Hae
Koivulan Emäntä

Broileri-pinaatti pasta – raudan lähteenä raskausaikana

Broileri-pinaatti pasta
Pari viikkoa sitten neuvolan tarkastuksessa huomattiin minun hemoglobiinin laskeneen aneemiselle tasolle. Suolisto-oireiden vuoksi rautalisät eivät oikein sovi, joten rautatankkaus olisi saatava ravinnosta. Viimeisen parin viikon aikana meillä onkin syöty erilaisia pinaattiruokia. Sillä mikä muu ruoka on parempaa aneemiselle kuin Kippari-Kallen pinaatti?
Yksi meidän suosikki pinaattiruoaksi muodostui tämä erittäin mielenkiintoisen näköinen Broileri-pinaatti pasta. Pastan ulkonäkö todellakin pettää. Tämä nimittäin on oikeasti todella herkullista vaikka näyttää enemmänkin jo kertaalleen syödylle.

Broileri-pinaatti pasta

450g broilerin suikaleita
1pss pakastepinaattia
2 valkosipulin kynttä
yksi sipuli
tölkki herkkusieniä
2,5dl kolmen yrtinsuokakermaa
1 yrttifondi
Paista kasarissa broilerin suikaleet melkein kypsäksi. Lisää pilkottu sipuli sekä murskatut valkosipulin kynnet. Lisää yrittifondi, kerma sekä pakastepinaatti. Hauduta niin kauan, että pinaatti on sulanut ja ruoka kiehahtanut. Lisää herkkusienet ja kiehauta. Tarjoile pinnaattitagliatellen kanssa. Halutessasi ripottele päälle hieman parmesan juustoraastetta.
Broileri-pinaatti pasta

 

Muita hyviä rautapitoisia ruokia ovat:

 

 • osterit
 • valkoiset pavut
 • naudan maksa
 • linssit
 • tummasuklaa
 • tonnikala
 • tomaattimehu
 • rusinat
 • paistettu peruna
 • kikherneet
 • ceshew pähkinät
 • naudanliha pihvi
Suolisto-oireiselle raskaana olevalla ihmiselle noista ei oikein sovi muut kuin tummasuklaa (kauhea sääli), tonnikala, paistetut perunat ja tomaattimehu. Jos näillä eväillä saisin oman hemoglobiinini pidettyä edes yli 100 synnytykseen asti, voin pitää itseäni voittajana.
Onko muita vinkkejä kuinka saa hemoglobiinin nousemaan?
 
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *