Hae
Koivulan Emäntä

Tomaatti-Chorizopiirakka (gluteeniton)

Meillä on viime viikkoina innostuttu tekemään erilaisia suolaisia piirakoita iltapalaksi. Piirakat valmistuu todella nopeasti ja pienillä muutoksilla niistä saa erilaisia, joten niihin ei heti kyllästy. Piirakat ovat myös perheen pienempien mieleen.

 

Teen yleensä piirakat aina samalla peruspiirakkapohjalla. Pohja on gluteeniton ja sen saa helposti muutettua myös maidottomaksi.

 

Piirakkapohja:125g voita (maidoton)
3dl gluteenittomia kaurajauhoja
3rkl vettä
1tl psylliumia
1tl suolaa
(1dl juustoraastetta)

Nosta voi lämpenemään huoneen lämpöön. Laita psyllium veteen turpoamaan n. 5-10min. Laita sekaan jauhot, suola ja voi. Nypi ainekset tasaiseksi seokseksi. Lisää lopuksi juustoraaste. Anna vetäytyä kylmässä n. 30min. Painele taisesti voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 26cm). Esipaista 200 asteisessa uunissa n. 10min.

Tomaatti-Chorizopiirakka:150g Chorizo siivuja
1 paprika
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
250g chili-tuorejuuustoa
2,5dl maitoa
2 kananmunaa
Tuoretta basilikaa
Öljyä
Mustapippuria
Chiliä
Juustoraastetta

Pilko sipuli ja paprika sekä murskaa valkosipulin kynnet. Kuullota hetki paistinpannulla. Pilko chorizo siivut sekä kirsikkatomaatit sopivan kokoisiksi paloiksi piirakkapohjan päälle. Lado kuullotetut sipulit ja paprikat piirakkapohjan päälle. Riko kananmunien rakenne kulhossa  ja lisää maito, tuorejuusto sekä mausteet ja sekoita tasaiseksi. Kaada tasaisesti piirakan päälle. Lisää basilika ja juustoraaste päälle. Paista 200 asteisessa uunissa vielä n. 20min. Tarjoile salaatin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *