Hae
Koivulan Emäntä

Sisarusrattaat vai ei? – Puky potkupyörä tilalle

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Pikkufillarin kanssa. Kuvissa oleva Puky LRM potkupyörä sekä Puky pyöräilykypärä saatu bloginäkyvyyttä vastaan

 

 

Silmun odotusaikana aloin pohtimaan meidän liikkumista, kun vauva syntyy. Ässä oli kulkenut rattaissa tai liinassa pidemmät matkat. Lyhkäsillä metsälenkeillä Ässä käveli. Kyselin useista facebook ryhmistä kannattaako ostaa sisarusrattaat ja jos kannattaa niin millaiset.
Nopeasti selvisi, että sisarusrattaiden käyttöikä jäisi todennäköisesti lyhyeksi. Ässä on 2,5v ja useamman lapsen äidit kertoivat sisarusrattaiden olleen käytössä 3-3,5v saakka, joten huonossa tapauksessa ostaisin sisarusrattaat vain puolen vuoden vuoksi.
Päätin olla rohkea ja jätin hommaamatta sisarusrattaat. Meille suositeltiin tilalle seisomalautaa istuimella, mutta vielä sellaiselle ei ole tuntunut olevan tarvetta. Sillä saimme Ässälle Pikkufillarista testiin Puky LR M potkupyörän helpottamaan meidän liikkumista. Nyt meillä on suunnitelmana liikkua vastaisuudessa seuraavilla variaatioilla:
Silmu vaunuissa + Ässä potkupyörällä
Silmu liinassa + Ässä potkupyörällä
Silmu vaunuissa + Ässä liinassa
Ässä rattaissa + Silmu liinassa

 

 

 

Nyt olemme Ässän kanssa harjoitelleet kovasti potkuttelua viimeiset pari viikkoa. Olen todella yllättänyt kuinka pitkiä matkoja Ässä jaksaa mennä potkupyörällä. Olemme tehneet jopa 7km lenkkejä, eikä Ässä edes näytä väsyneelle lenkin jälkeen.
Innostus potkupyöräilyyn on hurja. Joka paikkaan pitäisi saada mennä potkupyörällä. Kiukku tulee, jos joudutaan lähtemään autolla liikenteeseen eikä potkupyörää voi ottaa mukaan. Jos potkupyörää ei saa ottaa, niin silti pitäisi saada laittaa hieno kypärä päähän. Täytyy myöntää, että meitä vanhempia on hieman naurattanut tämä Ässän ihastus kypärään. Mutta hyvähän se on ettei pojalle edes tule mieleen lähteä potkuttelemaan ilman kypärää.

 

 

 

Meillä on treeniä takana reilu kaksi viikkoa ja potkuttelu on alkanut sujumaan. Mitä enemmän ÄSsä on alkanut hallitsemaan potkuttelua ovat matkat alkaneet sitä mukaan pidentymään. Pyörällä pysytään hyvin pystyssä ja vauhti alkaa olemaan hurja. Äidillä alkaa työn ja tuskan takana perässä pysyminen. Alkuun tuli kaatumisia ja ojaan ajoja, mutta ne vahingot ovat nyt historiaa. Vielä liikkuminen on melko kiemurtelevaa, eikä tien laidassa pysyminen ole taattua. Ässää saa muistutella vähän väliä, missä kohtaa tietä saa potkutella ja muistaa väistämään muita tiellä liikkujia. Ässä on onneksi varovainen liikenteessä, eikä hänelle tule mieleenkään ylittää tietä yksin, vaan odottaa kiltisti suojatien reunalla ja tie ylitetään aikuisen vierellä.
Tämän parin viikon kokemuksella voin sanoa, että meille sisarusrattaat olisivat olleet aivan turhat. Jos vuoden aika olisi ollut toinen, niin todennäköisesti olisin päätynyt ostamaan sisarusrattaat. Ainoa hetki jolloin olen kaivannut sisarusrattaita, on ollut Ässän päiväuniaika. Ässä nukkuu parhaiten päiväunet ulkona rattaissa. Päiväunet ollaan ratkaistu niin, että laitan vauvan liinaan ja Ässän rattaisiin ja lähdetään tekemään koirien kanssa kävelylenkki. Lenkin jälkeen kumpikin lapsi nukkuu ja äidille jää parin tunnin vapaa-aika juoda kahvia sekä lukea tai päivittää blogia.
Jos Ässältä kysytään mikä potkupyörässä on parasta, niin vastaus on väri ja kuvat. Se on isojen poikien pyörä! Jalkapallo ja sininen väri on lähellä Ässän sydäntä, joten tämä pyörä oli ihan huippu juttu!
Äidin mielestä potkupyörässä parasta on, että vilkas taapero saa sen avulla purettua hauskalla tavalla energiaa. Erittäin suurena plussana on, että myös äiti saa liikuntaa ja tulee joka päivä ulkoiltua. Potkupyörä on ollut meille erittäin sopiva ratkaisu kaikin puolin.
Kiitos Pikkufillari!

6 kommenttia

 1. Lurre kirjoitti:

  Oon kans kovasti pohdiskellut meille eri vaihtoehtoja, mutta koska ikäeroa tulee just 2v, ja talvea kohti mennään, niin oon aatellut sisarusrattaisiin kyllä taipua. Jospa ens kesänä sit jo potkupyöräiltäis, ja suunnitelmissa semmoiset tuplat, jotka saa helposti myös yksöisrattaiksi.. Ja jospa noita lapsia siunaantuis vielä useempikin, niin sit ainakin tulis sitä käyttöikää niille.. Tai niin ainakin haluun ajatella 😀
  Vaikee pähkäily kyllä!

  • Kati kirjoitti:

   Jos Silmu-vauva olisi syntynyt syksyllä ja Ässä olisi sen 2-2,5v ostaisin ehdottomasti sisarusrattaat. En missään tapauksessa usko, että poika jaksaisi kävellä. Meillä ei myöskään kovin usein aurata teitä, niin seisomalaudat ei tulisi kyseeseen. Jos meillä ei olisi kahta autoa, niin silloin varmaan myös ostaisin sisarusrattaat. Nyt tää ratkasu olo helppo, ku tässä kesällä helppo kokeilla eri tapoja liikkua. 😊

 2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Mä päädyin ostamaan yhdistelmien lisäksi sisarusrattaat, sillä poitsu syntyi talvella. Ikäeroa oli kuitenkin jo 3v3kk, mutta sisarusrattaat on ratkaissut päikkäriongelman, sillä neiti välillä väsyy liikaa ja selvästi tarvii vielä unta päivisin useimmiten. Tosin näin lämpimällä kelillä olen innostunut myös käyttämään reppua, joten neiti pääsee silloin rattaisiin 🙂

  • Kati kirjoitti:

   Totta, itse olisin kanssa niihin sisarusrattaisiin päätynyt, jos olisi ollut toinen vuodenaika. Ensi talveksi tuskin tulen enää ostamaan, koska en usko käyttöä olevan kovinkaan paljoa. Toki saattaa olla, että pyörrän puheeni ja marssin lokakuussa rataskaupoille. 🙂 aika näyttää. Mutta tällä hetkellä en kaipaa sisarusrattaita.

 3. Elsa Pihlström kirjoitti:

  Meiän 3vee ei innostu yhtään pyöräilystä 😂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *