Hae
Koivulan Emäntä

Kotimaisia design löytöjä kirpputorilta

Jäädessäni töistä äitiyslomalle jäi minulle viimein aikaa taas rakkaalle harrastukselleni, nimittäin sisustamiselle. Rakastan sisustamista, mutta raha on ollut hieman esteenä tai oikeammin hidasteena. Sisustaminen on yllättävän kallista, ainakin minun tyylilläni. Aina raahatessani kotiin uuden jutun, huomaan jo seuraavan kohdan vaativan muutosta. Ja tähän vielä lisätään vuodenajat sekä uutuudet, niin sisustaminen on jatkuvaa.
Koska rakastan vaihtelua, olen siirtynyt ostamaan osan kodin sisustustuotteista kirpputoreilta. Tämä on osoittautunut yllättävän haastavaksi. Useat myyjät pyytävät tavaroistaan uuden hintaa tai jopa yli. Myyjät eivät aina huomioi, että tuotteet tulevat tarjoukseen ja ovh ei päde kuin ostettaessa. Arvonlasku alkaa tapahtumaan heti, kun tavaran on kantanut kaupasta kotiin. Joidenkin tuotteiden arvo toki nousee ajan saatossa, esimerkkinä muumit, ihmiset ovat valmiita maksamaan käytetystä mukista moninkertaisen hinnan.
Itse etsin kirpputoreilta hyväkuntoisia ja edullisia sisustustuotteita sekä huonekaluja. Nyrkkisääntönä olen pyrkinyt pitämään kirpputori ostoksilla, että tuotteen pitää maksaa vähintään 50% vähemmän kuin kaupassa. Vaikka tuote olisi täysin käyttämätön, niin en ole valmis maksamaan ovh:ta ellei tuote ole loppuunmyyty ja haluan juuri sen. Koska vaatimukseni kirpputori ostoksilta ovat kovat, on löytöjen tekeminen työn takana.
Viimeisen parin kuukauden aikana on meidän koti alkanut saamaan toivottua uutta ilmettä. Imetysmaratonit ovat loistavia hetkiä nettikirppiksillä pyörimiseen. Löytöjen tekeminen vaatii melkein jatkuvaa päivystystä eri forumeissa, kuten huuto.net, tori sekä FB:n sisustuskirpputorit.

HUHTIKUUN KIRPPUTORI LÖYDÖT

 

 

 

Teinimonsterin huoneeseen löytyi juuri sopiva valaisin Facebookin kirpparilta. Valaisin on Eero Aarnion suunnittelema Ring lamp, joka on saanut idean suutarinlampusta. Aivan täydellinen valaisin nuoren huoneeseen. Mustasta väristä huolimatta tämä valaisin valaisee hyvin 12 neliöisen huoneen.
Keinutuoli löytyi Tori.fi -palvelusta. Haaveena oli löytää hyvä ja mukavasti istuttava keinutuoli imetysmaratoneihin sekä iltasatuhetkiin. Tämä Eimi Kalusteen keinutuoli olikin mieletön löytö. Tuoli oli kuin uusi ja juuri sopivan värinen meidän kotiin. Kaikenlisäksi keinutuoli on täyspuuta, joten on varmasti kestävä. Hintakin alle 10% uuden hinnasta.
Meillä on ollut pulaa tarjoiluastioista aina. Ne muistuu mieleen aina, kun vieraita tulee kylään. Nyt vastaan on tullut tämä valloittava Arabian Muumi – Ystävyys sarja, aivan täydellinen kesäkattauksiin ja lastenkutsuille. Käyttämättömät tarjoilukulho sekä -lautanen löytyi alle puoleen hintaan myös Tori.fi -palvelusta.
Millaisia löytöjä sinä olet tehnyt? Vai ostatko kaiken uutena?

 

6 kommenttia

 1. Essi - St. Black kirjoitti:

  Ihanat löydöt! Mulla viimeisin hankinta on rottinkituoli, joka pääsi tuunaukseen. Nyt listalla olisi uusi lamppu ja kaappi 🙂

  • Kati kirjoitti:

   Kiitos. Tuo metsästysvaihe on muuten aika kiva. Meillä on seuraavana listalla lasten artek-pöytä. Lastentuolit löytyi jo alkuvuodesta.

 2. Talvikettu kirjoitti:

  Ostan oikeastaan kaiken kirpputoreilta (paitsi alusvaatteet, tuttipullot ym. hygieniakamppeet) ja on sitä tullut kaikenlaista vuosien varrella kotiin kannettua. Ehkä paras/arvokkain löytö on ollut 50eurolla mademoiselle-keinutuoli 🙂

 3. Milla kirjoitti:

  Vau, ihania löytöjä! Ihastuin etenkin tuohon lamppuun, niin simppeli mutta hieno! 🙂

  http://olderthanyesterday.blogspot.fi

  • Kati kirjoitti:

   Kiitos. Tuo lamppu on kyllä hieno, melkein harmittaa, että annoin sen meidän teinin huoneeseen 😅

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *