Hae
Koivulan Emäntä

Herkkusuun suklainen jääkahvi

Tee-se-itse Starbucks -kahvi
Olemme Teinimonsterin kanssa jääneet koukkuun Starbucksin ihaniin frappuccinoihin. Aina kun näemme Starbucksin, meidän on pakko päästä hakemaan suosikkikahvijuoma tyydyttämään meidän makeanhimoa. Muutaman kerran meillä on frappuchinon himo äitynyt niin kovaksi, että olemme ajaneet melkein 40km lähimpään Starbucksiin hakemaan meille kahvijuomat. Olemme saaneet Isimieheltä kuulla usein kuittailua siitä, kuinka kalliiksi meidän kahvit tulevat. No, onhan niillä hintaa. Varsinkin, kun mukaan lasketaan bensakulut. Olemmekin nyt luvanneet, että pyrimme vähentämään vierailut Starbucksiin kahteen kertaan kuukaudessa, kerran tai kaksi viikossa sijaan. Mutta nyt meille jäi iso kahvin mentävä aukko viikkoihin. Joten aloimme kehittelemään omaa frappuccinoa tayttämään aukkoa. Ei ehkä ole ihan sama asia kuin Starbucksin herkut, mutta tämä kylmä suklainen jääkahvi oli melkein yhtä hyvää.
Tee-se-itse Starbucks -kahvi

Herkkusuun suklainen jääkahvi

2dl kylmää vahvaa tummapaahto kahvia
4dl maitoa (tai jäätelöä)
12 palaa jäätä
2dl kermavaahtoa
Suklaakastiketta
Keitä tummapaahteinen kahvi vahvaksi. Minä käytin Roberts coffeen dark roast kahvia. Kahvin vahvuuden voi säädellä oman maun mukaan. Minä tykkään vahvasta kahvin mausta, joten keitin 4kuppia kahvia ja siihen 5-6 mittaa kahvin puruja.
Jäähdytä valmis kahvi jääkaappikylmäksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita jääpalat, maito/jäätelö, loraus suklaakastiketta ja kahvi blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Kaada valmis seos laseihin. Pursota kermavaahto päälle sekä suklaakastiketta koristeeksi. Nämä kahvit nautitaan heti jääkylmänä.

4 kommenttia

  1. Anna-Kaisa - 47 palasta kirjoitti:

    Nam! Täytyy testata tätä 🙂

  2. Maiccu / Mansikoita ja vaahtokarkkeja kirjoitti:

    No niin on hyvännäköisiä juomia että menee ihan täysillä herkuista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *