Hae
Koivulan Emäntä

Kesäisen raikas vadelma-valkosuklaamoussetäytekakku

Vadelma-valkosuklaatäytekakku
Viime sunnuntaina meillä juhlittiin Teinimonsterin rippijuhlia. Koko viime viikko meni juhlien valmisteluun, minkä vuoksi en ole blogiakaan kerennyt päivittelemään ja eilinen meni juhlista toipumiseen. Koko viikko suunniteltiin tarjoiluja, siivottiin sekä järjesteltiin paikkoja vieraita varten. Rippijuhlien menu oli erittäin onnistunut, joten nyt alankin tänne blogiin tallentaa näitä ohjeita. Joten koettakaa kestää tätä herkku tulvaa.
Aloitetaan juhlien pääkakusta. Koko juhlat kruunasi tämä mielettömän ihana ja maukas vadelma-valkosuklaatäytekakku. Nyt täytyy kehua sen verran, että tämä kakku ei olisi voinut onnistua yhtään paremmin. Tämä oli aivan täydellinen ja se sai vierailta paljon kehuja.
Vadelma-valkosuklaatäytekakku

KAKKUPOHJA

6 munaa
2,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1,5dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta
2tl vaniliinisokeria
3rkl tummaa kaakaojauhetta
(kostutukseen 1 limen mehu laimennettuna veteen)
Voitele ja jauhota vuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi taikinaan ja sekoita tasaiseksi,  mutta älä vatkaa. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 30-45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa kakku kolmeen osaan.

VADELMAMOUSSE

3 liivatelehteä
1dl kuohukermaa
150g ranskankermaa
100g mascarponea
0,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
250g pakastevadelmia
Keitä pakastevadelmat soseeksi, jäähdytä. Ota vadelmamehua hieman (n. 0,25dl) talteen liivatteita varten. Laita liivatteet kylmäänn veteen likoamaan. Sekoita keskenään ranskankerma, mascarpone, sokerit ja jäähdytetty vadelmasose. Lisää kuumaan vadelmamehuun liotetut liivatteet ohuena nauhana. Nostele lopuksi vispattu kuohukerma.

VALKOSUKLAAMOUSSE

150g valkosuklaata
125g mascarponea
2,5dl vispikermaa
Sulata valkosuklaa varovasti kattilassa, vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa. Notkista mascarpone. Vatkaa kerma vaahdoksi, yhdistä hieman jäähtynyt valkosuklaa notkistettuun mascarponeen ja sekoita kermavaahtoon.
Kokosin kakun irtopohjavuokaan, jolloin kakku pysyi hyvin kasassa. Yhteen väliin vadelmamousse ja toiseen valkosuklaamousse, kostutus limevedellä. Kakun annettiin muhia kelmun alla yön yli jääkaapissa. Kuorrutus ja koristelu seuraavana päivänä.

KUORRUTUS

4dl vispikermaa
250g maitorahkaa
4rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi, nostele maitorahka joukkoon. Kuorrutteeseen lisäsin punaista elintarvikeväriä, jotta kakku sai kauniin vaaleanpunaisen värin. Koristeeksi laitoin  valkoisia vaahtokarkkeja, vadelmia sekä Teinimonsterin valikoiman kruunun.
Vadelma-valkosuklaatäytekakku
Tämä kakku sopii kesään aivan täydellisesti. Tämä on raikas, mehukas ja suussa sulava. Eikä kaloreissa ole säästelty… eli pakko olla hyvää.

2 kommenttia

  1. Mirkka - Hima Saimi blogi kirjoitti:

    Näyttääpä hyvältä! Ja ohje kuulosti sen verran selkeältä, että minäkin (joka osaan leipoa, mutta ei leivo) voisi onnistua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *