Hae
Koivulan Emäntä

Makuhermoja kutkuttava Salamipasta

 

Raskausaikana minulle on tullut kova himo voimakkaisiin ruokiin, tästä voimme myös päätellä lapsen sukupuolta. Ruuissa pitää olla makua ja paljon. Mitä enemmän voimakkaita makuja sen parempaa. Raskausaikaiset mieltymykset ovatkin olleet hyvin kiinalais-, italialais- ja intialaispainotteinen. Näiden maiden ruokakulttuurit ovat tunnettuja täyteläisestä mausta. Uusin italialainen löytö oli tämä erittäin täyteläinen salamipasta.

 

Salamipasta

3-4 tomaattia
1 sipuli
1-2 chiliä
1prk tomaattimurskaa
1pss salamia
1/2 purkkia kivettömiä vihreitä oliiveja
1 yrttifondi
1rkl hunajaa
2rkl sitruunamehua
mustapippuria
tuoretta basilikaa
juustoraastetta
Pilko sipulit ja tomaatti. Jätä tomaatit suht ison kokoisiksi lohkoiksi. Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi. Laita paistokasariin tilkka oliiviöljyä ja freesaa tomaattia, sipulia ja chiliä hetki kasarissa. Lisää kasariin tomaattimurska, oliivit sekä salami. Mausta ja hautua kannen alla n. 10-15 minuuttia. Lisää lopuksi juustoraaste ja sekoita. Ripottele pinnalle tuorebasilika. Tarjoile pastan ja vaalean leivän kanssa.

 

Tämä ruoka täydellinen arki-iltaan. Se valmistuu nopeasti, maistuu hyvälle ja on yksinkertainen valmistaa. Jopa reilu kaksi vuotias malttoi odottaa ruuan valmistumista rankan päiväkotipäivän jälkeen. Kannattaa kokeilla myös salamin vaihtamista broilerin suikaleihin. Kasvisversioksi muuntuu kätevästi esim. tofulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *