Hae
Koivulan Emäntä

Suolainen kinuskijuustokakku

Suolainen kinuskijuustokakku
Suolainen kinuskijuustokakku

 

Suolainen + makea on aina ihana yhdistelmä. Kaikki parhaat herkut muodustuu vastapareista. Ne räjäyttää aina suun makuhermot, luoden ihanan makujen sinfonian. Varsinkin, jos niitä onnistuu yhdistelemään juuri sopivassa mittasuhteessa. Aina välillä tulee pieniä huteja, mutta useimmiten olemme onnistuneet suolaisen ja makean yhdistämisessä.
Yksi suurimmista herkuista meillä on ollut kotitekoiset snickers -patukat, joissa yhdistyy suolainen ja makea täydellisesti. Toinen meillä rakastettu resepti on ollut Rocky Road -suklaapalat, joita meillä on leivottu useamman kerran tässä viimeisten vuosien aikana. Näissä kummassakin yhdistyy suklaa suolaisiin pähkinöihin. Eli aivan täydellistä.
En olisi uskonut, että vedän pääsiäisenä suklaaöverit, joten pääsiäisen jälkeen ei ole enää maistunut suklaa leivonnaiset. Nyt onkin sitten pitänyt keksiä jotain muuta, kuin suklaaleivonnaiset vieraille. Raskausaikana kehitin itselleni kovan himon lakuun, salmiakkiin ja juustokakkuihin, joten näistä on vieraille keksitty erilaisia tarjottavia. Yksi suurimmaksi hitiksi nousi tämä täydellinen suolainen kinuskijuustokakku. Tämä kakku kutkuttaa nirsommankin makuhermoja ja vie kielen mennessään.
Suolainen kinuskijuustokakku

 

Salted Caramel Cheesecake

Salted Caramel Cheesecake

Pohja:

200 g digestive-keksejä
(varmista gluteenittomuus)
100 g voita
Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele huolellisesti 24-senttinen irtopohjavuoka. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille n. 1cm korkeuteen. Paista pohjaa noin 10-12 minuuttia tai kunnes se on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna hieman jäähtyä.

Juustokakkutäyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)

1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä
Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi. Lisää vaniljasokeri sekä sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat yksitellen kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista vielä n. 30-35 minuuttia 160 asteessa uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on jähmettynyt. Jäähdytä hyvin ennen päällisen lisäämistä.

Kinuski:

1 dl fariinisokeria

1 2/3 dl kuohukermaaRipottele oman maun mukaan sormisuolaa kakun päälle.

Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta. Anna kakun olla jääkaapissa yön ylitse ennen tarjoilua.

 

Salted Caramel Cheesecake

 

Salted Caramel Cheesecake
Tämä kakku sopii loistavasti vieraille tarjottavaksi ja sopii myös gluteenittomille vierailla. Tämä on myös helposti muunneltavissa vähä laktoosiseksi. Kokeile tarjota mansikka- tai vadelmamelban kanssa. Sopivat tähän täydellisesti ja tuo ihanaa raikkautta.

4 kommenttia

  1. Kati kirjoitti:

    Näyttää tosi herkulliselta ☺ Pitääpä kokeilla tehdä joskus.

  2. Anonyymi kirjoitti:

    Missä tässä se suolaisuus? Kun ainekset on kaikki makeita? 😮

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *