Hae
Koivulan Emäntä

Porkkanakakku – gluteeniton ja maidoton

Porkkanakakku on ollut aina yksi minun suosikkikakuistani. Jos en ole osannut päättää mitä hyvää tekisi mieli, olen tehnyt porkkanakakun. Se on kakku, joka ei ole koskaan pettänyt. Lisäksi se onnistuu takuuvarmasti. Maku on aina ihanan täyteläinen ja mausteinen. Juuri sellainen mistä pidän. Nyt onnistuin tekemään kakun gluteenittomille ja maidottomille, joka maistuu myös nirsommallekin maistelijalle. Kakun saa vegaaniseksi jättämällä hunajan pois.

Gluteeniton ja maidoton porkkanakakku

Gluteeniton ja maidoton porkkanakakku

PORKKANAKAKKU – Gluteeniton ja maidoton

Pohja:

2dl tattarijauhoja

1dl riisijauhoja

3dl kookossokeria

1,5tl leivinjauhetta

1,5dl neitsytkookosöljyä

3-4 porkkanaa (n. 4dl)

3 banaania

1tl kaardemummaa

2tl kanelia

2tl vaniljajauhetta

Kuorrutus:

3dl cashewpähkinöitä

2-3rkl neitsytkookosöljyä

1 sitruunan mehu

1tl vaniljajauhetta

1tl kanelia

2-3rkl vettä

(1-2rkl hunajaa)

 

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää neitsytkookosöljy, murskatut banaanit sekä porkkanaraaste. Sekoita aineet tasaiseksi taikinaksi. Paista kookosöljyllä voidellussa irtopohjavuoassa (halkaisija 20cm) 200 asteisessa uunissa n. 30min. Pohja on valmis, kun hammastikkuun ei tartu taikinaa.

Kuorrutus: Liota cashewpähkinöitä vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli! Laita pähkinät tehosekoittimeen ja lisää muut ainekset. HUOM! Vesi lisätään tarvittaessa viimeisenä, vähä kerrallaan. Anna kuorrutteen pyöriä muutama minuutti tehosekoittimessa, jotta siitä tulee tasaisen samettinen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa esim. hunajaa, sitruunan kuorta tai kanelia. Kuorruta jäähtynyt kakku ja koristele porkkanaraasteella sekä kanelilla.

Gluteeniton ja maidoton porkkanakakku

Gluteeniton ja maidoton porkkanakakku

Gluteeniton ja maidoton porkkanakakku

Gluteeniton ja maidoton porkkanakakku

 

Tämä kakkuhan on melkein terveyskakku. Ainakin jos vertaa perinteiseen versioon juustoineen ja tomusokereineen. Hyvällä omalla tunnolla voi ottaa vaikka toisenkin palan. 😉

 

Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *