löytyy ja portaista sisalmattoa. Kaikki tuntuu hyviltä vaikka eivät ole meidän valitsemat. Odotan innolla remonttipostauksia! Tsemppiä!

  • Kati kirjoitti:

   Kiitos. Lautalattia on ihana tai itse tykkään. Meidän isojen koirien kanssa se vaan ei ole käytännöllinen.. Onko tämä nyt merkki aikuisuudesta, kun käytännöllisyys voittaa järjen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *