Hae
Koivulan Emäntä

Bugaboot vai Emmaljungat?

*Kaupallinen yhteistyö BabyPlussan kanssa
Olen syntyperäinen helsinkiläinen, jossa asuin 25 ensimmäistä elinvuottani ennen kuin muutimme maalle. Nyt 10 vuodessa olen maalaistanut ja helsinkiläisyydestä ei ole muuta jäljellä kuin kiinnostus uutuuksiin, muotiin ja rakkaus kaupunkia kohtaan. Maalaisminäni on pitänyt minut käytännöllisenä ja kulutusta tarkkailevana jo usean vuoden, joten en ole lastentarvikeshoppailuhysteriassa antanut itselleni valtaa mennä kaikkiin kotkotuksiin mukaan. En ennen kuin syksyllä, minulle tarjottiin yhteistyötä Babyplussalta Bugaboiden tiimoilta. Kerroinkin aikaisemmin syksyllä miten Bugaboiden tilaus Hollannista onnistui.
Mitä lastenvaunuihin ja -rattaisiin tulee suomalaisissa perheissä on tuntuu olevan selkeä kolmiajako. Joko pitää olla Bugaboot, Emmaljungat tai sitten jotkut ihan muut. Kaupunkilaisvanhempien suosiossa on Bugaboot ja maalla asuvilla Emmaljungat. Miksi näin, syitä on varmasti monia. Käyttöominaisuudet, ulkonäkö, hinta yms. Miksi toiset suosii Emmaljungia ja toiset Bugabooita? Omistan tällä hetkellä kummankin merkkiset lasten yhdistelmävaunut: Bugaboo Buffalo ja Emmaljunga Duo Edge sport-rungolla, joten tein pienen vertailun näistä kahdesta täysin erilaisesta vaunusta.

 BOGABOO BUFFALO PLUSSAT

Kevyet (painaa vain vajaa 12kg)
Kevyet työntää
Ketterät / liikkuminen ahtaissa tiloissa helppoa
Helppo kasaus
Menee pieneen tilaan
Varaosilla muokattavissa kaikkien tarpeisiin
Hyvät säätöominaisuudet
Istuinmukavuus (kuppipenkki)

 BOGABOO BUFFALO MIINUKSET

Ei ole jousitusta / hiekkatiellä tai mukulakivetyksellä tuleva tärinä ottaa ranteisiin
Tuntuvat heppoisille
Ratasosassa ei ole jalkapeittoa
Vaunukoppa kova
Vaunukoppa ja istuinosa menevät samaan kehikkoon / ei voida vaihtaa lennossa, ellei ole kahta kehikkoa
Kaikki lisäosat maksavat erikseen (hyttysverkko, sadesuoja…)
Vaunukoppa jää nopeasti pieneksi
98cm lapselle ratasistuin alkaa olla jo pieni
Auraamattomalla tiellä kulkeminen mahdotonta

EMMALJUNGA DUO EDGE SPORT PLUSSAT

Lämmin tilava vaunukoppa
Vaunukopassa saa nostettua päätä, jolloin menee pidempään
Integroitu hyttysverkko
Tukevat
Koppaa ja istuinosaa helppo vaihdella tarvittaessa
Vaunujen mukana tulee yhteensopiva sadesuoja
Integroitu hyttysverkko ja UV-suoja
Ratasituin tilava (nelivuotias 104cm mahtuu hyvin)
Heittoaisa, istuin suunnan muuttaminen helppoa
Kulkevat maastossa kuin maastossa
Tilava tavarakori

EMMALJUNGA DUO EDGE SPORT MIINUKSET

Painavat (noin. 16kg istuinosalla)
Raskaat työntää
Ahtaissa tiloissa liikkuminen lähes mahdotonta
Kasattuna vie ison tilan (ei mahdu vaunukopan kanssa farmari Toyota Avensiksen takakonttiin)
Kun katsoo plussia ja miinuksia voi hyvin ymmärtää miksi maalla asuvat suosivat Emmaljungaa ja kaupunkilaiset Bugaboota. Bugaboon suosio ei yhtään ihmetytä, nämä ovat aivan loistavat vaunut. Ketterät, kulkevat helposti, tyylikkäät, menevät todella pieneen tilaan ja kasaaminen todella helppoa. Vaihtelunhaluisille Bugaboo tarjoaa todella paljon erilaisia lisävarusteita. Vaunuista saa hetkessä aivan erinäköiset vaihtamalla kuomua.
Jos saisin valita vain yhdet yhdistelmävaunut meidän perheen käyttöön, valikoisin todennäköisesti kuitenkin Emmaljungat. Maalla asuessa ja pitkiä kävelylenkkejä koirien kanssa tekevälle nämä ovat yksinkertaisesti käytännöllisimmät ja mukavammat. Bugaboilla pärjäisi varmasti ihan hyvin. Ongelmia tulisi talvella jos teitä ei ole aurattu ja pidemmässä juoksussa hiekkateillä tuleva tärinä alkaa tuntumaan ranteissa. Mutta jos on mahdollisuus hommata kummatkin, niin ehdottomasti. Jos liikkuu paljon kaupugilla ja ostoskeskuksissa Emmaljungat alkavat tuntumaan aivan liian kömpelöille, eikä niitä saa oikein raahattua mukana.
Eli kaupunkiolosuihteisiin ehdoton valinta on Bugaboot ja maalle Emmaljungat
 
Vaunuista saatu alennus blogipostautsta vastaan – Yhteistyö Babyplussan kanssa
 

2 kommenttia

  1. Matleena • helmoissa.fi kirjoitti:

    Kiva vertailu vaikkei olekaan ajankohtainen meille nyt 😊👌🏻 Hyviä huomioita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *