Hae
Koivulan Emäntä

Lakritsikeksileivokset – vapun ykkösherkku

Lakritsikeksileivokset
Lakritsikeksileivokset
Meillä on nyt reilun viikon ravannut vieraita ihmettelemässä vauvaa ja tietenkin onnittelemassa vanhempia sekä sisaruksia perheenlisäyksestä. Melkein joka päivä on joku sukulainen tai ystävä kutsunut itsensä meille kylään. Ja koska vieraille on aina tarjottava jotain, niin se antaa tällaisille herkkusuille hyvän tekosyyn leipoa aina jotain uutta hyvää tarjolle.
Meillä onkin viimeisen viikon sisällä leivottu enemmän kuin normaalisti koko kuukauden aikana. Taitaa jäädä vain haaveeksi päästä juhannukseksi takaisin omiin mittoihin tällä herkuttelu määrällä. Olen syönyt herkkuja raskauden jälkeen enemmän kuin raskausaikana vastaavassa ajassa. Meillä on leivottu juustokakkuja, maustekakkuja, cupcakeseja sekä erilaisia leivoksia. Kaikki parhaat makeat reseptit mitä meidän arkistoista löytyy. Ja tietenkin näistä kaikista herkuista on meidän perhe syönyt suurimman osan ja vieraat vain murto-osan.
Vappuviikonlopun vieraille päätettiin testata uutta reseptiä. Löysin raskausaikana lakuhimoissani Kinuskissalta mielenkiintoisen reseptin lakritsaisiin keksileivoksiin, joita päätin kokeille heti hyvän tilaisuuden tullen synnytyksen jälkeen. Appiukon ja kälyn vierailu antoikin hyvän tekosyyn testata tätä uutta löytöä.

 

Arabia teema / Muumi ystävyys tarjoilukulho

 

Lakritsikeksileivokset

Lakritsikeksileivokset

Pohja:

125 g voita
200 g sitruunarahkaa
¾ dl tomusokeria
250 g digestivekeksejä
1 ½ dl kookoshiutaleita
n. 300 g Englannin lakuja

Kuorrute:

 

100 g valkosuklaata
300 g lakritsi-sitruunarahkaa (valio)

Koristelu:

Englannin lakuja

 

Vuoraa vuoka leivinpaperilla, jolloin saat leivokset helposti irti vuoasta. Vuokana käytin Arabian lasagnevuokaa.
Mittaa voi, sitruunarahka ja tomusokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes seos on tasaista.
Murskaa digestivet esim. pussin sisällä kaulimella tai lihanuijalla (niin kuin minä). Voit myös käyttää tehosekoitinta tai blenderiä keksien murskaamiseen, mutta mielestäni keksit tarttuvat sinne ikävästi ja murskan saaminen pois työlästä, joten pussi + lihanuija menetelmä on helpompi.
Lisää voi-rahkaseokseen keksimurska, kookoshiutaleet ja Englannin lakritsit. Painele seos vuoan pohjalle tasaisesti ja laita jääkaappiin jähmettymään n. tunniksi.
Sulata valkosuklaa kuumassa vesihauteessa. Yhdistä suklaa lakritsi-sitruuna rahkan kanssa vatkaimella sekoittaen. Levitä pohjan päälle. Vedä pintaan kuvioita haarukalla. Anna kuorrutteen ja pohjan jähmettyä jääkaapissa noin kolme tuntia tai mielellään yön yli. Kun leivokset ovat kokonaan jähmettyneet, leikkaa terävällä puukolla sopivan kokoisia paloja tarjolle.
Arabia teema / Muumi ystävyys tarjoilukulho
Nämä leivokset ovat aivan täydellisiä tällaiselle lakulle persolle ihmiselle. Leivokset ovat kuitenkin todella makeita, joten kovin montaa niitä ei pysty kerralla syömään. Nämä ovat erittäin helppo valmistaa ja valmistaminen onnistuu tissitakiaisen kanssa loistavasti. Näitä tullaan näkemään meillä myös jatkossakin. NAM <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *