Hae
Koivulan Emäntä

Vauvakupla ei ole ikuinen – kun arki yllätti

Viime viikolla havahduin siihen, että arki pääsi yllättämään minut kiireellään ja kovuudella. Tämä herätys ei ollut kovin mukava keskellä ihanaa ja pehmoista vauvakuplaa. Tai oikeammin yllättäjä ei ollut arki vaan arjen ”yllättävät” menot yllättivät. Ja jos tarkemmin tarkastellaan tätäkin, niin ei ne menotkaan oikeasti olleet yllättäviä vaan täysin tiedossa olevia ja ennustettavia. Kevät on varmasti lapsiperheiden kiireisintä aikaa, silloin tapahtuu paljon asioita. Joka vuosi kevään kiireet pääsevät minut yllättämään niin kuin talvi autoilijat. Ja joka vuosi suunnittelen, että tänä vuonna muistan kaiken… Ja ajoissa…

Me olemme eläneet lapsiperhearkea jo 15 vuotta ja silti tämä kaikki kevään menot tuli yllätyksenä. Joka vuotiset kevätjuhlat, pieneksi jääneet juhlavaatteet, opettajien ja hoitajien lahjat tulevat yllätyksenä ja niitä haalitaan hermorauniona viime hetkellä. Kaikki tiedossa olevia asioita, niin kuin se talvikin… Viime vuoden pyhistä lupauksista huolimatta, vuosi 2017 ei tehnyt poikkeusta tässäkään asiassa. Lisähaasteeksi tähän kevääseen haalimme ristiäiset, yhden selkäleikkauksen ja äidin keksinnön pyrkiä YAMK:n. Ei, emme taida todellakaan olla aivan täysijärkinen perhe.

 

Viimeisen kuukauden aikana olemme juosseet paikasta toiseen kuin päättömät kanat ja silti puolet muistettavista asioista on unohtunut. Tämä kiire on ikävästi näkynyt myös blogin puolella, mutta joistakin asioista on vain karsittava. Ehkä te rakkaat lukijat kuitenkin ymmärrätte pienet tauot? Ainakin nyt on minun ihana vauvakupla on puhkaistu, luultavasti pysyvästi. Sen tilalle on tullut kiireinen pikkulapsi arki.

Kaiken tämän keskellä yritämme suunnitella esikoisen heinäkuisia rippijuhlia sekä puutarhaa, joka pitäisi saada kuntoon ennen rippijuhlia. Kesällä on tulossa lisäksi muita juhlia: yhdet häät ja parit isommat synttärit, joihin tulee hankkia lahjat ja ehkä sopiva vaatekerta yhdelle jos toiselle. Myös meidän kristallihääpäivää pitäisi hieman juhlistaa, jos muistetaan tai jaksetaan. Ehkä olemme haalineet menoja liikaa kaksikuisen vauvan ja uhma-tuhma taaperon kanssa? Selviämmekö tästä kaikesta mitenkään kunnialla? Sen näkee sitten elokuussa, onko kaikki suunnitellut menot toteutuneet vai olemmeko päätyneet karsimaan jostain ja vain nauttimaan ihanasta kesästä sekä perheestä.Nyt on kuitenkin Teinimonsterin lukuvuosi taputeltu ja Ässän päiväkotiura saatu päätökseen, voimme hyvillä mielin aloittaa loman niiden osalta. Tämän ensimmäisen lomaviikon aiomme pyhittää löhöilylle, lukemiselle, grillaamiselle sekä puutarhan laitolle. Instan puolella toivottavasti näemme tällä viikolla paljon ihania kuvia puutarhasta ja ehkä joistakin grilliherkuista. Blogissa tullaan näkemään myös puutarhan edistymistä sekä pieni arvontakin on tulossa. Eli kannattaa pysyä kuulolla.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *