Hae
Koivulan Emäntä

Minttu-suklaamoussekakku (maidoton/gluteeniton)

Suklaa on asia mitä ilman en varmasti voisi elää. Suklaa on taivaallisen hyvää, ehkä jopa parempaa kuin… you know… ainakin toisinaan. Suklaa yhdistettynä minttuun on täydellistä! Täysiverisenä suklaaholistina,  haluan voida tarjota myös kaikille vieraille jotain herkkua tästä syntisen hyvästä elementistä. Maidottomat sekä gluteenittomat vieraat ovat tuottaneet päänvaivaa, sillä varsinkin ilman maitoa on ollut todella vaikea saada jotain oikeasti maistuvaa. Okei, myönnän olen hieman nirso suklaan ja siitä tehtyjen herkkujen suhteen. Mikä on saattanut olla tässä kohtaa se suurin ongelma. Mutta nyt olen onnistunut täydellisesti tässä minttu-suklaamoussekakussa. Taivaallisen hyvää!

Gluteeniton ja maidoton suklaamoussekakku

 

Minttu-suklaamoussekakku

Pohja:

150g digestivekeksejä (maidottomia ja gluteenittomia)

n. 1dl bonne hedelmäsosetta (mango/omena /päärynä)

 

Täyte:

2-3 syöntikypsää avokadoa

1 banaani

100g tummaa suklaata (maidoton ja gluteeniton esim. pandan tummasuklaa)

2-3rkl raakakaakaojauhetta

puolikas vaniljatanko

muutama tippa piparminttu-uutetta

(2rkl hunajaa)

 

Murskaa keksit huolellisesti ja sekoita joukkoon hedelmäsöse. Painele tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille. Laita pohja jääkaappiin ja aloita tekemään täytettä. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa pienellä teholla, anna hetki jäähtyä. Halkaise avokadot, poista kivi ja lusikoi blenderiin. Lisää sekaan kuorittu banaani, sulatettu suklaa, raakakaakaojauho aja seos kuohkeaksi vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko ja mausta seos vaniljatangon siemenillä sekä piparminttu-uutteella. (Piparminttu-uutteen kanssa tulee olla todella varovainen, ensin vain yksi tippa ja lisää, jos haluaa voimakkaamman.) Tarkista maku. Lisää piparminttu-uutetta (sekä hunajaa, jos ei ole vegaaneja) tarvittaessa. Koristele kakku vadelmilla.

 

Tämä kakku yllätti tekijänsä. Jos totta puhutaan, niin epäilin syvästi sellaisen kakun voivan olla hyvää, missä ei ole lotrattu sokerilla tai mikä ei sisällä maitotuotteita. Mutta kyllä vaan voi olla! Tämän kakun maku oli täyteläinen ja samalla todella raikas ja pirteä. Kakku äänestettiin yksimielisesti ehdottomasti jatkoon.

 

Kati

2 kommenttia

  1. Sari - Saron blogi kirjoitti:

    Ihana ohje, kiitos! Juuri mietin mihin käyttäisin meidän avokadot, nyt tiedän!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *