Hae
Koivulan Emäntä

Kuningatarsmoothiekakku (maidoton ja gluteeniton)

Kuningatarsmoothiekakku (maidoton ja gluteeniton)
Tämä kakku on täydellisen ja ihanan raikas maidottomille ja gluteenittomille vieraille. Kakku sopii myös vaikka välipalaksi, koska on sokeriton, vain marjojen oma sokeri. Eli nyt herkuttelu on myös terveellistä!

Kuningatarsmoothiekakku

Pohja

150g gluteenittomia digestivekeksejä
1prk vauvojen mangososetta
(kakku tehty 20cm irtopohjavuokaan)

Täyte

100g mustikoita
100g vadelmia
100g mansikoita
400ml kookoskermaa
8 liivatelehteä
1 lime
(1rkl hunajaa)
Koristeluun mansikoita
Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit huolellisesti ja sekoita joukkoon mangosose. Levitä tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet kylmään veteen kostumaan. Vatkaa kookoskerma vaahdoksi. Laita marjat blenderiin ja murskaa ne huolellisesti. Nostele marjaseos kookoskermavaahtoon (ja makeuta hunajalla). Purista limestä mehu ja kuumenna. Sulata liivatteet kuumaan limemehuun ja lisää ohuena nauhana smoothien joukkoon huolellisesti sekoittaen. Hyydytä yön yli jääkaapissa.

2 kommenttia

  1. Suvi kirjoitti:

    Ooh! Tätä on pakko kokeilla. Ainkin nyt alkuun mun ruokavaliota on karsittu kovalla kädellä ja nyt on aika pitkälti gluteiiniton ruokavalio – joten ehkä tämä olis sellanen herkku, jota vois hyvällä omatunnolla herkkupäivänä maistella 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *