Hae
Koivulan Emäntä

Popcorn-toffee-juustokakku (gluteeniton)

Popcorn-toffee-juustokakku (gluteeniton)

Tiedättekö sen tunteen, kun tekee mieli jotain hyvää, mutta ei oikein tiedä mitä tekisi mieli? Silloin tekee usein mieli vähän makeaa ja vähän suolaista. Tai jotain siltä väliltä tai oikeastaan kumpaakin makua yhdessä. Minulla oli sellainen päivä eilen. Ja koska en oikein tiennyt mitä teki mieli, niin päätin kokeilla jotain uutta, erilaista ja jännittävää. Halusin jotain makeaa, joka on yhtäaikaa suolaista. Hetken pohdittuani päätin lähteä testaamaan jo kauan sitten löytämääni reseptiä popcorn-toffee juustokakusta, jossa yhdistyy toffeen makeus ja popcornien suolaisuus. Alkuperäisen reseptin lähdettä en enää muista, mutta tässä on minun versio tästä ihanasta herkusta.

Popcorn-toffee-juustokakku (gluteeniton)

POPCORN-TOFFEE-JUUSTOKAKKU

150 gluteenittomia kaurakeksejä
n. 50-75g sulatettua voita
4 dl vispikermaa
1 pussi Omar-karkkeja
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
 4 liivatelehteä
n. 3/4dl popcorneja
4-5rkl rypsiöljyä
suolaa
Voitele irtopohjavuoan reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Murskaa kaurakeksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Painele massa vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin vetäytymään ja valmista täyte.
Laita liivatelehdet veteen likoamaan. Laita kattilaan n. 1dl  kermaa ja Omarit. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seoksesta tulee tasaista ja juoksevaa. Älä keitä. Anna jäähtyä.
Vatkaa loppu kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon sokerit. Yhdistä kerma ja juustoseos ja valuta joukkoon puolet jäähtyneestä kermatoffeesta. Kuumenna n. 0,5 dl vettä kiehuvaksi ja sekoita joukkoon liivatteet. Kaada liivate ohuena nauhana kakkumassaan koko ajan sekoittaen, jotta liivate menee tasaisesti kakkumassaan. Kaada kakkumassa irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Kun kakku on hyytynyt, valmista maun mukaan popcorneja. Koristele kakku popcorneilla ja valuta loput toffeekastikkeesta popcornien päälle. (Jähmettyneen toffeekastikkeen saa nopeasti mikrossa juoksevaksi.)
Popcorn-toffee-juustokakku

Jos pidät suolaisen ja makean yhdistelmästä, niin tämä kakku on ihan ehdottomasti juuri sinulle. Tämä oli aivan täydellinen. Sopii loistavasti vaikka viikonlopun leffailtaan perinteisten karkkien tilalle. Kakku on hieman petollinen, sillä tätä voi syödä toisen ja kolmannenkin palan, sillä tämä ei ole makea. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Huomioi kuitenkin, että popparit eivät kestä jääkaapissa säilytystä.

IHANAA VIIKONLOPPUA!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *