Hae
Koivulan Emäntä

Vastasyntyneen kuvaus – mukana tarjouskoodi

Vastasyntyneen kuvaus on yksi tärkeimmistä kohokohdista vauva-ajan alkutaipaleella. Sen tärkeyden huomaa silloin, jos kuvaus on jäänyt väliin syystä tai toisesta. Vauva on vastasyntynyt vain hetken. Jo kahdessa viikossa vauvan ulkomuoto on muuttunut hurjasti ja vastasyntyneen piirteet kadonneet. Muutaman kuukauden päästä hetki on jo kokonaan mennyt ohi ja vastasyntynyt on muuttunut ihanaksi vauvaksi.
Silmun raskausaikana vastasyntyneen kuvauksen tärkeys korostui. Tämä saattaa olla viimeinen kerta, kun minä olen vastasyntyneen äiti ja pystyn ikuistamaan tämän ihanan ja niin herkän hetken. Olen ollut niin pahoillani ettemme saaneet Teinimonterista ja Ässästä ammattilaisen ottamia kuvia vastasyntyneenä. Itse räpsityt kuvat huonossa valossa ovat ainoat kuvat, joita minulla on heidän vauva-ajalta.
Teinimonterin vauva-aikana emme olleet tietoisia vastasyntyneen kuvauksista ennen kuin se oli jo myöhäistä. Olimme nuoria vanhempia ja aivan uusia tässä. Ystäväpiirissä ei juurikaan ollut lapsia, joilta olisimme saaneet kuulla mitä kaikkea olisi hyvä muistaa vauva-ajasta. Ässän vauva-aikana minä olin niin huonossa kunnossa, että kuviin päästiin vasta Ässän ollessa puolivuotias. Nyt Silmun kanssa pääsimme ottamaan vahingon takaisin valokuvaaja Elli Keski-Lopin studiolla Hyvinkäällä. Samalla saatiin ikuistettua myös minut kaikkien ihanien lasteni kanssa. Elli otti myös minulle uuden profiilikuvan sekä muutaman perhekuvan.

Mitä kulisseissa tapahtuu?

Kun sain Elliltä valmiit kuvat sähköpostiin, ei uskoisi mitä kaikkea kulisseissa tapahtui. Vauva oli todella huonolla tuulella ja känisi rinnalle koko ajan. Silmu tyyntyi aina vain muutamaksi sekunniksi kerrallaan, jolloin tuli olla todella nopea, jos halusi ottaa kuvan. Muutamat pissa- ja kakkavahingot aiheuttivat siivoamista ja kuvausrekvisiitan vaihtoa. Kun viimein saatiin Silmu kuvauskuntoon sekä valaistus ja rekvisiitta kohdilleen, tulee puklut. Tämä homma todellakin kysyi hermoja ja kärsivällisyyttä.
Ässällä loppui studiolla tekeminen ja meni riehumiseksi. Vilkas kaksi vuotias ei jaksanut uudessa ympäristössä keskittyä katsomaan edes Ryhmä Hau:ta, joka on ollut ihan all time favourite ja naulinnut pojan tv:n eteen hyvinkin pitkiksi ajoiksi. Onneksi studion ikkunasta näki juna-asemalle, niin Ässä sai seurata ohikulkevia junia ja oli sen hetken poissa jaloista.
Elli on täydellinen kuvaaja ja aivan ihana lasten kanssa. Hän suhtautui ihanan rauhallisesti ja hyvällä huumorintajulla lasten riekkumiseen. Elli oli varsinainen viihdekeskus ja keksi Ässälle koko ajan jotain uutta puuhaa. Kun vauva vaati ruokaa, pisti Elli pystyyn jalkapallopelin Ässän kanssa tai leikki nallejen kanssa.
Kulisseissa tapahtui vaikka ja mitä. Kun kuvia katsoo, ei uskoisi millainen sirkus kuvan ulkopuolella on menossa. Kuvat näyttävät uskomattoman seesteisille ja rauhallisille vaikka ainakin minun mielessä on koko ajan ettei Ässä vain riko mitään studiolla ja mihin se poika nyt taas katosi. En voisi olla yhtään tyytyväisempi näihin kuviin.

Mitä opittiin vastasyntyneen kuvauksesta?

Vastasyntyneen kuvaus oli ihan mieletön kokemus. Kuvauksessa huomaa kuinka tilanne etenee täysin vauvan ehdoilla. Jos vauva on nälkäinen ei voi ottaa kuvia vaan nälkä on tyydytettävä. Harmitukset tulee heti lohduttaa. Pissavahinkoihin kannattaa varautua.
Kuvat ja sommittelu on hyvä suunnitella hyvissä ajoin etukäteen yhdessä valokuvaajan kanssa, jolloin kuvaaminen etenee joutuisasti. Samalla myös selvinee millaiset kuvat ovat mahdollisia toteuttaa. Kannattaa varautua siihen, ettei kaikkia suunniteltuja kuvia saa otettua, jolloin kuvien kuvausjärjestys on tärkeässä roolissa. Tämän vuoksi suosittelen aloittamaan niistä kuvista, jotka ovat kaikkein tärkeimmät, jolloin ei harmita niin paljoa jos kaikkia kuvia ei ehdi ottaa.
Kuvaustapahtuma kannattaa suunnitella tarkasti, varsinkin jos mukaan lähtee isommat sisarukset sisarus- ja perhekuvia varten. Miten isommat lapset viihtyvät, kun vauvasta otetaan kuvia? Isommille lapsille mukaan esim. tabletti, josta voi katsella lastenohjelmia sekä omia suosikkileluja, joiden parissa viihtyy. Mukaan kuvaukseen kannattaa ottaa runsaasti huumorintajua ja hyvää mieltä.

 

 

 

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Arial; -webkit-text-stroke: #000000}
span.s1 {font-kerning: none}

 

TARJOUS

Minulla on ilo tarjota kaikille lukijoille valokuvaaja Elli Keski-Lopille tarjouskoodi lapsi- ja perhekuvaus -paketteihin. Elli kuvaa studiollaan aivan Hyvinkään juna-aseman vieressä tai sovitusti miljöössä. HUOM! kysy tarjous miljöökuvaukseen.
Koodilla MäSäMutsi saa heinäkuulle varattaviin lapsi- ja perhekuvaus -paketteihin TUPLAKUVAT normaalin kuuden digikuvan sijaan (arvo 90€). Eli 12 kuvaa kuuden kuvan hinnalla!
Yhteystiedot:
Elli Keski-Loppi
045 670 6660
elli.keskiloppi@gmai.com
www.ellikeskiloppi.fi
Kiitos Elli ihanasta kokemuksesta ja vielä ihanemmista kuvista!
Vastasyntyneen kuvauksesta saatu alennus valokuvaaja Elli Keski-Lopilta bloginäkyvyyttä vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *