Hae
Koivulan Emäntä

Kahvin ja suklaan ystävän: Kahvijuustokakku browniepohjalla

Kahvijuustokakku
Meillä on viimeisen parin viikon aikana leivottu todella paljon. Meidän on tarkoitus testata kaikkia mielenkiintoisia reseptejä, jotta osaamme päättää mitä tarjoilemme ristiäisvieraille kesäkuussa sekä heinäkuun rippijuhlissa. Tosin ei meidän perheessä erityistä syytä tarvita leipomiselle. Kyllä ne kakut ja herkut tekevät kauppansa ihan ilman syytäkin.
Tällä kertaa aloimme testaamaan aikuisille tarkoitettua kahvijuustokakkua. Halusimme tarjota hieman erilaista herkkua, joten juustokakun pohjaksi teimme brownien. Kakusta tulikin erittäin täyteläinen ja mehävä browniepohjan ansiosta.
Kahvijuustokakku

 

Kahvijuustokakku

Browniepohja:

75g voita
100g tummaa suklaata
1 2/3dl sokeria
2 munaa
1 1/4dl vehnäjauhoja
1rkl tummaa kaakaojauhoa
1/4tl suolaa

Täyte:

4 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
600g maustamatonta tuorejuustoa
2dl sokeria
2tl vanilja-aromia
1dl erittäin vahvaa tummapaahto kahvia
3tl pikaespressoa
1dl daim-rakeita
Kakussa käytetty 24cm irtopohjavuokaa.
Ota kaikki ainekset valmiiksi huoneenlämpöön. Tuorejuuston on hyvä lämmetä hieman, jotta se notkistuu. Liivate paakkuuntuu, jos juusto on kylmää.
Aloita brownie-pohjan valmistuksesta. Sulata voi sekä suklaa mikrossa. Vatkaa joukkoon sokeri ja anna jäähtyä. Vatkaa joukkoon kananmunat. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja siivilöi ne suklaaseokseen. Kääntele taikina tasaiseksi, älä vatkaa. Kaada taikina leivinpaperilla päällystettyyn irtopohjavuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia. Pohjan kuuluu jäädä hieman tahmeaksi keskeltä. Anna jäähtyä.
Aloita täytteen valmistus. Liota liivatteita kylmässä vedessä muutama minuutti. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto ja jatka vatkaamista niin kauan, että seos on tasainen. Sekoita joukkoon sokeri ja vanilja-aromi. Lisää espressojauhe vasta keitettyyn kahviin ja varmista, että jauhe liukenee hyvin. Puristele liivatteista vesi pois ja liota liivatteet kahviin. Lisää kahvi-liivateseos tuorejuostoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna kakun jäähtyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään tai niin kauan kuin kakku on täysin hyytynyt.

 

brownie-kahvijuustokakku

 

brownie-kahvijuustokakku

 

Tämä kakku on täydellinen kahvin ja suklaan ystävälle. Meillä kakku teki todella nopeasti kauppansa. Se ei ollut liian makea, niin kuin monet suklaapohjaiset kakut ovat. Tämä kakku on ehdottomasti tulossa meillä kahvipöytään ristiäisvieraille. Kakku tullaan koristelemaan paremmin teeman mukaan. Kakku on nopea ja helppo valmistaa, joten sopii myös viikonlopun jälkkäriksi päiväkahville.

4 kommenttia

 1. Kata kirjoitti:

  Oi nam!<3 Tää menee kyllä testiin! Jos ei muuta syytä kakun syömiseen niin tää upee kesän aloitus<3 Ihanaa kesää teille koko perheelle ja suuret onnittelut tuoreimmasta perheenjäsenestä!<3

  • Kati kirjoitti:

   Kiitos! ❤️

   Tämän kakun syömisen syyksi kelpaa vaikka ihan vain päiväkahvit. Tää oli todella hyvää. Aikasemmin olen tehnyt tämän digestivekeksipohjaan, mutta tämä browniepohja oli paljon parempi.

 2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Tätä on pakko testata! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *