Hae
Koivulan Emäntä

SITRUUNA-LAKRITSIKAKKU

 SITRUUNA-LAKRITSIKAKKU

 

Jatketaan tätä blogiviikkoa kakkuresepteillä. Minulla olisi vielä kolme erilaista kakkureseptiä viime viikonlopun rippijuhlista, jotka ajattelin jakaa teidän kanssa. Tämän lakritsin ystävän kakun jälkeen olisi tulossa gluteenittomia ja maidottomia kakkuja. Mutta ensin:

SITRUUNA-LAKRITSIKAKKU

Pohja

 

200 g tummia täytekeksejä esim. Domino
75 g voita

 

Sitruunatäyte

 

6 liivatelehteä
3dl dl kuohukermaa
300 g Lemon curdia
3 rkl vettä

Lakritsitäyte

 

450 g Valio maustettua rahkaa sitruunainen lakritsi
2dl kuohukermaa
1,5 dl lakritsikastiketta
1 sitruunan kuoriraaste
3liivatelehteä
2rkl vettä

 

Kuorrute

 

150 g Valio maustettua rahkaa sitruunainen lakritsi
150 g valkosuklaata
mustaa elintarvikeväriä

 

Koristeluun

Englannin lakuja

 

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimen avulla pakastepussin sisällä. Lisää joukkoon sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin. Painele keksimuruseos pohjalle tasaisesti ja laita a jääkaappiin.
Laita kaikki liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kaikki tarvittava kuohukerma (5dl). Mittaa lemon curd omaan kulhoon. Kuumenna 3rkl vettä esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Sulata joukkoon 6 puristettua liivatetta. Sekoita liivateseos lemon curdin joukkoon. Lisää tahnaan 3/5 kermavaahdosta ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste. Levitä mousse tasaisesti keksipohjalle.
Lisää loppu kermavaahdon joukkoon sitruuna-lakritsirahka ja sekoita. Lisää lakritsikastike ja sekoita tasaiseksi massaksi. Sulata loput liivatteet 2rkl kiehuvaan veteen. Valuta ohuena nauhana lakritsi-kermaseokseen samalla sekoittaen. Levitä täyte tasaisesti sitruunamoussen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 3-4 h tai seuraavaan päivään.
Valmista kuorrutus, kun kakku on täysin hyytynyt (seuraavana päivänä). Kuumenna lakritsirahka ja paloiteltu valkosuklaa keskilämmöllä pinnoitetussa kattilassa. Kun suklaa on sulanut, nosta liedeltä ja värjää mustaksi esim. mustalla pastavärillä.
Anna kuorrutteen hetki jäähtyä ennen kuorruttamista, ettei se sulata kakkua. Valuta kuorrute kakulle ja tasoita pinta. Koristele kakku englannin lakuilla.
 SITRUUNA-LAKRITSIKAKKU
Tämä kakku on täydellinen lakristin ystävälle. Kakku on helppo ja suht nopea valmistaa. Ja maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Säilyy jääkaapissa hyvin peiteltynä 4-5 vuorokautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *