Hae
Koivulan Emäntä

Maistiaisia, kiitos! – 6kk täysimetystoive saavutettu

Kuuden kuukauden täysimetys

 

Eilen meidän toive täyttyi. Kuusi kuukautta täysimetystäEn voi edelleenkään uskoa, että pystyimme siihen. Usko meinasi loppua useaan otteeseen niin itseltä, läheisiltä kuin terveydenhuollon ammattilaisilta. Se, että me onnistuimme saavuttamaan kuuden kuukauden täysimetyksen, on suurin kiitos asiasta imetyksen tuki –facebook ryhmälle. Tämän ryhmän tuen, neuvojen ja tsemppauksen ansiosta saisin uskoa itseeni pahimpana aikoina ja jaksoin sitkeästi yrittää. Kiitos, että olitte olemassa.
Olin luvannut, kun kuusi kuukautta tulee täyteen, saa Silmu maistaa ensimmäisen kerran kiinteää ruokaa, joko soseen taikka sormiruokailun merkeissä. Ja tänään tuo suuri päivä koitti. Tämä päivä on ollut täynnä suuria tunteita. Iloa, surua, onnea ja hämmennystä. Ennen kaikkea päivä on ollut täynnä haikeutta. Tässä kohtaa alamme tekemään ensimmäistä kertaa eroa. Syömiseen ei tarvita enää pelkästään äitiä, mikä vapauttaa äidin lähtemään ulos aivan yksin. Onko tämä uhka vai mahdollisuus? Ainakin tällä hetkellä koko ajatuskin tuntuu kammottavalle.

 

Camala store - milestone kortit

 

Meillä oli tarkoitus aloittaa kiinteiden syönti sormiruokailun merkeissä. Aina asiat eivät mene niin kuin on suunnitellut. Niin kuin ei nytkään. Syksyn aikana elämässämme on ollut niin paljon tapahtumaa, että en yksinkertaisesti jaksanut perehtyä asiaan sen vaatimalla tavalla, jotta olisimme voineet alkaa sormiruokailee. Lisähaasteen sormiruokailuun olisi tuonut se, ettei Silmu ole vielä oppinut istumaan, joten syöttötuolissa istuttaminen ei ole mahdollista.

 

Camala store - virstanpylväät

Ensimmäiset maistiaiset

Tänään, Silmun 6kk syntymäpäivänä, meillä kuitenkin maistettiin ensimmäisen kerran kiinteää ruokaa. Aivan niin kuin isoveli ja isosisko, myös Silmu aloitti ruokailun äidin tekemällä bataattisoseella. Virallisena ruokailun valvojana toimi meidän iki-ihanan saksanpaimenkoira, Sissi.
Silmun ensimmäinen ateria maistui ihmeen hyvin. Paremmin kuin isommille sisaruksille aikanaan. Silmu oli kuin vanha tekijä tässä ruokailuhommassa. Suu aukesi kuin linnun pojalla ja innoissaan makusteli sosetta suussaan. Kertaakaan ei yrittänyt työntää ruokaa suustaan ulos, vaan hamusi lisää.  Vatsaan asti päätyi useampi lusikallinen ruokaa. Taisimme aloittaa ruokailun Silmun kanssa juuri oikeaan aikaan, sillä hän oli ilmiselvästi täysin valmis tähän hommaan.
Tänään on ollut suuri päivä. Täysimetys päättyi ja kiinteää ruokaa maistettiin ensimmäisen kerran. Tästä se nyt lähtee, uusiin makuihin tutustuminen ja sitä kautta maailman avartaminen. Imetys tulee jatkumaan koko ajan rinnalla, onhan äidinmaito vauvan pääasiallinen ravinto koko ensimmäisen ikävuoden. Vielä en ole päättänyt koska imetys tulee loppumaan, sen aika tulee näyttämään.
Onnea Silmu-rakas!

6 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  *täysimetystoive (yhdyssana) 😉

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Onnea! Tylsää tähän kommentoida näin, mutta ruokailu sitterissä (oli se sitten soseita syötettynä tai sormiruokaa itse syötynä) ei ole turvallista. Lapsi on takakenossa asennossa, jolloin tukehtumisriski kasvaa, kun lapsi ei pysty yskimään mahdollisesti henkeen vetämäänsä ruokaa. Istuuko Silmu sylissä? Niin ruokailu on turvallisempaa – syöttötuoliin voi sitten aikanaan siirtyä.

  • Kati kirjoitti:

   Kiitos huolenpidosta. Valokuvan ottaminen sylissä on haastavaa, joten koska halusimme kuvata ensimmäisen lusikallisen, päädyimme ottamaan kuvan sitterissä, jolloin saamme myös vauvan kasvot kuvaan. Sylissä etukenossa istuen tällainen kuva ei ole teknisesti mahdollinen ilman lisävaloja sekä salamaa.

 3. Lurre kirjoitti:

  Onnea hienosta täysimetystaipaleesta! 🙂

 4. heidisusanna kirjoitti:

  Onnea hienosta yhteisestä saavutuksesta! <3 Kuinka jännää ja tunnesidonnaista onkaan toi ensimmäinen maistelu, vaikkei ruokamäärät siitä hetkeen vielä päätä huimaa. Se on vaan jotenkin niin katkeransuloinen hetki. Kiva kun bataatti maistui ja niin ihana kuvissa tuo teidän koira. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *